20.000 TL'ye sistem önerisi

Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar, bütçem 20K ve bu bütçeyle alabileceğim en iyi sistemi istiyorum, fakat kafamda bazı soru işaretleri var. Yakın bir arkadaşım, 20K fiyatına RTX 4060 Ti 8 GB ve i3-13100F işlemcili bir sistem önerdi. Ancak ekran kartının VRAM kapasitesi ve işlemcinin performansı konusunda tereddütlerim var. Ayrıca daha önce AMD ekran kartı kullanmadım ama RX 6700 12 GB modeline heves ediyorum. AMD'nin yeni teknolojilerini de göz önüne alınca, hangisinin daha mantıklı olacağını kestiremiyorum. Sizce bu bütçeyle alabileceğim en iyi kombinasyon ne olur? Fikirlerinizi bekliyorum. Hayırlı günler, geceler.

Selamünaleyküm arkadaşlar, bütçem 20k ve bu bütçeyle alabileceğim en iyi sistemi istiyorum, fakat kafamda bazı soru işaretleri var. Yakın bir arkadaşım, 20k fiyatına RTX 4060 Ti 8 GB ve i3-13100F işlemcili bir sistem önerdi. Ancak ekran kartının VRAM kapasitesi ve işlemcinin performansı konusunda tereddütlerim var. Ayrıca daha önce AMD ekran kartı kullanmadım ama RX 6700 12 GB modeline heves ediyorum. AMD'nin yeni teknolojilerini de göz önüne alınca, hangisinin daha mantıklı olacağını kestiremiyorum. Sizce bu bütçeyle alabileceğim en iyi kombinasyon ne olur? Fikirlerinizi bekliyorum. Hayırlı günler, geceler.

Ve Aleykümselam.
VRAM'i kafaya çok takmayın derim. Ekran kartı olarak şahsen NVIDIA öneriyorum. Ama zaten 4060 Ti alıp yanına 13100F koycaksanız almayın o işlemci olmaz başka sistemlere bakın derim.

Ve aleykümselam.
VRAM'i kafaya çok takmayın derim. Ekran kartı olarak şahsen NVIDIA öneriyorum.

Hocam vaktiniz çok değerli çok uzun tutmak istemem sizi ama merak ettiğim bir kısım neden öneriniz ndvidiadan yana. AMD'nin yazılım sorunları yok denilecek kadar azaldı fazlasıyla + yöne geçti ve ndvidia ya yetişti diye biliyorum. DLSS teknolojisi ile bahsettiğim karttan daha iyi verim alır mıyım sizce.

Hocam vaktiniz çok değerli çok uzun tutmak istemem sizi ama merak ettiğim bir kısım neden öneriniz ndvidiadan yana. AMD'nin yazılım sorunları yok denilecek kadar azaldı fazlasıyla + yöne geçti ve ndvidia ya yetişti diye biliyorum. DLSS teknolojisi ile bahsettiğim karttan daha iyi verim alır mıyım sizce.

4060 Ti'nin daha iyi olduğunu söyleyebilirim neden mi NVIDIA? Uzun vadeli kullanımda bile yazılım desteğinden daha az enerji harcamasından daha az ısınmasından falan ayrıca NVIDIA'nın teknolojileri genelde AMD'den önce sunulur ve DLSS G-Sync Frame Generation RT gibi teknolojileri AMD ninkilerden daha düzgün çalışıyor.

4060 Ti'nin daha iyi olduğunu söyleyebilirim neden mi NVIDIA? Uzun vadeli kullanımda bile yazılım desteğinden daha az enerji harcamasından daha az ısınmasından falan ayrıca NVIDIA'nın teknolojileri genelde AMD'den önce sunulur ve DLSS G-Sync Frame Generation RT gibi teknolojileri AMD ninkilerden daha düzgün çalışıyor.

Bu dedikleriniz benim için çok değerliydi beynimin bir tarafında bulunduracağım alacağım zaman çok teşekkür ediyorum hayırlı geceler diliyorum.

Bu dedikleriniz benim için çok değerliydi beynimin bir tarafında bulunduracağım alacağım zaman çok teşekkür ediyorum hayırlı geceler diliyorum.

Teşekkürler bu arada NVIDIA ile AMD arasındaki bir fark olarak CUDA çekirdelerinden ve optimizasyon farkındanda bahsetmek isterim CUDA çekirdekleri render performansı için geliştirilmiştir diye biliyorum ve NVIDIA render işinde AMD'den çok daha iyi, optimizasyon ise her ikisinin de teknolojileri olsa da çoğu uygulama AMD ninkileri desteklemezken nvdianınkileri destekliyor verdiğim cevaap pek tatmin edici gelmedi diye eklemek istedim. hayırlı geceler

DLSS quality ile en az %25-30 fps fazla alırken görüntü kalitesi Native halinden daha iyi veya aynı gözükebiliyor. Üstüne bir de FG kullanırsanız 4060 ile bile çok çok iyi performans alabilirsiniz ve bunu çok düşük enerji ile yapıyor. Bu da ısınma ve elektrik kullanımı açısından harika performans demek. O yüzden özellikle düşük bütçeli sistemlerde sadece saf performans gerektiren oyunlar oynanmayacaksa 4060 veya 4060ti alınmasını öneriyorum.
1080P çözünürlük ile oynanacaksa 4060 yeterli olur. 4060TI için bütçeni aşmana gerek yok.

İşlemci: AMD 5500 işlemci, 4060 ile bütçeye bağlı olarak belki kabul edilebilir ama 4060ti ile tercih edilmemesi gerekir. Tercih sıralman bu şekilde olmalı:
5600x>5600>12400f>13100>12100>5500

Ek:25bin TL üzerine çıkınca 28-30bin TL civarına 7700xt li bir sistem alınabiliyorsa veya 30-35 arasında 7800xt li sistem alınabiliyorsa ben bunları tercih ederim. Çünkü 4070 veya 4070 super alma şansımız yok bu bütçelerde 4060ti ile kıyaslayınca da 7700xt saf performansıyla 4060ti DLSSQuality ile aldığımız performansı veriyor. Daha yüksek vRam ve FSRın geliştiğini de düşünürsek 4060ti dan daha mantıklı.

Son düzenleme:
Teşekkürler bu arada NVIDIA ile AMD arasındaki bir fark olarak CUDA çekirdelerinden ve optimizasyon farkındanda bahsetmek isterim CUDA çekirdekleri render performansı için geliştirilmiştir diye biliyorum ve NVIDIA render işinde AMD'den çok daha iyi, optimizasyon ise her ikisinin de teknolojileri olsa da çoğu uygulama AMD ninkileri desteklemezken nvdianınkileri destekliyor verdiğim cevaap pek tatmin edici gelmedi diye eklemek istedim. Hayırlı geceler.

Estağfurullah saygı değer hocam gayet yeterliydi nezaketiniz için teşekkür ediyorum geç dönğş içinde kusuruma bakmayın :)

DLSS quality ile en az %25-30 FPS fazla alırken görüntü kalitesi native halinden daha iyi veya aynı gözükebiliyor. Üstüne bir de fg kullanırsanız 4060 ile bile çok çok iyi performans alabilirsiniz ve bunu çok düşük enerji ile yapıyor. Bu da ısınma ve elektrik kullanımı açısından harika performans demek. O yüzden özellikle düşük bütçeli sistemlerde sadece saf performans gerektiren oyunlar oynanmayacaksa 4060 veya 4060 Ti alınmasını öneriyorum.
1080p çözünürlük ile oynanacaksa 4060 yeterli olur. 4060 Ti için bütçeni aşmana gerek yok.

İşlemci: AMD 5500 işlemci, 4060 ile bütçeye bağlı olarak belki kabul edilebilir ama 4060 Ti ile tercih edilmemesi gerekir. Tercih sıralman bu şekilde olmalı:

Ek: 25bin TL üzerine çıkınca 28-30bin TL civarına 7700XTli bir sistem alınabiliyorsa veya 30-35 arasında 7800XTli sistem alınabiliyorsa ben bunları tercih ederim. Çünkü 4070 veya 4070 Super alma şansımız yok bu bütçelerde 4060 Ti ile kıyaslayınca da 7700XT saf performansıyla 4060 Ti dlssquality ile aldığımız performansı veriyor. Daha yüksek VRAM ve FSR'ın geliştiğini de düşünürsek 4060 Ti'dan daha mantıklı.

Ağızına elinize sağlık çok teşekkür ediyorum hikayeli oyunlar oynamayı sever grafik konusunda didikleyici olurum akmasını istiyorum özelliklerinden faydalanmak istiyorum hepsi buydu belli ki ndvidia bu konuda daha sıcak bakılması gereken bir marka Allah razı olsun her ikinizdende var olun.

DLSS quality ile en az %25-30 FPS fazla alırken görüntü kalitesi native halinden daha iyi veya aynı gözükebiliyor. Üstüne bir de fg kullanırsanız 4060 ile bile çok çok iyi performans alabilirsiniz ve bunu çok düşük enerji ile yapıyor. Bu da ısınma ve elektrik kullanımı açısından harika performans demek. O yüzden özellikle düşük bütçeli sistemlerde sadece saf performans gerektiren oyunlar oynanmayacaksa 4060 veya 4060 Ti alınmasını öneriyorum.
1080p çözünürlük ile oynanacaksa 4060 yeterli olur. 4060 Ti için bütçeni aşmana gerek yok.

İşlemci: AMD 5500 işlemci, 4060 ile bütçeye bağlı olarak belki kabul edilebilir ama 4060 Ti ile tercih edilmemesi gerekir. Tercih sıralman bu şekilde olmalı:

Ek: 25bin TL üzerine çıkınca 28-30bin TL civarına 7700XTli bir sistem alınabiliyorsa veya 30-35 arasında 7800XTli sistem alınabiliyorsa ben bunları tercih ederim. Çünkü 4070 veya 4070 Super alma şansımız yok bu bütçelerde 4060 Ti ile kıyaslayınca da 7700XT saf performansıyla 4060 Ti dlssquality ile aldığımız performansı veriyor. Daha yüksek VRAM ve FSR'ın geliştiğini de düşünürsek 4060 Ti'dan daha mantıklı.

Selamünaleyküm hocam hayırlı akşamlar. Konuyu tekrar açıyorum ama RX 6700 10GB Ryzen 5 5500'lü sistemi 15500₺ anlaştık sizce alınır mı bu işlemciyi sıralamada sona koymuşsunuz bu fiyata değer bir sistem midir fikriniz nedir?
Link;

Son düzenleme:
Sistemin sorunsuz olduğunu varsayarsak verdiği performans fiyatına göre gayet iyi ama ikinci el risk sonuçta orası size kalmış. Sıfır ve taksitli bir 4060 sistem de bulunabilir. Özellikle kampanya denk getirebilirseniz sıfır da alabilirsiniz. İkinci el alırsanız mesela 6700XT ekran kartlı bir sistem olursa o zaman çok çok güzel olur. Aldığınız riske değer en azından. Düz 6700 olunca ona yakın performansları bu bütçelerde sıfır olarak da bulunabilir tabi yine 15500 e bulamayız daha pahalı olur. Mesela attığım sistemi alırsanız neredeyse %50 performans farkı alabilirsiniz. Aradaki fiyat farkına değer diye düşünüyorum. Ama tabi bütçe kısıtlıysa ve aynı şehirde yaşıyorsanız 1080p oyunculuk için memnun eder.

Sistemin sorunsuz olduğunu varsayarsak verdiği performans fiyatına göre gayet iyi ama ikinci el risk sonuçta orası size kalmış. Sıfır ve taksitli bir 4060 sistem de bulunabilir. Özellikle kampanya denk getirebilirseniz sıfır da alabilirsiniz. İkinci el alırsanız mesela 6700XT ekran kartlı bir sistem olursa o zaman çok çok güzel olur. Aldığınız riske değer en azından. Düz 6700 olunca ona yakın performansları bu bütçelerde sıfır olarak da bulunabilir tabii yine 15500'e bulamayız daha pahalı olur. Mesela attığım sistemi alırsanız neredeyse %50 performans farkı alabilirsiniz. Aradaki fiyat farkına değer diye düşünüyorum. Ama tabii bütçe kısıtlıysa ve aynı şehirde yaşıyorsanız 1080p oyunculuk için memnun eder.

Selam hocam hayırlı geceler. Aynı sisteme denk geldim ama ikamet ettiğim şehirde olan cihazlara bakıyorum 3070 i5 11400F'e denk geldim 18000'e anlaştık DLSS3.5 ve Frame Generation olmadığı için çekindim ama mod ile faydalanabileceğimaklıma geldi sıcak bakıyorum ne diyorsunuz. Ayrıca sonda Lossless Scaling'e de değinirseniz sevirim bu konuya soruya herkes dahil olabilir teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı