lilakif256
Zeptopat
Daha fazla
Yani yazılım ve ilgili bölümlerler hakkında uzmanlığım yok ancak bu sektöre girmek isteyen birisi olarak kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim.
Ben üniversite mezunu olduğum için "sınavsız ikinci üniversite" kapsamında yarı dönemlik ücreti 1650 lira vererek Anadolu Üniversitesi bilgisayar programcılığına girebiliyorum.
Ancak ulaşım sorunları ve ders içeriğine bakıtıktan sonra kayıt olmaktan vazgeçtim. Udemy'deki sahip olduğum kurslar ve YouTube'da Harvard Üniversitesi'nin yazılıma giriş minvalinde olan "CS50", Python derslerinin ve makine öğremensi derslerinin verildiği "CS50's introduction to artificial intelligence with Python" ve ayrıca stanford üniverisitesiinin ve m. İ. T'nin başkaca derslerini YouTube'dan edinebileceği öğrenince okulun verebileceğinden daha kaliteli bir eğitimi kendi çabalarım ve araştırmam ile alabileceğimi düşünüyorum. Ancak, en azından TR özelinde, LinkedIn'e bakarsan diploma şartı her zaman karşına çıkacağını da belirtmem lazım.
Dolayısla ben senin yerinde olsam, tam ücreti bilmiyorum ama, bu kadar paralar verip de kayıt olmam. Yerinde olsam seneye veya bu sene herhangi bir (ön lisans da dahil) ücretsiz bir bölüme yazılarak sınavsız ikinci üniversite kapsamında bir üniversite'de açık öğretim ön lisans bilgisayar programcılığı okurum.
Her ne kadar ben yazılmaktan vazgeçtim desem de 16 Ekim'e kadar vaktim var hala düşünüyorum da diyebilirim çünkü dediğim gibi diploma sorun yaratıyor.
@lilakif256 eğitim ücreti ne kadar ödeyeceksiniz?
İnternetten biraz araştırma yaptım gözlerime inanamadım yüzde 50 burslu 30, 35, 40 bin diye başlıyor 60'a 80'ne kadar gidiyor. Eğer bu kadar yüksek ücretler verecekseniz yapmayın. Zaten html/css bilginiz varmış frontend için JavaScript + React (React değil de Angular öğrenmek isterseniz gencay yıldız -YouTube bakabilirisiniz) öğrenin YouTube'dan bile bulursunuz zaten C#'da varmış backend için de node.js veya .net öğrenin (bunu da derslerini gencay yıldızdan bulabilirisiniz) sonra gidin gerekirse bedavaya çalışın birkaç proje sonra artık bir CV oluşmuş olur ama bu kadar paralar vermeyin.
Bence bahsedilen rakamlar çok fazla. CV oluşturma mesela şuna bir bakın;
Mesela bu arkadaş ne güzel hem kendi işlerini yaptığı bir site yapmış ve orada yaptıklarını paylaşmış. Aynı sitede CV bölümü de var. Bakın; https://bencan.net/cv.pdf ne güzel de bir CV oluşturmuş.Web sitesi değerlendirmesi
Açık kaynak kodlu Next.js kullanarak yaptım. Figma'da bulunan bir tasarımı örnek alarak yaptım. Görüşleriniz neler? Sitewww.technopat.net
Yazılım müh. Okuyan tanıdığım alaylıların en çok web dev. Yöneldiği ayrıca iOS dev de insan ihtiyacı olduğu, kalifiye eleman bulunamadığı ve staj yaptığı yerde çalışanlara Udemy gibi yerlerden gerekli eğitimleri karşılayarak eğitime başlatılıp pozisyonlarının "iOS dev" olarak değiştirildiği doğrultusunda tavsiyeler vererek web dev veya iOS dev yönelmem konusunda telkinlerde bulunmuştu.
Ayrıca tam olarak CV değil ama git. Hub kullanımını bilmek, geliştiridiğin projeleri ve geliştirme süreci boyunca da o uygulamadan gümcellemenin iş başvurularında yararlı olduğu birçok kişi tarafından söyleniyor. Dolayısla yönelmek istediğiniz alanı belirledikten sonra yani amacınızı belirledikten sonra araç olan ilgili programlama dili ve Framework'ü öğrendikten sonra mesela alaylılar en ağırlıklı web dev yöneldiği örneğinden gidersek js+react+c#+.net (veya Java ve ilgili Framework ki uluslararası pazarda Backend'de Java'nın C#'dan daha popüler olduğunu duymuştum) öğrendikten sonra önce kendinize bir web sitesi tasarlayın bu yukarıda attığım gibi projelerinizi sergilediğiniz ve yeteneklerinizi göstermek için bir kullanıcı kaydı/girişi olan, yöneticinin paylaşım yapabildiği ve üyelerin altına yorum yapabildiği gibi (yani neredeyse bir forum) sonra gidin çevrenizdeki bir esnafa ona bir e ticaret sayfası yapın gibi böyle ücretsiz işler yapın ve yukarıda gösterdiğim CV örneği gibi bir dosya hazırlayın. Bundan sonra fiverr, upwork gibi gibi freelancer çalışabileceğiniz sitelere üye olup üş kovalayın. İş aldıkça CV büyütün ve sonrasında kariyerinize karar verebilirsiniz.