20.000 TL'ye anakart ve CPU önerisi

ramleri daha detaylı konuya ekledim sıvı soğutma falan yok hocam. Ramleri değiştirmek zorunda mıyız?

DDR5 şart gibi bir şey mi bilgim olmadığı için sormak istedim.
DDR5 kesin geç. Ramleri değişmelisin. Soğutucun var mı?

ramleri daha detaylı konuya ekledim sıvı soğutma falan yok hocam. Ramleri değiştirmek zorunda mıyız?

DDR5 şart gibi bir şey mi bilgim olmadığı için sormak istedim.
Hocam durum şöyle, eğer işlemciyi yükseltecekseniz DDR4 AM4 platformunda kalabilirsiniz böylece ramleri vs. değiştirmek zorunda kalmazsınız daha uygun bütçeyle yaparsınız güçlendirmenizi. Ama yeni nesil DDR5 platformuna yükseltme yapmak istiyorsanız anakart, işlemci ve ram komple değişecek. Benim tavsiyem DDR5'e geçiş yapmanız olur. Bütçeye de 2-3k daha çıkabilirseniz 22-23k'ya çok güzel upgradeler önerebiliriz, çıkmaz diyorsanız 20k bandında da iyi şeyler çıkar.

RAM'leri siz ödüyorsunuz galiba?

bu şekilde daha sağlıklı olursa bütçe arttırmak daha mantıklı DD5 temelli bir öneri yapabilir misiniz?

bu şekilde daha sağlıklı olursa bütçe arttırmak daha mantıklı DD5 temelli bir öneri yapabilir misiniz?
İşlemci için soğutucunuz yoksa YüzbaşıJohnPrice hocamızın attığı parçaları alabilirsiniz, üzerine bir de soğutucu alıp ramden de 2 tane alın hocam. Eğer soğutucunuz zaten varsa parçaları bu şekilde alın.

DDR4'te kalıp 5600 üstüne başka işlemci satın almanız çok saçma bir para israfı olur 5800x3D almayın boşuna. Yükseltmek istiyorsanız en mantıklısı 7800x3D alın, öteki türlü değiştirmemek daha mantıklı olacaktır. Gidip de 7600X alırsanız arada çok aşırı bir fark göremeyeceksiniz, bu arada bende 7600X kullanıyorum kötülemek için yazmadım.

Fark ettiyseniz başlıkta ve konuda ks sadece anakart ve CPU için 20k bütçe ayırdığını belirtmiş. RAM dahil edilirse duruma göre başka önerilerde yapılır.

Adam RAM'inde değişileceğini bilmiyor. AM5 sokete geçiş yapıyor sizin RAM'de önermenin gerek.

Stok işlemci soğutucusu ve kasa içerisinde alırken eklettiğim soğutucu var sıvı soğutucu falan değil.

O zaman bütçe yetiyorsa benim attığım anakart, RAM ve işlemci yanında bunu da alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…