20.000 TL'ye Render ve Photoshop İçin Sistem Toplama

Bu kasayı bende düşünmüştüm burda fiyarı biraz uygun hale gelmiş evet. Kasanın şekli vs çok da önemli değil zaten benim için. diğer önerilerin için direk okey verebilirim ama kafama takılan tek şey araştırmalarım sonrası söylüyorum bunu çok da anlamam yani rende için ekran kartında cuda değerleri öenmliymiş 2966 gibi bir değeri vardı galiba RTX in sizin önerdiğiniz ekran kartının cuda değerine ulaşamadım. Kafama takılan bi tek bu oldu yani. Önerileriniz ve emeğiniz için teşekkür ederim ayrıca
 
Evet CUDA çekirdekleri, ek performans sağlar. Ayrıca @amounra hocam, AMD kartlarda CUDA çekirdeği bulunmaz. RTX 2080 güzel, tercihtir. @melik taşdemir ayrıca SSD var zaten sistemde.
Kafa gitti benim amd kısmını okumamış bile yoğun çalışıyorum biraz kusura bakmayın ekran kartını özelikle nvidia istiyorum zaten cuda değerleri için. bir kaç gündür araştırıyorum ve ekran kartında nvidianın render da daha önde olduğu söyleniyor. Tek bir SSD de benim işimi görür diye düşünüyorum. 1 TB sata sadece yedekleme amaçlı kullanılıcak. ek harddisklerim var zaten
 
Tek bir SSD elbette iş görür. Seçtiğiniz disk, azımsanacak bir disk değil. 500 GB ve NVMe. İnanılmaz hızlı, arkadaşlar nasıl fark edemedi anlamıyorum.
 
Tek bir SSD elbette iş görür. Seçtiğiniz disk, azımsanacak bir disk değil. 500 GB ve NVMe. İnanılmaz hızlı, arkadaşlar nasıl fark edemedi anlamıyorum.
Evet sadece @melik taşdemir in dediği Ramleri ekleyebilirim şuan. Kasa konusunda bi düşündüm de 300 tl fark var diğer kasayla arasında ama benim seçtiğim corsair daha iyi gibi geldi bana. diğer sistem parçalarında hala kararlıyım galiba. ekran kartı soğutucu vs ses yapmış çok da sorun değil benim için eninde sonunda tozlanınca hepsi cazırdicak çok da kasmaya gerek yok @Firehorse MK II seçtiğim soğutucu nasıl peki ? bun yerine 208 veya 360 lık bi önerin var mı çok uçmadan pls
 
@amounra sisteminiz çok güzel. @melik taşdemir M.2 SSD ile SATA diskin hızları aynı mı? Ne mantığa sığınarak önerdiniz acaba? @quandourtaha Samsung SSD var?
hayatında hiç mi bilgisayarın olmadı senin? sonuçta 1 tb lazım oraya depolama için ve nvm alamıyacağına göre adam o fiyata hdd olacağına yine bir ssd olmalı 550 neyine yetmicek ? hhd ile kıyaslanır mı?
 
Kardeşim okuma sorunun mu var? Arkadaş NVMe SSD alıyor. "Samsung 500GB 970 EVO Plus NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3200MB M.2 SSD (MZ-V7S500BW)" demiş. Ek olarak 1 TB sabit disk alıyor. Gerçekten boş boş yazıyorsunuz ya, ne diyeyim.
 
@melik taşdemir Samsung ssd var listemde zaten 500GB. Pc nin kendi hafızasında kayıt tutulmicak yani. İşi biten render vs dosyaları ek hard disklerim var zaten orda depolama yapıyorum. 1tb satayı koymamın sebebi sadece ek belge vs tutmak istersem orda depolamak yani 1tb satayı bile doğru düzgün kullanmicam
 
@Firehorse MK II
Kasa elbet performanslı olur ama müşteriye gösterim aşamasında, çalışma ortamının değiştirilmesi istenen zamanlarda laptop gibisi yok.

Çoğu yazılım Cuda istiyor bu konuda ve doğru. Ama başında da söylediğim gibi sistem gereksinimi diye birşey var ve kişinin açıp bakması gerekiyor.

Amd cuda desteği yok bildiğim, sadece nvidia chipsette var. Ama Amd'nin render için ürettiği Firepro serisi var. Hatta 1 2 yıl içinde yeni bir modeli daha çıktı da aklımda değil şuan. Cuda desteklemese de bu arkadaş Opencl destekli. Bir çok yazılım da cuda istediği gibi bunu da isteyebiliyor. Nvidianın aksne open source hatırladığım kadarıyla.


Bunlarda bonus;
CUDA - Wikipedia

Graphics Core Next - Wikipedia
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…