20.000-30.000 TL Ev Yapmak

Makaleler
1
Öncelikle herkese merhaba 20-30 bin TL bütçe ile ev yapmak istiyorum.
Evde tek başıma yaşayacağım yani büyük olmasına gerek yok. Şehrin sesinden gürültüsünden fazlasıyla sıkıldım. Evdekilerle de büyük sıkıntılar yaşıyorum.
Bu yüzden 0'dan kendi evimi yapmak istiyorum.

Evi Gaziantep/Sarısalkım köyü içine veya çevresine yapmayı düşünüyorum. Arsaya bütçe ayrılmayacak arsa mevcut.

Sizce tek kişinin kalabileceği bunglov tarzı bir ev ne kadar masraf harcar ?

Tek odalı olması sıkıntı yaşatır mı ?

Prevaktif mi betondan mı yapılmalı ?

Aklınıza ev için tasarım gelirse paylaşırsanız sevinirim bütçe zamanla artabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fena olmayan prefabrik evler olabilir. Ama yalıtım ve kullanışlılık konusunda bir fikrim yok.

Konteyner için bir gider lazım önemli olan. Altına şap atıldıktan sonra üzerine koy sabitle gitsin. İçeriden ya da dışarıdanda yalıtım yaparsa sorun olmaz. Zaten büyük bir alan olmayacak 1 kişi için. Isınma derdide olmayacaktır.

Not: İzmir Karaburunda tanıdığım bir kişinin babası yazlık yaptı hemde dubleks. Gayet kullanışlı.

Google arama sonucu.
kocaeli-konteyner-ev.jpg

Adam ne güzel yapmış. 2 taneyi yan yana koymuş ve birleştirmiş. Girişi de güzel yapmış.
hyke-6-7-plan.jpg

Bu da bir konteyner için tasarım. Hatta 1 kişi için 1 konteyner bile yeterli olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey almış olsan bile işçilik ile 30 bin TL'yi geçer.
Abim daha önce inşaatta çalıştı işçilik konusunda yardım edebilir. Geri kalan tüm işçilik konularını akrabalarıma yaptırabilirim. İnşaat hırdavat çelik çatı kapı çit vb. işlerini yapan akrabalarım var. Yani demek isterimki aklınıza gelebilecek her türlü ürünü biraz daha uygun fiyata kendi akrabalarımdan temin edebilirim.

Tam bir proje fikri bence. İlerde kolaylıkla daha büyük daha lüx bir hale getirilebilir. Ayrıca taş yünü kullanmanızı öneririm yalıtım ve yangın konusu için. Onun dışında malzeme olarak aklıma gelen pek de bir şey yok ne yazık ki. Umarım istediğiniz gibi bir ev olur.

@Silinen üye
Valla iyiymiş, hazırı bile var uğraşmak istemiyorsan hem de duplex.
42 M2 2+1 Dublex Prefabrik Konteyner Ev - n11.com

Masrafı onun 10 bin TL'i geçmez. Yani çok pahalı. Yapacak kişinin zamanı ya da @SuiCast gibi tanıdıkları var ise zaten hazır almak hiç mantıklı olmayacaktır. Ayrıca plan proje konusunda yapan kişi iyi ise daha güzel dizaynlar çıkabilir.

Açıkçası ileride benimde böyle bir planım var o yüzden arkadaşa bilgi verdim. Dere yanına ya da göl olan bir yere, yan yana 2 konteyner koyup üstünede 2. kat olarak 1 konteyner koymayı düşünüyorum. Çizim konusunda iyiyim. Plan proje sıkıntı değil. Tek katlıda olabilir. Yerine bağlı olarak durum değişir.

Burada konteyner da olmayabilir. Ahşapta ilgimi çekmiyor değil. Sonuçta beton olmıyacağı kesin bir durum. Hazır ahşap evlerde çok başarılı olabilir. Tabii fazla araştırmadım ama iklim şartlarıda önemli.

Honka Türkiye | Fin Yapı Ahşap Mimarlık

Bakalım, ileride bir gün diyelim. Herkesten uzak, huzurlu sakin bir yer buluruz inşallah.

Hazır ahşap evlerde çok başarılı olabilir. Tabii fazla araştırmadım ama iklim şartlarıda önemli.
Valla Japonya'da çoğu ev ahşap oluyormuş, yağmur da çok yağdığına göre bir de deprem bölgesine göre pek sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı