20.000-30.000 TL Ev Yapmak

Valla Japonya'da çoğu ev ahşap oluyormuş, yağmur da çok yağdığına göre bir de deprem bölgesine göre pek sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte benim kafada insan bunlar yani Japonlar. Tek ya da maksimum 2 kat ve betonu kullanmıyorlar.

Gösterdiği ev süper bu arada. (8. dk'dan sonra.) 50-75 bin TL'e evi yaptırsan arsa hariç. 50 bin TL'de içine harcasan. 125 bin TL'e bu ev çıkar gibime geliyor Türkiye'de. Bilemedin 150 bin TL.

Ahşap evin tek derdi yapılır iken; yapacak işçi sorunudur. Yani konteynerda 2 işçi ile yapılır iken, ahşapta 10 kişiden az olacağını sanmıyorum.

Bu arada deprem fobisi var bende, bu yüzden Japonların mantığı ile benim mantık aynı yönde. İstediğim gibi bir ev yapar isem yaptıktan 1 sene sonra muhtemelen emekli olur kafamı dinlerim. :D

İşte benim kafada insan bunlar yani Japonlar. Tek ya da maksimum 2 kat ve betonu kullanmıyorlar.

Gösterdiği ev süper bu arada. (8. dk'dan sonra.) 50-75 bin TL'e evi yaptırsan arsa hariç. 50 bin TL'de içine harcasan. 125 bin TL'e bu ev çıkar gibime geliyor Türkiye'de. Bilemedin 150 bin TL.

Ahşap evin tek derdi yapılır iken; yapacak işçi sorunudur. Yani konteynerda 2 işçi ile yapılır iken, ahşapta 10 kişiden az olacağını sanmıyorum.

Bu arada deprem fobisi var bende, bu yüzden Japonların mantığı ile benim mantık aynı yönde. İstediğim gibi bir ev yapar isem yaptıktan 1 sene sonra muhtemelen emekli olur kafamı dinlerim. :D
Tavsiyem ahşap olmaması yönünde. Malum orası Japonya burası Türkiye.

Şu şekilde bir plan çizdim. Bütçe kısıtlı olduğu için ve sevmediğim için hool yani antre olmayan bir ev düşünüyorum.
Evi betondan veya prefaktif (konteynır) olarak yapmayı düşünüyorum. Bu arada yaşım daha 17 o yüzden yalnız yaşamak konusunda korkmuyor değilim. İş olarak köyde akrabalarımın yanında çalışıcam. Bu yönden şanslıyım. Beton yapılırsa evin dışına boya ,sıva ve yalıtım yapmak yerine doğrudan yalıtım sağlayan bir kaplama yapılabilir.

Tabi bütçe sıkıntı şu an. Biraz fiyat almak nelerin gerektiğiyle ilgili araştırma yapıp buraya dönücem belki bu haftalar alabilir. Bu konu altına tasarım veya fikirlerini aklınıza geldikçe yazabilirsiniz destekleriniz için şimdiden teşekürler.
(Fotoğraftaki ev 40 metrekare)
(Kağıttaki her bi kareyi 0.50 metre kare olarak hesaplayarak çizdim)
IMG_20180901_040118.jpg

@SuiCast Senin atmış olduğun resme göre bir ayarlama yaptım. Resimde banyo ile yatak odasının yerini değiştim daha güzel oldu. Komple evi 8 metreye 5 metre olarak hesapladım.
Hem bu şekilde her şey dip dibe değil, sana daha çok alan açılacak ferah ferah yaşayacaksın.
ev1.png

@Silinen üye

1 - Ev ucuza gelir ama orada yaşamak sıkıntı çıkartır ve pahalıya patlar diye düşünüyorum. Hem de bir seferlik değil, sürekli olarak çok masraf çıkaracaktır.

2 - Su ne olacak? Mesela su deposunu doldurmak için illa ki kötü de olsa bir araba gerekli ve eviniz şehre yakın olmalı.

3 - İnternet ne olacak? Bugün çoğumuzun İnternet'siz yaşaması mümkün değil. O açıdan ne yapılabilir?

4 - Isınmak lazım o konu hakkında ne yapılabilir? Isınmak için UFO sobalar alınırsa ve kışın 3-4 ay yakılırsa aylık 400-500 TL gelir diye düşünüyorum.

5 - Konteyner evi aldığımız gibi oturamıyoruz, arsa da satın almak lazım. ( Ben de konteyner ev düşündüğüm için arsayı kendim, yani herkes için yazıyorum. Bunları da düşünmek gerek. ) Arsanın alınacağı yerde yol olmalı, sokak lambası olmalı, şehre çok yakın olmalı. Sadece konteyner değil, bahçe için de arsa gerekli. Sadece arsa minimum 50.000 TL'ye patlar diye düşünüyorum.

6 - Evin dış ve iç görünümüne önem veriyorsanız dekorasyonla vesaire evin bakımı da minimum 10.000 TL olacaktır diye düşünüyorum.

7 - Evin kurulacağı yer kamp gibi olmalı, yani başkaları da olmalı. Yanlış bilmiyorsam Amerika'da devlet kamp alanlarına su, elektrik, çeşme vesaire sağlıyor. Güneş enerjileri şarj ediliyor ücretsiz.
Türkiye'de konteyner evin içerisinde yaşamak için dolgun maaşlı bir iş gereklidir diye düşünüyorum.

Aylık ortalama 4000 TL maaş olmadığı sürece orada yaşamak sıkıntı gibi. Yukarıda arkadaşımızın dediği gibi arkadaşının babası yapmış ve sadece yazları gidiyormuş. Anca öyle yaşanılır diye düşünüyorum.

Peki karavan hakkında ne düşünüyorsunuz? O çok daha ucuza gelmez mi? Zaten su deposu için konteyner eve mutlaka araba alınmalıdır. Karavanın içerisi ile o konteyner evin içerisi aşağı yukarı aynı büyüklükte olacaktır. Karavan daha avantajlı olmaz mı? Karavan hakkında da şöyle bir sıkıntı var ki; Türkiye'de bir tane karavan alan 3 tane de devlete alıyor. Vergisi, benzini vesaire çok sıkıntı. Dert üstüne dert. :D

Son düzenleme:
@AsjasFıdas1000

1 - Ev ucuza gelir ama orada yaşamak sıkıntı çıkartır ve pahalıya patlar diye düşünüyorum. Hem de bir seferlik değil, sürekli olarak çok masraf çıkaracaktır.

Doğru yapılırsa çıkarmaz. Dediğim gibi belki 15 seneden fazla süredir yaşayan tanıdığım var. Hatta balığa gittiğimizde orada kalıyoruz.

2 - Su ne olacak? Mesela su deposunu doldurmak için illa ki kötü de olsa bir araba gerekli ve eviniz şehre yakın olmalı.

Arsa kendinin. Oraya normal evde yapsan su aynı sorundur. Ayrıca köy olduğunu belirtmiş.Temiz su problem olmaz sanırım halen çeşmeden su içiliyor ise o köyde.

Eğer huzur istiyor isem bununda derdi tasası olacaktır. Araç sıkıntı değil benim için. Su ve deposu da sorun olmayacaktır. Amaç şehirden uzaklaşmak sanırım bu durumu anlamadınız.

3 - İnternet ne olacak? Bugün çoğumuzun İnternet'siz yaşaması mümkün değil. O açıdan ne yapılabilir?

Bu gençe şehirden uzak yere git diyen ben değilim. Kendi fikridir. İnternetide benim düşünmemem lazım. Ama alternatif olarak mobil internet var.

Mobil veri sorunumu çözer.

4 - Isınmak lazım o konu hakkında ne yapılabilir? Isınmak için UFO sobalar alınırsa ve kışın 3-4 ay yakılırsa aylık 400-500 TL gelir diye düşünüyorum.

Konteyner gibi küçük bir alanda ısınma sorunu çok olmaz. Yalıtımı yapılırsa problem sıfıra iner. Köyde yaşadığı için yakıt derdi olacağını sanmıyorum. İster odun kömür yakar ister elektrikli ısıtıcı. Kömür sobası da büyük keyif olur.

Jeneratör en basit çözüm. Ama ben yaparsam böyle bir ev, ısınma çözümü odun olacaktır.

5 - Konteyner evi aldığımız gibi oturamıyoruz, arsa da satın almak lazım. ( Ben de konteyner ev düşündüğüm için arsayı kendim, yani herkes için yazıyorum. Bunları da düşünmek gerek. ) Arsanın alınacağı yerde yol olmalı, sokak lambası olmalı, şehre çok yakın olmalı. Sadece konteyner değil, bahçe için de arsa gerekli. Sadece arsa minimum 50.000 TL'ye patlar diye düşünüyorum.

Arsa sahibi zaten genç.

Söyledikleriniz benim için önemli değil. Parada önemli değil ayrıca. Şehre yakın olmasını çözemedim. Yakın olduğunda 5-10 sene sonra kendinizi şehrin içinde bulabilirsin. Ayrıca yukarıda fark edersiniz ki arsa fiyatını dahil etmedim. Ayrıca bu benim için proje aşamasındadır. Şimdi almak istersem belki 100 bin TL vereceğim ama benim acelem yok. İstediğim yer uygun fiyata bulduğumda alırım. ;)

6 - Evin dış ve iç görünümüne önem veriyorsanız dekorasyonla vesaire evin bakımı da minimum 10.000 TL olacaktır diye düşünüyorum.

Genç arkadaş kendi cevap versin.

Bunlar yapılması zor işler değil. Yeterli paran var ise sıkıntı olmaz. Ayrıca ilk yapılırken yapmak zorunda değilsin. Böyle bir yerde yaşayacaksanız zaten hafta sonları için güzel uğraş olur.

7 - Evin kurulacağı yer kamp gibi olmalı, yani başkaları da olmalı. Yanlış bilmiyorsam Amerika'da devlet kamp alanlarına su, elektrik, çeşme vesaire sağlıyor. Güneş enerjileri şarj ediliyor ücretsiz.
Türkiye'de konteyner evin içerisinde yaşamak için dolgun maaşlı bir iş gereklidir diye düşünüyorum.

Genç arkadaş kendi cevap versin.

Başkaları yaşadıktan sonra ne anlamı var anlayamadım bu evin benim için. Mesela memlekette (anne tarafı) kasabadan 20 km uzaklıkta tanıdıklar ev yaptı. Etrafında belki 5 km çapında kimse yok. Dere kenarında ev. Elektriği de var suyu da. Ayrıca ben burada yaşayıp çalışmayı düşünmüyorum. Emekliliği düşünüyorum.

Aylık ortalama 4000 TL maaş olmadığı sürece orada yaşamak sıkıntı gibi. Yukarıda arkadaşımızın dediği gibi arkadaşının babası yapmış ve sadece yazları gidiyormuş. Anca öyle yaşanılır diye düşünüyorum.

Yazları gitmiyor. Arkadaşımın babası annesi hep orada kalıyorlar. 70 yaşlarında. Tekneleri var, canımız sıkıldığında biz balığa gidiyoruz ve orada kalıyoruz. Ama şunu da belirteyim ufak bir koyda yaşıyorlar. Toplasan 30 ev yoktur etrafta. Emekli maaşı ile çok rahat geçiniyorlar burada.

Peki karavan hakkında ne düşünüyorsunuz? O çok daha ucuza gelmez mi? Zaten su deposu için konteyner eve mutlaka araba alınmalıdır. Karavanın içerisi ile o konteyner evin içerisi aşağı yukarı aynı büyüklükte olacaktır. Karavan daha avantajlı olmaz mı? Karavan hakkında da şöyle bir sıkıntı var ki; Türkiye'de bir tane karavan alan 3 tane de devlete alıyor. Vergisi, benzini vesaire çok sıkıntı. Dert üstüne dert. :D

1 sene yazın kiralamıştım. Antalyadan başlayıp Ege oradan İstanbul'a geri döndüm. 15-16 gün sürdü. Uzun süreli karavan mantıklı olmadığını düşünüyorum.
Aynı büyüklükte değil. Araç karavanların fiyatına bakınız. O büyüklükte bir karavan alırsanız ne kadar ücret ödeyeceğinizi görünce fikriniz değişir.

Özet ile 500-750 bin TL verip gürültü çekeceğime 500 bin TL verip bu şekilde yaşamayı tercih ederim. Bu tercih meselesidir. Böyle bir yaşantıyı herkes kaldıramaz. Bu kararı verecek kişi bunun masraflarını iyice araştırması gerekir.

Yeşiller benim için geçerli yazılar, turuncu olanlar konu sahibi için benim düşüncemdir.

Umarım tüm sorularınıza cevap verebilmişimdir. Sevgiler.

Not: konteyner boyutları - Google'da Ara

giphy.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Sarısalkım resmi olarak köy değil mahalle olarak geçiyor. Nüfusu çok fazla olan bir bölge. Doğalgaz bile gelicek bölgeye. Çevrede köyden daha fazla benim yapmak istediğim tarzda binalar var. Elektrik su hattı çekilebilir. Bölgede bolca yer altı suyu var kuyu yapılabilir eve su ücretsize gelebilir tabi dinamo elektrik yakıcak ayda 10-15 tl kadar. Elektrik suyu babam ödese telefon hattı zaten abimin üzerine bana sigara harçlık yemek kalıyor ayda 900-1000 tl yeterli olacaktır. Maaş zamanla artar. İşe gidip gelme olarak evin konumuna göre her sabah 10-15 dakika yürüyüp akrabamın evinin önüne gelicem. Ardından kendisinin arabasıyla işe gidip gelip tekrar akşam aynı yerde inicem bu arada işçi olarak çalışıcam en azından sabah 8 akşam 5.

Eve ek olarak evin çevresine ufak tavuk çiftliği ,koyun veya inek koyulabilir bu bana ek gelir uğraş getirebilir. En azında her sabah yumurtam ücretsiz olur. Yemek olarak korkmuyor değilim her gün kaşar sucuk sosis gibi hazır şeylerle ömür geçer mi ?

Ben sabah kalkıp sakin sakin yolluğumu tostumu hazırlayıp çayımı içip işime gitmek istiyorum. Belki daha erken kalkar hayvanlar olursa onları beslerim. Akşam gelip alacağım bilgisayarda ölene kadar Skyrim oynayıp özgür olmak istiyorum yani. İnsanlardan o kadar bıktım tahmin edemezsiniz...

Köyün içinde dürümcü ,market ,sucu ,elektrikçi ,hırdavat kısacası her türlü dükkan bulunmakta bunlarda sıkıntı olmuycaktır. Şimdi bana bu kadar insan varsa en yakın köyde nasıl insanlardan uzaklaşıcaksın diyiceksiniz. Çok orman izole bir yer değil bölge ama insanın tertemiz havada sigara içip hayvanlarla toprakla falan uğraşması bilmiyorum işte güzel bir his. Bu bi macera olucak benim için onlarca yaş büyüyeceğim.
IMG_20180904_023842.jpg
Şöyle bi plan cizdim. Bu plandaki evi yapmayı düşünüyorum. Mavi çizgiler dolap olucak. Soldaki çamaşır makinesi için salona bakıcak ,sağdaki ise duvara yatak odası gömme elbise dolabı olucak. Yatak odasına dolabın karşısına yatağı koyucam. Bu şekilde kuzey batı yönünden rüzgar gelicek. Yatağın karşısına ise allah nasib ederse (L) şeklinde masa yaptıracağım. Salonda girişde solda amerikan mutfak karşıda ise oturma alanı olucak. Evin arkası bir yamacın tepesinde kalacağı için evin ön tarafı yani verenda yerden 2-3 metre yüksek kalıcak merdiveni nereye yapacağıma henüz karar veremedim. Deponun üstüde verenda olucak. Yerleri parke yapmayı düşünüyorum. Mutfak dolabları ise beyaz olucak. Mutfağı (L) şeklinde yapmak yerine (C) şeklinde mini bar ile yapılabilir. Plan şimdilik bu şekilde ev prafabrik olarak özel yapılacak. Geriye kalan kısımları ise ev yapılınca duruma bağlı olarak dizayn etmeyi düşünüyorum. Ev yapılınca fotoğraflarını buraya yüklemeyi düşünüyorum.

Bunlar dışında bir iyi bir kötü haber var.
İyi haber bütçe arttı artık ne kadar tutarsa 50-60 bin tl ye kadar çıkılabilir. Kötü haber ise ev 6-7 ay gibi bir süre sonra yapılacak.

Bu arada çizdiğim planı kullana bilirsiniz. Yardımlarınız için teşekürler.

Son düzenleme:
Mis gibi ytong varken prefabrik ile uğraşma. Cidden ev gibi olmuyor. Ytong yalıtım olsun konfor olsun inşa kolaylığı olsun mükemmel bir malzeme.

Konteyner tavsiye ederim tek kişi kalacaksa. 10-15 bin hatta daha ucuza çok güzel bir konteyner kurulur. hatta 2 tane alıp birleştirebilirsin. Mesela :
1590611472803.png

Bu bütçede prefabrik ev de yapılabilir. Ahşap'ın bakımı falan var, uğraşması zor. Uğraşırım dersen ahşap da yapılabilir ama maliyet yükselir.
Mis gibi ytong varken prefabrik ile uğraşma. Cidden ev gibi olmuyor. Ytong yalıtım olsun konfor olsun inşa kolaylığı olsun mükemmel bir malzeme.
Çok pahalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı