Güzel sistem, hayırlı olsun diyelim. SSD 2 TB fazla değil mi? 1TB SSD, 2TB harddisk ve sıvı soğutucu alabilirsin yaklaşık aynı fiyata. Stok fanı pek önerilmiyor bu işlemci için çok güçlü bir işlemci çünkü.
i9 9900KS tekli çekirdekte %12 ileride olabilir fakat çoklu çekirdekte yaklaşık olarak %32 geride ve bu büyük bir fark, render vs. işler için de çoklu çekirdek gerekiyor. Bu sistemle sadece oyun oynayacağını sanmıyorum.
Hem de 1500tl kadar daha ucuz.
Anakartı değiştirin onun dışında gayet güzel bir sistem. Prime X570-Pro veya X570 Gaming X modellerine bakabilirsiniz.
Ekran kartı olarak bu,
Kasa olarak bu ve
PSU olarak bunu öneririm. Cooler Master PSU'lar fan sesiyle ünlüdür, önermem.
Sıvı soğutma olarak, pompasında dijital ekran olan ve işlemci sıcaklığı, fan dönme hızlarını falan gösterebilen Gigabyte'nin sıvı soğutucusunu öneririm.
Güzel sistem, hayırlı olsun diyelim. SSD 2 TB fazla değil mi? 1TB SSD, 2TB harddisk ve sıvı soğutucu alabilirsin yaklaşık aynı fiyata. Stok fanı pek önerilmiyor bu işlemci için çok güçlü bir işlemci çünkü.
Teşekkür ederim, çok uyguna geldi, hdd alma ihtiyacı duymadım. Bütçeyi yeterince zorladım bir süre stok fanıyla idare edeceğim, ben de aksine bu işlemci için gönderilen stok fanının yeterli olduğunu duydum, olumsuz gördüğünüz yorumları paylaşabilir misiniz? Okumak isterim.
i9 9900KS tekli çekirdekte %12 ileride olabilir fakat çoklu çekirdekte yaklaşık olarak %32 geride ve bu büyük bir fark, render vs. işler için de çoklu çekirdek gerekiyor. Bu sistemle sadece oyun oynayacağını sanmıyorum.
Hem de 1500tl kadar daha ucuz.
Evet sadece oyun değil. 1500₺’den daha da fazla fark vardı işlemci de güzel bir fiyata denk geldi. İleri de yapılacak yükseltmelerde de maliyeti artırmak istemedim açıkcası intel alarak.
MSI x570 anakartlarda Unify modelinin altındaki modellerde VRM çöp. MSI bu konuda özür dilemişti. VRMleri bazı b450 modellerden daha kötü. Onun yerine Asus x570-p,plus yada pro alabilirsin.
MSI x570 anakartlarda Unify modelinin altındaki modellerde VRM çöp. MSI bu konuda özür dilemişti. VRMleri bazı b450 modellerden daha kötü. Onun yerine Asus x570-p,plus yada pro alabilirsin.