@Silinen üye
1 - Ev ucuza gelir ama orada yaşamak sıkıntı çıkartır ve pahalıya patlar diye düşünüyorum. Hem de bir seferlik değil, sürekli olarak çok masraf çıkaracaktır.
2 - Su ne olacak? Mesela su deposunu doldurmak için illa ki kötü de olsa bir araba gerekli ve eviniz şehre yakın olmalı.
3 - İnternet ne olacak? Bugün çoğumuzun İnternet'siz yaşaması mümkün değil. O açıdan ne yapılabilir?
4 - Isınmak lazım o konu hakkında ne yapılabilir? Isınmak için UFO sobalar alınırsa ve kışın 3-4 ay yakılırsa aylık 400-500 TL gelir diye düşünüyorum.
5 - Konteyner evi aldığımız gibi oturamıyoruz, arsa da satın almak lazım. ( Ben de konteyner ev düşündüğüm için arsayı kendim, yani herkes için yazıyorum. Bunları da düşünmek gerek. ) Arsanın alınacağı yerde yol olmalı, sokak lambası olmalı, şehre çok yakın olmalı. Sadece konteyner değil, bahçe için de arsa gerekli. Sadece arsa minimum 50.000 TL'ye patlar diye düşünüyorum.
6 - Evin dış ve iç görünümüne önem veriyorsanız dekorasyonla vesaire evin bakımı da minimum 10.000 TL olacaktır diye düşünüyorum.
7 - Evin kurulacağı yer kamp gibi olmalı, yani başkaları da olmalı. Yanlış bilmiyorsam Amerika'da devlet kamp alanlarına su, elektrik, çeşme vesaire sağlıyor. Güneş enerjileri şarj ediliyor ücretsiz.
Türkiye'de konteyner evin içerisinde yaşamak için dolgun maaşlı bir iş gereklidir diye düşünüyorum.
Aylık ortalama 4000 TL maaş olmadığı sürece orada yaşamak sıkıntı gibi. Yukarıda arkadaşımızın dediği gibi arkadaşının babası yapmış ve sadece yazları gidiyormuş. Anca öyle yaşanılır diye düşünüyorum.
Peki karavan hakkında ne düşünüyorsunuz? O çok daha ucuza gelmez mi? Zaten su deposu için konteyner eve mutlaka araba alınmalıdır. Karavanın içerisi ile o konteyner evin içerisi aşağı yukarı aynı büyüklükte olacaktır. Karavan daha avantajlı olmaz mı? Karavan hakkında da şöyle bir sıkıntı var ki; Türkiye'de bir tane karavan alan 3 tane de devlete alıyor. Vergisi, benzini vesaire çok sıkıntı. Dert üstüne dert.