20.000 TL'ye orta-ust seviye grafikler için sistem toplama önerisi

Bütçe
20.000

fuat ay

Kilopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Harita Kadastro
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayar toplama aşamasındayım ve henüz kesin karar vermiş değilim. Fiyat olarak en fazla 20.000 TL. Grafik performansı orta-üst seviyede olan, uygun fiyatlı bir sistem oluşturmak istiyorum. Bu bilgisayarı, AutoCAD, netcad gibi çizim programlarını ve Counter-Strike 2, Call of Duty, Football Manager 2024-2025, FC 25, GTA 5, PUBG, Age of Empires gibi oyunları kasmadan, ortanın üstünde grafik değerleriyle oynayabilmek amacıyla kullanacağım.

Ayrıca, bilgisayarın ekran kartı veya işlemcisini 2 yıl sonra değiştirerek küçük güncellemelerle yeni nesil oyunları da oynayabilmek istiyorum. Bu ihtiyaçlarımı karşılayacak bir sistem önerisi yapabilir misiniz? Benim buldugum sistem su sekilde;

Intel Core i3 12100F Alder Lake 4 Core 8 thread up to 4.3GHz LGA1700 - no iGPU Retail box.

MSI Pro H610M-G Wi-Fi DDR4 LGA1700 mATX desktop motherboard.

GeIL Orion RGB 16 GB kit (2x8GB) DDR4 C16 3200MHz - grey.

ASUS Radeon RX 6600 Dual V3 8 GB GDDR6.

Silicon Power P34A60 PCI-e gen3 NVMe M.2 SSD - 1TB.

SilverStone fara H1m Pro Micro Tower case - Black.

Fuat ay.
Saygilarimla,

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemci yükseltilebilir, anakart değişerek AMD tarafından veya direkt anakart değişmeden tercihinize bağlı Intel tarafından daha yüksek modellere bakın, ekran kartı olarak en kötü XT yapmaya çalışın. Saydıgınız oyunlar zaten fazla sistem istemeyen oyunlar her türlü oynarsınız. Şunu sormak isterim kasayı 0'dan kendiniz mi topluyorsunuz?

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet sistemi sıfırdan kendim toplamayı düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet sistemi sıfırdan kendim toplamayı düşünüyorum.

Sistemde dediğim gibi ekran kartını XT yapmanızı öneririm, onun haricinde anakart tartışmalı, ileride AM4 AM5 sokete gecmeyecekseniz LGA1700 soketi sorun yaratmaz tabii ileride AMD geçerim demiyorsanız. Şahsi fikrim anakart ve işlemciyi değişmeniz ileri zamanlarda LGA1700 sıkıntı yaratabilir upgrade yapacağınızda, anakart değişip bütçe açarak Ryzen 5 serisi bir işlemci daha mantıklı gibi geliyor.

Son düzenleme:
Sanirim biraz daha butcemi arttirmam gerekiyor simdilik bunun icin beklemeye gececegim. Butcemi biraz daha yukseltene kadar MacBook 2020 de oyun oynamaya devam edecegim.

Sanirim biraz daha butcemi arttirmam gerekiyor simdilik bunun icin beklemeye gececegim. Butcemi biraz daha yukseltene kadar MacBook 2020 de oyun oynamaya devam edecegim.

Hocam bütçe arttırmanıza gerek yok, bütçeniz gayet iyi ve yeterli sanırım yanlış anlamışsınız beni, ileri zamanda upgrade yapabilirim demişsiniz, ben öyle dediniz diye girdim anakart kısımlarına, yoksa şu an söylediğiniz sistem gayet iyi her oyunu akıcı şekilde oynatır. Dediğiniz oyunlar için fazlasıyla yeter.

Evet ben yanlış anlamisim sanirim kusura bakmayin. Evet upgrade yapmak istiyorum onun icin onerdiginiz seyi anlayamadim sanirim bilgisayar sistem bilesenlerine cok hakim olmadigim gibi kendim arastirarak sizin gibi bilgili insanlarin destegiyle toplamaya calisiyorum. Umarim elime Yuzu'me bulastirmam bu isi

Yok hocam bulaştırmazsınız bahsettiğim olayı en anlaşılır şekilde anlatırsam seçtiğiniz anakart ile ileride upgrade olarak AMD düşünürseniz yapamayacak olmanız. Bunu belirttim sadece ben biraz kafa karıştırıcı detaylara girmişim kusura bakmayın lütfen.

Simdi daha net anladim anakartı mi bunun

ASUS Prime H610M-A Wi-Fi D4 DDR4 LGA1700 mATX desktop motherboard

İle degistirsem darbogaz yasar miyim sistemde bir uyumsuzluk yasar miyim peki?

Simdi daha net anladim anakartı mi bunun.

ASUS Prime H610M-A Wi-Fi D4 DDR4 LGA1700 mATX desktop motherboard

İle degistirsem darbogaz yasar miyim sistemde bir uyumsuzluk yasar miyim peki?

Yine aynı şeyler bunun içinde geçerli hocam, attığınız ana kartlar Intel destekli, sorun olmaz anakart dediğim gibi tercih meselesi. Size kalmış şimdiden hayırlı olsun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…