20.000TL motor ekipman önerisi

AETHM

Hectopat
Herkese merhaba, Eylül ayı gibi fiyatların da düşmesi sebebi ile R25 alacağım.
İkinci motorum olacak, bundan önce XMAX250 kullandım trafiğe çıkmadım ehliyetim olmadığı için. Köy yolunda normal yollarda otoyol dışında yazlık yerlerde kullandım.

Ekipman alacağım, sizce 20.000TL yeterli olacak mıdır? Kask mont pantalon ayakkabı eldiven intercom aklıma gelenler gelmeyenleri siz de belirtirseniz sevinirim.

Motoru günlük olarak okula git gel yaparken kullanacağım. Bahar ve kış aylarında İstanbul'da, yaz aylarında ise Balıkesir altınolukta kullanacağım.

Daha önce hiç ekipman arayışına girmedim bu yüzden bilgim çok az. 4 mevsim kullanacagim için ona uygun ekipman önerirseniz çok sevinirim. Kanı kaynayan biri değilim ehliyetten sonra ileri sürüş eğitimi de alıp öyle trafiğe çıkmayı planlıyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Bazı ürünleri yurtdışından almanı tavsiye ederim özellikle 150 euro altı olanları. Mesela AGV K-1 S Türkiye'de 8-9 bin bandında. 150 euro şuan 5290 TL yapıyor bunun altında ürün rahatlıkla sokabilirsin yalnız kargo buna dahil mi bilmiyorum yanlış yönlendirmeyim. Mont olarak Revit Eclipse ve Revit H2O güzel fiyata geliyor.

Bulgaristan'dan istediğim şeyleri alma şansım var oraya sürekli git gel yapan bir dostumuz var oraya bakacağım bir kask için kask dışında oradan almamı önereceğiniz seyler var mı?

Hepsini oradan al ekipmandan vergi alan bir devletimiz var .

Benim önerdiğim iki montta güzel fiyatta. Yalnız yaz ayında hiç bir montu giyemezsin ben sana söyleyim body armor al.

Kask AGV alacağım. Mont olarak bütçe el veriyorsa hem yazlık hem kışlık alabilirim belki bakacağım.
Pantolon, eldiven, ayakkabı ve intercom olarak bir öneriniz var mı?
Başka ekipman gelemedi aklıma, var mı eksik bıraktığım bir şey?

Çok teşekkür ederim yanıtınız benim için çok değerli.

Benim önerdiğim iki montta güzel fiyatta. Yalnız yaz ayında hiçbir montu giyemezsin ben sana söyleyim body Armor al.

Body Armor almam ya olabildiğince mesh olan bir mont almaya çalışırım bütçem el verirse ya da tekrar yaza girerken bir bakarım terleyip rahatsiz olmak asfaltta zimparalanmaktan iyidir diye düşünüyorum.

Bu arada yurt dışından kendin gidip alacaksan 150 euro sınırlamasına girmiyorsun alabildiğin en iyisini al.

Evet bireysel almayacağım fakat aile dostumuz kendisi gidip geliyor o alsa gelse aynı hikaye bir sorun olmaz sanırım.

Hocam şunu atlıyorsunuz, Türkiyeye geldiğinde yaklaşık %20 kadar da vergi çıkacak buna. yani Eclipse Mont kur dalgalanması, alım satım kuru farkı ve kargo ücreti ile yaklaşık 5100 + %20 vergi 1020 TL'den toplamda 6120 TL'ye geliyor ki bu montu TR'de 7200 bulmak mümkün ve taksit imkanı/beden yanlışlığı vs vs riski de cabası.

Ben ilgili siteden Alpinestars Ketchum mont aldım, TR Fiyatı 28.400 TL iken 15.000 TL'ye geldi, Almanya'dan Türkiye'ye gelecek bir yakınımın adresine yolladım ürünümü, gelirken aldı vergi vs de ödememiş oldum... Böyle bir imkan yoksa FC MOTO vergilerden ve TR distribütör indirimleri kovalanırsa çok mantıklıya gelmiyor.

Ancak ilettiğin ürünler için sana katılıyorum, Revit-Clover-Spidi-Alpinestars-Dainese gibi ürünlerin beğendiğin modellerini almasını öneririm arkadaşıma ben de. Bu listeye bütçeye göre Held, Klim vs. de eklenebilir.

Kask için muhakkak HJC'ye bakılabilir, TR fiyatları neredeyse Avrupa fiyatlarına yakın ve F/P kask. Muhakkak BOT ya da motosiklet ayakkabısı al. Ama giyeceksen al, örneğin giymeyeceğin SIDI bot yerine, giyeceğin Forma/Dainese'nin yarım ayakkabılarını al, en azından topuk ve parmak korumaları olur.

Pantolon için yerli markalar TECH90/4Riders yeterli olacaktır.

Eldiven için ben yazlık Clover kullanıyorum, Held, Spidi, Alpinestars, Dainese, Revit markalara bakabilirsin.

Benim ilk önerim, Yurt dışına giden tanıdığın varsa Tax free vs ile ona aldırman, ikinci önerim ise TR'de motosiklet mağazalarına gidip, beğendiğin modellerden 2-3 kombin yapıp modelleri sahibindende ya da facebook ekipman satış gruplarında kovalaman, birçok insan bir heves ile alıp 2-3 kullanımda satıyor.

Yazım biraz uzun oldu, umarım yardımcı olacak şeyler sunabilmişimdir.

Aslında Bulgaristan da satış yapan mağazalara bakmanı öneririm belki orada daha güzel ürün vardır fiyat farkı falan vardır. Body armor derken öyle kalitesiz ürünlerden bahsetmiyorum, bunlara bir bak derim çünkü ne kadar mesh olursa olsun terletiyor.

Benim anladığım kadarıyla vergi dilimiyle alakalı LS2, MT Helmets ve HCJ gibi uygun fiyatlı ürünlerden vergi daha az alınıyor sanırım yurtdışı fiyatlarıyla aynı çünkü.

Çin üretimlerine göre Avrupa üretimi ürünler vergisel anlamda daha avantajlı olduğu için Distribütör insaflıysa ve markayı tutundurmak istiyorsa güzel fiyatlara konumlandırıyorlar.

Benim imkanım olursa Yunanistana gitmeyi çok istiyorum, kasklarımız 4. yılında, Yazlık Montlar eskidi... iPhone'ları da yenileme vs dersek motosikletle gidiş-dönüş-alışveriş yapıldıığnda hem tatil bedavaya geliyor hem de %25 - 40 arasında tasarruf imkanı var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…