20.000 TL'ye tablet vs laptop

Bütçe ekstrem artarsa ders için kullanacaksanız Air 6 almanızı öneririm yok bilgisayarda işim var derseniz sizin bileceğiniz iş fakat gördüğüm kadarıyla sisteminiz kötü değil.
Aslında tablet veya laptop düşünmemin sebebi evde çalışamamam olması. O yüzden elimden geldiğince uzun süre kalmak istiyorum dershanede. Test çöz çöz nereye kadar ? En azından konu anlatımı izleyebileceğim bir cihaz alayım dedim. Sistem iyi ama, irade yok gibi.

iPhone SE neyse iPad Mini gözümde o hocam. 4.7 inç telefonu yıllarca kullanmışım 8.3 inç bana koymaz, hatta çok iyi de olur. Ama fiyatının çok olmasını istemem açıkçası. Tabii bir yandan şu anda 20-23K olan Mini 6 kaç para olacak orası ayrı muamma. Araştırdıkça gönlüm iPad 11'den yana oluyor gibi. Bir de kalemle not alırken ekran farkı varmış sanırım, umarım kaplamalı gelir 11 de.

M1 Air öğrenci indirimi ile 24 indirimsiz 34K o paraya iPad Air M.2 11 inc + kalem ya da 13 inc alabilirsiniz bilgisayar gibi kullanırsınız sürekli tablete yönlendiriyorum yanlış anlamayın laptopluk bir işniz yok sanırım eğer güçlü uygulama çalıştıracağım diyorsanız Air M1 mantıklı olan.

Air ile arasında ekran farkları genelde
Düz modeller sRGB, lamine olmayan ekran, yansıma önleyici olmayan kaplama ile geliyor tık tık tık sesinden rahatsız olmayacaksanız taş gibi cihazlar düz seriler not tutma işini fazlasıyla görür.

Hocam tüm güzel cihazlar eğitim indirimiyle yahu Ben bunu bi araştırıp çözebilirsem mükemmel olur. Macbook'ların bildiğim kadarıyla ekran süresi bayağı fazla. Zaten fanı var mı bilmiyorum da çok ısınmıyor sanırım o da. Dediğinizi anladım tablet çok daha mantıklı, ben de o yönde düşünüyorum ama ek aksesuarları çok pahalı Apple sağ olsun. Tek bir kere alayım tam alayım diyorum ama insanın ocağına incir ağacı dikiyor Farkları söylediğiniz için teşekkürler, 11 erken de çıkmayabilirmiş. O zaman akışına bırakırım, bütçem neye yeterse alırım. Aslında istesem iPad Pro M4 cihaz bile alabilirim ama ailemi sıkmak istemiyorum...

Hocam o derece bir bütçeniz varsa şöyle diyeyim size, eğer üniversite hedefiniz varsa.
Mühendislik mimarlık harici bir bölüm istiyorsanız tıp vs gibi, tablet sizin işinize aşırı yarayacak mühendislik uygulamalarını tablette açamazsınız fakat tıp gibi bölümlerde not tutacağınız için daha uzun kullanım sunan bir tablet almanız sizin yararınıza olur. O bölümlerde her türlü işinize yarayacak çünkü bir sürü kağıtla vs uğraşmak hata yaptığınızda kağıdın çöp olması vs. bir sürü dert tasa var.

Ekran süresi konusunda benim tabletin ekran süresi en düşük 5 saat civarında en fazla da 7 küsur gördü. 5 saat aralıksız kullanım zaten dershane için gayet yeterli bir süre. Arada 1 saat mola verseniz ya da kitaba dönseniz yemek yeseniz 3-4 saatlik bir kullanım süresi daha sunacak size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani dediğim gibi, o kadar bütçem bu yıl sonunda falan rahatlıkla olur ama çıkmak istemiyorum maksat ailemi yormamak. Tıp değil de, Psikoloji veya Ziraat müh. düşündüm. 9-13 arası dersim var, 13-14 arası yemeğe gidiyorum, sonra 14-15'e kadar ders çalışıyorum şuanki programımda. Ama böyle bir şeyle konu anlatımıdır not almaktır 14-16 veya 14-17'ye kadar çalışabilirim. Önceki günden videoları indirir takılırım.

Not için ve üniversite için kalem ve tablet çok iyi oluyor. Taşıması da kolaylık. O atılan linkten Air 5 akar.
Hocam evet çok ucuz da eğitim indirimi kime neye göre oluyor bilmiyorum ki. MEB'e bağlı bir kurumda okumuyorum mezunum. Üniversite öğrencilerine diyor, bir yerde zorluk çıkaracak diye çekiniyorum. iPad 11 gelirse onu almayı düşünüyorum açıkçası.

Kullandığım tablet olan iPad Air M2 için konuşuyorum. Ekran süresi yaklaşık 5 saat civarında, ağır kullanımda 4.5 saat ya da 6 saat olabilir, bu değişebilir. Ancak 5 saat boyunca arka arkaya kullanacağınızı sanmıyorum. Gün içinde arada bir şarja takarsanız, çok rahat yeterli olur.

Gideceğiniz bölümü bir araştırın ve inceleyin. Eğer üniversite sürecinde tablet kullanırım diyorsanız, hocaların PDF'lerini tablete atmak ve not almak çok büyük bir rahatlık sağlar. Aynı zamanda çantadaki ağırlıklardan kurtulmuş olursunuz. Bütçenizin elverdiği şekilde, alabileceğiniz en uzun süreli kullanım sağlayacak tableti tercih ederseniz, sizin için en iyisi olur.

O ekran süresi ne öyle? Not falan alırken, bir şeyler oynanmadığında benim yıllanmış iPad 8 bile 10 saat veriyor.

Yok, 5 saat üst üste kullanmam da sanki az gibi geldi. En azından 7-8 saat ekran süreleri görmüştüm ben internette düşük modellerde dahil.
Eğer kaliteli bir model alırsam üniversite boyunca zaten kullanırım, gider de zaten. Ama 64 GB herhalde yetmez, 128 bakarım. Bütçemin el vereceği dediğim gibi her tablet ama, tekrardan diyorum, ailemi yormak istemiyorum... O yüzden ucuz yollu ne varsa alırım. 11 çıkarsa baktım hoşuma gitti, alırım, Air 5 indirime düşmüş, kaparım.

O ekran süresi ne öyle? Not falan alırken, bir şeyler oynanmadığında benim yıllanmış iPad 8 bile 10 saat veriyor.

iPad 8 ile Air'in kullandigi islem gucu ayni mi?

Hangisini alırsanız hayırlı olsun hocam ben en düşük gördüğüm süreyi söyledim size AnTuTu testi yaptığım tableti zorlamak için oyunlar indirdiğim süre M1 ve M.2'de kullanılan işlemciler performans olarak aşırı yüksek işlemciler doğal olarak güç tüketimi de fazla M1 dahi alsanız Samsung'un en üst seviye tableti olan S9 ultradan çok daha güçlü bir tabletiniz olmuş oluyor ekran parlaklığı kullandığınız uygulamaların optimizasyonu etken burada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…