20.000 TL Intel 12700k sistem önerisi

• Konuyu başlatan Fikop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 971
Sadece oyun odaklı hazırladığın bir sistem ise işlemciyi ve anakartı kısıp ekran kartını yükseltmen faydalı olacaktır.

Bu anakartı seçme sebebim RAM'leri en yüksek frekansa kadar çıkartabilecek olması. Daha ucuz anakart alıp ekran kartı RX 6750 XT yapılabilir.

@Fikop Anakart seçimi yaparken DDR4 ve eğer kullanılmayacak ise wifi özelliği bulunmayan bir anakart seçilir ise bunula birlikte ram için ödenecek para azalacak işlemci ve ekran kartı daha iyi alınabilecektir. Yalnızca oyun oynanacak ise işlemci biraz daha kısılıp ekran kartı için harcama yapılabilir. Bunları belirtmen sistem önerecek insanlara bir yol çizer.

DDR4 bir sisteme yönelmek daha iyi olabilir. Hem bu sayede arkadaşımız 20.000 TL aralığında sistemi toplayabilir.
Ekran kartı konusunda ne alsam diye kararsızım. 32 GB ram'i ise ileriye dönük amaçlı aldım.

@Fikop Anakart seçimi yaparken DDR4 ve eğer kullanılmayacak ise wifi özelliği bulunmayan bir anakart seçilir ise bunula birlikte ram için ödenecek para azalacak işlemci ve ekran kartı daha iyi alınabilecektir. Yalnızca oyun oynanacak ise işlemci biraz daha kısılıp ekran kartı için harcama yapılabilir. Bunları belirtmen sistem önerecek insanlara bir yol çizer.
Oyun odaklı toplamıyorum. Ancak Youtube videoları çektiğim için de sistemin belirli bir güçte olmasını istiyorum. Dediğiniz gibi DDR5 tabanlı bir sistem yapmak şu anlık pahalı olduğu için DDR4 üzerine kurulu bir sistem alacağım.

Hocam şöylede olabilir isterseniz:

Intel topluyoruz hocam. B660 olabilir ama.
Hocam çok pardon

Hocam şöylede olabilir isterseniz:

Ekran kartını satan satıcı pek iç açıcı durmuyor. Son zamanlarda ortaya çıkan sahte ram, sdd vb. vakalardan dolayı da n11'e pek güvenim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı