Çözüldü 2 zayıf ile sorumlu nasıl geçiliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Karneyi bir aldım sorumlu geçtin yazıyor. Kaldığım dersler fizik ve kimya. Geçen seneden 3 sorumluluk vardı birini verdim iki kaldı. Benim anlamadığım su sorumlu geçmek için 3 zayıf gerekmiyor mu? 2. de nasıl sorumlu kalabiliyorum? Bilen biri yardımcı olabilir mi doğru mudur bu?

Çözüm
Bak durum anlattığım gibi. Bir senede sorumlu geçebileceğin maksimum ders sayısı 3. Tek dersten kaldığın takdirde Edebiyatsa sorumlu geçersin, diğer derslerde doğrudan geçersin. 2 ve 3 dersten kaldığında dersler ne olursa olsun sorumlu geçersin. 4 dersten kaldığında da sınıf tekrar edersin.

Burada şema olarak de mevcut, yönetmelikte maddeler de mevcut. Yaşadığın durum normal bir yanlışlık yok.
Hayır 3 zayıf gerekmez. Tek dersten kalırsan baraj dersi(Edebiyat) olduğu takdirde sorumlu geçersin, diğer derslerde doğrudan geçersin. Bir senede 3 dersten sorumluluğa kalma hakkın var en fazla. 2 ve 3 dersten kalınca sorumlu geçer, 4 dersten kalınca sınıf tekrarı yaparsın.

Hayır 3 zayıf gerekmez. Tek dersten kalırsan baraj dersi(Edebiyat) olduğu takdirde sorumlu geçersin, diğer derslerde doğrudan geçersin. Bir senede 3 dersten sorumluluğa kalma hakkın var en fazla. 2 ve 3 dersten kalınca sorumlu geçer, 4 dersten kalınca sınıf tekrarı yaparsın.

Diyelim bir öğrenci ortalama ile geçiyor, 1 dersten kaldı (edebiyat dışında).
Bu öğrenci ortalama ile mi geçmiş oluyor, yoksa sorumlu mu geçmiş oluyor? Her türlü seneye o dersi vermek zorunda olmuyor mu?

Diyelim bir öğrenci ortalama ile geçiyor, 1 dersten kaldı (edebiyat dışında).
Bu öğrenci ortalama ile mi geçmiş oluyor, yoksa sorumlu mu geçmiş oluyor? Her türlü seneye o dersi vermek zorunda olmuyor mu?
Ortalama ile geçmiş oluyor direkt olarak. Sorumluluğa girmiyor. Edebiyat olsa girecekti.

Ben sorumluluğa gittim işte konuda da yazıyor. Edebiyattan kalmadım sadece fizik ve kimyadan kalmama rağmen sorumlu geçtim yine.
Yazdıklarımı okumuyor musun hocam? Edebiyattan kalınsa tek dersten kalsan bile sorumlu geçiyorsun. Onun dışında hangi ders olursa olsun 2 veya 3 dersten kaldığında sorumlu geçiyorsun. Son verdiğim cevap diğer arkadaşın sorusunaydı. Senin neden sorumluluğa kaldığını da uzun uzun yazdım zaten ilk cevabımda.

Yazdıklarımı okumuyor musun hocam? Edebiyattan kalınsa tek dersten kalsan bile sorumlu geçiyorsun. Onun dışında hangi ders olursa olsun 2 veya 3 dersten kaldığında sorumlu geçiyorsun. Son verdiğim cevap diğer arkadaşın sorusunaydı. Senin neden sorumluluğa kaldığını da uzun uzun yazdım zaten ilk cevabımda.

Bende size edebiyattan kalmadım diyorum.

Edebiyat'tan kalmanın tek farkı Edebiyat'tan kalırsan sadece ondan bile kalsan baraj dersi olduğu için sorumluluk sınavına gireceksin, sadece Matematik'ten veya sadece Kimya'dan vs. kalsan toplamda bir dersten kaldığında doğrudan geçiyorsun çünkü baraj dersi değiller.

Derslerin ne olduğundan bağımsız olarak 2 dersten de kalsan 3 dersten de kalsan sorumlu geçiyorsun. Bunda anlayamadığın şey nedir tam olarak? Kaçıncı sınıf olduğunu söyler misin 10. sınıf değil misin şu an 11'e geçiyorsun değil mi?

Edebiyat'tan kalmanın tek farkı Edebiyat'tan kalırsan sadece ondan bile kalsan baraj dersi olduğu için sorumluluk sınavına gireceksin, sadece matematik'ten veya sadece kimya'dan vs. kalsan toplamda bir dersten kaldığında doğrudan geçiyorsun çünkü baraj dersi değiller.

Derslerin ne olduğundan bağımsız olarak 2 dersten de kalsan 3 dersten de kalsan sorumlu geçiyorsun. Bunda anlayamadığın şey nedir tam olarak? Kaçıncı sınıf olduğunu söyler misin 10. sınıf değil misin şu an 11'e geçiyorsun değil mi?

Sorumlu geçmek için 3 zayıf lazım degilmi hocam. 10.sınıfım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı