Hocam durum şöyle, eğer işlemciyi yükseltecekseniz DDR4 AM4 platformunda kalabilirsiniz böylece ramleri vs. değiştirmek zorunda kalmazsınız daha uygun bütçeyle yaparsınız güçlendirmenizi. Ama yeni nesil DDR5 platformuna yükseltme yapmak istiyorsanız anakart, işlemci ve ram komple değişecek. Benim tavsiyem DDR5'e geçiş yapmanız olur. Bütçeye de 2-3k daha çıkabilirseniz 22-23k'ya çok güzel upgradeler önerebiliriz, çıkmaz diyorsanız 20k bandında da iyi şeyler çıkar.
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci özelliklerini incele, 13.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
20k ya daha iyisi toplayabilen varsa atsın. 9000 serisi işlemciler çok pahalı 14K civarına 7800x3D en iyi seçenek anakart ise F/P dengesine dikkat ederek seçtim. Yanına DDR5 6000MHz CL30 16x2 Dual channel RAM olursa uzun. Yıllar fazlasıyla tatmin edecektir.
Hocam durum şöyle, eğer işlemciyi yükseltecekseniz DDR4 AM4 platformunda kalabilirsiniz böylece ramleri vs. değiştirmek zorunda kalmazsınız daha uygun bütçeyle yaparsınız güçlendirmenizi. Ama yeni nesil DDR5 platformuna yükseltme yapmak istiyorsanız anakart, işlemci ve ram komple değişecek. Benim tavsiyem DDR5'e geçiş yapmanız olur. Bütçeye de 2-3k daha çıkabilirseniz 22-23k'ya çok güzel upgradeler önerebiliriz, çıkmaz diyorsanız 20k bandında da iyi şeyler çıkar.
İşlemci için soğutucunuz yoksa YüzbaşıJohnPrice hocamızın attığı parçaları alabilirsiniz, üzerine bir de soğutucu alıp ramden de 2 tane alın hocam. Eğer soğutucunuz zaten varsa parçaları bu şekilde alın.
Fark ettiyseniz başlıkta ve konuda ks sadece anakart ve CPU için 20k bütçe ayırdığını belirtmiş. RAM dahil edilirse duruma göre başka önerilerde yapılır.
DDR4'te kalıp 5600 üstüne başka işlemci satın almanız çok saçma bir para israfı olur 5800x3D almayın boşuna. Yükseltmek istiyorsanız en mantıklısı 7800x3D alın, öteki türlü değiştirmemek daha mantıklı olacaktır. Gidip de 7600X alırsanız arada çok aşırı bir fark göremeyeceksiniz, bu arada bende 7600X kullanıyorum kötülemek için yazmadım.
Fark ettiyseniz başlıkta ve konuda ks sadece anakart ve CPU için 20k bütçe ayırdığını belirtmiş. RAM dahil edilirse duruma göre başka önerilerde yapılır.
En ucuz Strong M4-12X Pro İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Strong M4-12X Pro İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 458,38 TL'den başlayan fırsatları yakala!