2 yıllık üniversite ortamı nasıl olur?

DGS düşünüyorum evet. Ama tek kalmaktan korkuyorum aslında biraz. Arkadaş edinememekten vs.

Biraz da sosyalseniz her tarafta arkadaş edinirsiniz sorun etmeyin, onun dışında ortam olarak çok fark etmiyor. Tek kalma gibi bir durum öyle kolay kolay olmaz, çekinecek bir durum yok.

Ortamın olur ama eğer ortamı seversen üzülebilirsin, çünkü senin için her şey seneye son olacak. Bence üniversite sadece meslek için gidilecek bir yer değil, aynı zamanda bir tecrübe. 2 yıllık bölümlere şu tipler çok geliyor;

• Halihazırda bir mesleği olup belgeye ihtiyacı olanlar.
  • İçinde UK'de kalanlar.
  • Eş arayanlar(aşırı fazla).
  • Puanı yetmeyenler.
Ortamı çok sevdim ama seneye bitiyor diyen çok vardı 20 yaşında olup, ailem bir daha göndermez vs. psikolojisine giriyorlardı. Bence üniversite okumaya karar veren birisi 4 yıllık okumalı.

Ortamın olur ama eğer ortamı seversen üzülebilirsin, çünkü senin için her şey seneye son olacak. Bence üniversite sadece meslek için gidilecek bir yer değil, aynı zamanda bir tecrübe. 2 yıllık bölümlere şu tipler çok geliyor;

• Halihazırda bir mesleği olup belgeye ihtiyacı olanlar.
  • İçinde UK'de kalanlar.
  • Eş arayanlar(aşırı fazla).
  • Puanı yetmeyenler.
Ortamı çok sevdim ama seneye bitiyor diyen çok vardı 20 yaşında olup, ailem bir daha göndermez vs. psikolojisine giriyorlardı. Bence üniversite okumaya karar veren birisi 4 yıllık okumalı.

4 yillikta deneyeceğim ama AYT netlerim çok düşük. TYT ile gidebilirim gibi gözüküyor. Mezuna da kalmama ailem kesinlikle izin vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 yillikta deneyeceğim ama AYT netlerim çok düşük. TYT ile gidebilirim gibi gözüküyor. Mezuna da kalmama ailem kesinlikle izin vermiyor.

Bence ailenle konuşup mezuna kalmanın kötü bir şey olmadığını söylemen gerekiyor zaten netlerin ortada ama sen kendini daha iyi tanırsın mezuna kalıp çalışmayacaksan hiç konusunu bile açma ailene.

Bence ailenle konuşup mezuna kalmanın kötü bir şey olmadığını söylemen gerekiyor zaten netlerin ortada ama sen kendini daha iyi tanırsın mezuna kalıp çalışmayacaksan hiç konusunu bile açma ailene.

Yok zaten çalışmayacağımı bildiğim için hiç konusunu açmadım. 2 yıllık iyi bir üniversite ve bölüme gidip, ardından DGS ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum.

Hocam iyi bir üniversitelerde bile TYT çok yüksek değil. Benim bile TYT 300k idi puanım yüksek olmasa bile elektrik bölümünde en iyisi olan Hacettepe gözüküyor oraya bile girebiliyorum.

Kac net ile 300k yapmıştınız acaba?

Yok zaten çalışmayacağımı bildiğim için hiç konusunu açmadım. 2 yıllık iyi bir üniversite ve bölüme gidip, ardından DGS ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum.
Hocam girerken öyle düşünülüyorda asla DGS ile tamamlayan görmedim daha %90'ı DGS ile 4 e tamamlarım diyip hiçbiri tamamlayamıyor. DGS ile tamamlarım diyip veya Yatay geçiş yaparım diye bir yere asla girmeyin.

Kac net ile 300k yapmıştınız acaba?
Tam net söyleyemeceğim ama aklımda Kalan 29 Net Türkçe 21 Matematik 15 Sosyal 12 Fendi sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı