20.000-30.000 TL yazılım ve oyun için laptop önerisi

Bütçe
20000-30000

ogunkalcik

Femtopat
Katılım
26 Ekim 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bir yazılımcı adayı olarak yaptığım oyun projelerini hızlıca buildleyecek, multi-taskingde sorun yaratmayacak ve boş zamanlarımda 3A oyunları yüksek grafiklerde oynamama izin verecek bir bilgisayar satın almak istiyorum. Bütçem maksimum 30k (tabii ne kadar az o kadar iyi). Daha önce high-end bir bilgisayar satın almadığım için donanım konularını pek araştırmadım ve bilgi sahibi değilim fakat kısa zamanda araştırıp öğrendiğim kadarıyla kafamda 3070'li, mümkün olduğunca büyük 165Hz+ QHD+ ekrana, i7 -11800h veya üstü performansa sahip işlemcili ve klavyesinde numpad bulunmayan bir laptop var. Birkaç adayım var ve sizlerden aralarında seçim yapmamda yardımcı olmanızı ya da aynı fiyat aralığında eş değer bir laptop önermenizi rica ediyorum.


Artıları: Klavye, 3070, 165Hz QHD ekran eksileri: 16 GB RAM, MSI servis çekincelerim.


Artıları: UHD 17inç 120Hz ekran, 32 GB(2600MHz) RAM eksileri: 3060, klavye düzeni, bütçemi 350 lira aşması ve MSI servis çekincelerim.


Artıları: QHD 16 inç 120Hz dokunmatik ekran, 32 GB (3200MHz) RAM, klavye, adaylarım arasında tasarım olarak favorim olması.
Eksileri: 3060, adaylarım arasında 1500 TL'yle bütçemi en çok aşan cihaz olması ve MSI servis çekincelerim.


Artıları: İstediğim her şeyi bir arada bulundurması.
Eksileri: Bütçeyi 900 lira aşması ve MSI servis çekincelerim.


Artıları: 17inç olması, istediğim bütün yükseltmelerle fiyatının maksimum 22 bin olması, Monster servisinin verdiği güven ve MSI kasa olması. Eksileri: 3060, numpadli klavye, FHD ekran, Monster'a yazılım konusunda duyduğum güvensizlik.


Artıları: 17inç QHD ekran, Monster servisinin verdiği güven ve fiyatının tüm yükseltmelerle tahmini 27 bin olması.
Eksileri: Numpadli klavye, Monster'a yazılım konusunda duyduğum güvensizlik, ne zaman stoklara ekleneceğinin belli olmaması.


Artıları: Yeni işlemcisiyle iş için ideal olması, 16 inç xdr ekranı, hafifliği ve şıklığı.
Eksileri: İstediğim konfigürasyonlarda bütçemi fazlasıyla aşması, Max Pro GPU'sunun verdiği 3050 ayarında performansı oyun oynamak yeterli bulmamam.

Epey.com'dan gördüğüm kadarıyla MSI laptop fiyatları büyük dalgalanmalar yaşıyor, eğer ucuza yakalayabilirsem GS66 ya da Creator Z16'yı almak var kafamda fakat her görüş benim için kıymetli, lütfen tavsiyelerinizi eksik etmeyin. Belirttiğim donanım kriterleri arasında gereksiz takıldığımı düşündüğünüz bir kriter varsa lütfen sebepleriyle belirtin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence GE66 alın, 16GB çok sıkıntı yaratırsa MSI servisinden bir 16GB daha takabiliyorsanız taktırırsınız. RAM eklemeyle bile diğerlerinden daha ucuz olur gibime geliyor. Tabii önce MSI servisini arayabiliyorsanız arayın. Aklınıza takılanları sorun.
 
Masaüstü bilgisayarlar laptoplara göre daha performanslı 30.000TL'ye mükemmel bir sistem toplayıp her işini onda yapabilirsin.
Laptop istiyor konu sahibi, yazılımla ilgileneceğim diyor yani taşıması gerekir. Konu sahibi masaüstü ile ilgili bir şey yazmamış lütfen bu fiyata çok iyi masaüstü toplanır kafasından vazgeçin.
 
Monster alacaksanü soba işinizide görür onu almanızı önermem Apple de oyunlarda iyi olmaz en iyisi GE66 onun RAM'ini orijinal yerden alıp 1x8 takılmasını isteyin %80 öyle gelir zaten kendinizde 1xsekiz alın 16 GB tertemiz kullanın.
 

Geri
Yukarı