2 yıllık üniversite okunur mu?

TheKhione

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim lise bitti ve mezuna kaldım. Ama ders çalışasım yok, çalışsam da 4 yıl üniversite okumak istemiyorum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup ya KPSS'ye girerim ya da DGS falan yaparım ya da direkt çalışmaya başlarım. Mantıklı mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim lise bitti ve mezuna kaldım. Ama ders çalışasım yok, çalışsam da 4 yıl üniversite okumak istemiyorum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup ya KPSS'ye girerim ya da DGS falan yaparım ya da direkt çalışmaya başlarım. Mantıklı mı sizce?
Bölümüne göre cevap değişir. Eğer sağlık alanıyla alakalı bölümler okuyacaksan değer, okumayacaksan 2 sene ne yaşadığını anlamazsın sanki hiç gitmemiş gibi olursun. Mümkünse sağlık alanıyla alakalı bölüm oku ki mezun olduğunda veya staj yeri olarak hemen bir yer bul.

2 yıllık bilgisayar programcılığı boşa zaman kaybı bence tyt ve kpss var seneye ikisine çalış belki fırsat çıkar önüne meslek lisesi mezunuysan

Son düzenleme:
Yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi bölüme göre fazlasıyla değişkenlik gösterir bir arkadaşım 3-4 yıl önce uçak teknikerliğinden mezun oldu şu an yurt dışına sürekli gidiyor ve 150-160k para kazanıyor. Veya DGS tarzı şeyler içinde mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı