20.000 TL'ye işlemci ve anakart yükseltme tavsiyesi

burakcannd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda;
  • Gigabyte A520M k
  • Ryzen 5 5600.
  • RTX 3060.
  • 650W 80+ PSU.
  • 32 GB DDR4 RAM.
Bulunan bir sistemim var. Ağırlıklı olarak After Effects ve Premiere Pro üzerinde büyük işler yapıyorum. Bu yüzden işlemciye çok fazla yük biniyor ve artık yetmemeye başladı. Oyun oynamıyorum sadece bu tarz ağır 2D ve 3D işler yapıyorum.

Anakart ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. DDR4 bir anakartta kalmayı düşünüyorum RAM'leri vs. de değişmek bütçemi çok aşacaktır. Bütçem 18-20 bin TL. Kasamda sadece stok fanlar olduğu için soğutma önerisi de yapabilirsiniz. Geçebileceğim en güçlü, en uyumlu işlemci ve anakart nedir? Intel'e de geçebilirim bu arada anakart ve işlemci olarak Intel'in bazı işlemcileri şu anda bana daha mantıklı geldi. Tabii PSU bu durumda hayatta kalır mı bilmiyorum. 1080p de iki monitör kullanıyorum aynı zamanda.

Baktığım bazı işlemci ve anakartlar:
  • i7-13700KF, ASUS Prime B660-Plus
  • R9 5900X, Gigabyte B550 Gaming X v2, MSI B550-A Pro.
  • R7 5800X.
Sıvı soğutma olarak da, Corsair H100 olabilir diye düşünüyorum.

Başka önerileriniz, görüşleriniz veya hangisini seçmem gerektiği ile ilgili yorumlarınız varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bütçem daha fazla olsa yeni kasaya geçmek istiyorum ama maalesef şu an daha fazla yükselemiyorum ve elimdeki sistemi de yükseltmem gerekiyor beni bir süre götürmesi bakımından.

20 bin verdikten sonra AM4 de kalmayın AM5 e geçin. Bu yaklaşık 20.700 TL civarı tutuyor. Elinizdeki işlemci, anakart, ram vs satabilirseniz ikinci el daha iyi anakart-sıvı soğutma vs de yapabilirsiniz.

20 bin verdikten sonra AM4 de kalmayın AM5'e geçin. Bu yaklaşık 20.700 TL civarı tutuyor. Elinizdeki işlemci, anakart, RAM vs satabilirseniz ikinci el daha iyi anakart-sıvı soğutma vs de yapabilirsiniz.

Hocam sağ olun, R7 7700 ve 7700X arasında render konusunda çok hissedilecek fark var mı sizce? Arada 1500 lira civarı fark var sizce değer mi o farka yoksa 7700 de iyi midir? Bir de şu anki PSU sizce götürür mü beni bu sistemi yapsam.

Hocam sağ olun, R7 7700 ve 7700X arasında render konusunda çok hissedilecek fark var mı sizce? Arada 1500 lira civarı fark var sizce değer mi o farka yoksa 7700 de iyi midir? Bir de şu anki PSU sizce götürür mü beni bu sistemi yapsam.
Çok fark yok da amaç işlemci odaklı olduğu için 1500 lira fark verip 7700X almak daha iyi.

650W güç kaynağı çoğu kart için yeterli sorun olmaz ileride alırsınız şuan bir sorun olmaz zaten 750W psu pahalı bir şey de değil ileride alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı