20.000 TL altı, hafif, IPS/OLED panelli, Intel laptop önerisi

Bütçe
20000

mergen_t

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
607
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Başlıkta da belirttiğim üzere hafif, iyi bir ekrana sahip(panel, ekran parlıklılığı, mat ekran), ve 20K altı bir laptop arayışındayım.

En son kullandığım laptop Lenovo Y520 ve inanılmaz oldukça ağır bir laptoptu. Gün içerisinde ortalama 2.5 saat kadar sırt çantamda taşımam gerektiği için belimi yoruyordu hatta başka şeyler de taşımam durumunda bel ağrısına kadar varıyordu. Laptop üzerinden pek oyun oynacağımı sanmam, oynayacak olsam da Poly Bridge gibi minik oyunlar oynarım, o yüzden ekran kartı dahili olsa bir şey kaybetmem.

Ekran konusunda da, bazen çok güneş ışığı olan yerlerde çalışmam gerekiyor o yüzden parlamadan dolayı görememe ya da parlaklığın yetersiz olduğu bir durumla karşılaşmazsam sevinirim. Boyut olarak da 15.0-16.5 arası çantama da sığması açısından uygun olacaktır.

Kullanmam gereken bazı programlardan dolayı, işlemci olarak Intel olması gerekli i5 veya i7.

Bunlara ek olarak en az 16 GB RAM ve sağlam bir kaplama malzemesi olması oldukça iyi olur. Kısa bir süreliğine kullanmam gereken bazı laptoplarda ucuz plastik bir kasa hissiyatı deneyimlemiştim(Lenovo'nun en ucuz modellerinden biriydi modeli hatırlamıyorum) ve bu durum beni rahatsız etmişti.

Önerilerinize açığım,
Teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı