2 yıllık üniversitelerden iş bulunabilir mi?

Elohim0

Femtopat
Dostlar merhaba. Ben masa başında olduğumuz bir iş istiyorum, memur olmak istiyorum ama bunların 2 yıllık bölümüne girersem ve bölümden mezun olursam atanır mıyız? Hasta kayıt memuru gibi bir iş arıyorum mesela. Yoksa işin garanti olması için 4 yıllık şart mı?

Günümüzde 2 yıllık olarak en çok aranan bölüm teknikerlik. Bahsettiğim teknikerlik elektrik makine tarzı teknikerlikler masa başı için çok fazla talep var.

Sağ olun hocam. Hasta kayıt memuru veya ona benzer meslekler lazım. Aklımda tıbbi sekreterlik var mesela. Bunlar hangi bölümler?

Tıbbi sekreterliği açıktan okuyabilirsin hatta 1 1.5yılda bile üstten ders alarak bitirebilirsin. 2026KPSS'den +85 alırsan anında işin hazır.

2027 ve 2028 civarında çok yüksek atamalar bekliyorum. Hem 2027'de çok fazla şehir hastanesi açılacak hem de seçim dönemi olduğu için atamaların tavan olacağını düşünüyorum sağlık alanında.

Dostlar merhaba. Ben masa başında olduğumuz bir iş istiyorum, memur olmak istiyorum ama bunların 2 yıllık bölümüne girersem ve bölümden mezun olursam atanır mıyız? Hasta kayıt memuru gibi bir iş arıyorum mesela. Yoksa işin garanti olması için 4 yıllık şart mı?
Hasta kayıt memurluğu için tıbbi dökümantasyon mezunlarını tercih ediyorlar. Ayrıca devlet kurumları KPSS şartı da getiriyor.

Masa başı memurluk 2 yıllık bölümlerden olur.
KPSS ön lisans sınavına girmen lazım.
Ama atanma garantisi ne 2 ne 4 yıllıkta var.
Tamamen KPSS puanına ve kadroya bağlı.
Yani evet olur ama iyi puan lazım garanti değil.

KPSS olduğunu elbette biliyorum. Peki 2 yıllıktan iş bulur muyuz ben onu diyorum :)
Günümüzde hiç bir bölümün iş garantisi yok. Eğer arkan sağlamsa her türlü iş bulursun. Ama arkan sağlam değilse 2 yılda okusan 4 yılda okusan hatta üzerine doktora bile yapsan ağzınla kuş tutsan olmuyor. Sen gönlündeki bölümü oku yine de. Belki ilerleyen zamanlarda bazı şeyler değişir. Ben kpss den 90 puan alıp üniversiteyi derece ile bitirmiş arkadaşlarımın, mülakatta elendiklerini görünce hiç umudum kalmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı