20.000TL motor ekipman önerisi

Çin üretimlerine göre Avrupa üretimi ürünler vergisel anlamda daha avantajlı olduğu için Distribütör insaflıysa ve markayı tutundurmak istiyorsa güzel fiyatlara konumlandırıyorlar.

Benim imkanım olursa Yunanistana gitmeyi çok istiyorum, kasklarımız 4. yılında, Yazlık Montlar eskidi... iPhone'ları da yenileme vs dersek motosikletle gidiş-dönüş-alışveriş yapıldıığnda hem tatil bedavaya geliyor hem de %25 - 40 arasında tasarruf imkanı var...
Telefon kayıt parasıyla pek bir şey değişmiyor ki artık, 5-10 bin tl oynuyor oda satarken değer kaybediyor.

Aslında Bulgaristan da satış yapan mağazalara bakmanı öneririm belki orada daha güzel ürün vardır fiyat farkı falan vardır. Body Armor derken öyle kalitesiz ürünlerden bahsetmiyorum, bunlara bir bak derim çünkü ne kadar mesh olursa olsun terletiyor.

Benim anladığım kadarıyla vergi dilimiyle alakalı LS2, mt helmets ve hcj gibi uygun fiyatlı ürünlerden vergi daha az alınıyor sanırım yurt dışı fiyatlarıyla aynı çünkü.

Hocam şunu atlıyorsunuz, Türkiye'ye geldiğinde yaklaşık %20 kadar da vergi çıkacak buna. Yani Eclipse mont kur dalgalanması, alım satım kuru farkı ve kargo ücreti ile yaklaşık 5100 + %20 vergi 1020 TL'den toplamda 6120 TL'ye geliyor ki bu montu TR'de 7200 bulmak mümkün ve taksit imkanı/beden yanlışlığı vs. Riski de cabası.

Ben ilgili siteden alpinestars ketchum mont aldım, TR fiyatı 28.400 TL iken 15.000 TL'ye geldi, Almanya'dan Türkiye'ye gelecek bir yakınımın adresine yolladım ürünümü, gelirken aldı vergi vs de ödememiş oldum... Böyle bir imkan yoksa FC moto vergilerden ve TR distribütör indirimleri kovalanırsa çok mantıklıya gelmiyor.

Ancak ilettiğin ürünler için sana katılıyorum, Revit-Clover-spidi-alpinestars-dainese gibi ürünlerin beğendiğin modellerini almasını öneririm arkadaşıma ben de. Bu listeye bütçeye göre held, klim vs. de eklenebilir.

Kask için muhakkak Hjc'ye bakılabilir, TR fiyatları neredeyse Avrupa fiyatlarına yakın ve F/P kask. Muhakkak bot ya da motosiklet ayakkabısı al. Ama giyeceksen al, örneğin giymeyeceğin sıdı bot yerine, giyeceğin Forma/Dainese'nin yarım ayakkabılarını al, en azından topuk ve parmak korumaları olur.

Pantolon için yerli markalar TECH90/4Riders yeterli olacaktır.

Eldiven için ben yazlık Clover kullanıyorum, held, spidi, alpinestars, dainese, Revit markalara bakabilirsin.

Benim ilk önerim, yurt dışına giden tanıdığın varsa tax Free vs ile ona aldırman, ikinci önerim ise TR'de motosiklet mağazalarına gidip, beğendiğin modellerden 2-3 kombin yapıp modelleri Sahibinden'de ya da Facebook ekipman satış gruplarında kovalaman, birçok insan bir heves ile alıp 2-3 kullanımda satıyor.

Yazım biraz uzun oldu, umarım yardımcı olacak şeyler sunabilmişimdir.

Merhaba verdiğiniz markalar için çok teşekkür ederim. Gözüme hoş gözükenlerden bakar bir şeyler belirlerim. Marka bilgim hiç yoktu aklımda bir fikir oluşmasına yardımcı olduğunuz için ikinize de çok teşekkür ederim. Direkt Bulgaristan'dan tax Free şeklinde alacağım aile dostumuzun evine internetten sipariş veririm.

Herkese merhaba, Eylül ayı gibi fiyatların da düşmesi sebebi ile R25 alacağım.
İkinci motorum olacak, bundan önce XMAX250 kullandım trafiğe çıkmadım ehliyetim olmadığı için. Köy yolunda normal yollarda otoyol dışında yazlık yerlerde kullandım.

Ekipman alacağım, sizce 20.000TL yeterli olacak mıdır? Kask mont pantalon ayakkabı eldiven intercom aklıma gelenler gelmeyenleri siz de belirtirseniz sevinirim.

Motoru günlük olarak okula git gel yaparken kullanacağım. Bahar ve kış aylarında İstanbul'da, yaz aylarında ise Balıkesir altınolukta kullanacağım.

Daha önce hiç ekipman arayışına girmedim bu yüzden bilgim çok az. 4 mevsim kullanacagim için ona uygun ekipman önerirseniz çok sevinirim. Kanı kaynayan biri değilim ehliyetten sonra ileri sürüş eğitimi de alıp öyle trafiğe çıkmayı planlıyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Kask konusunda sana bir tüyo vereyim. Dolar kurundan dolayı Asya ülkelerinde üretilen Asya malı olan kasklar Shoei ile aynı fiyat bandına geldi hemen hemen. Bu zokaya düşmeyin. Hjc gibi kaskların Türkiye satış fiyatları çok uçuk. Bir tık daha parasını hak eden kasklara yönelmeni öneririm.

Merhaba, marka bilgim gerçekten 0 olduğu için pek anlayamadım kusura bakmayın lütfen. Shoei de Asya malı sizin diğer kötü olarak alandırdiginiz Asya malları neler acaba? Parasını hak eden diye kastettiğiniz kasklar için biraz örnek verirseniz çok mutlu olurum, teşekkür ederim değerli cevabınız için.

Kask konusunda sana bir tüyo vereyim. Dolar kurundan dolayı Asya ülkelerinde üretilen Asya malı olan kasklar Shoei ile aynı fiyat bandına geldi hemen hemen. Bu zokaya düşmeyin. Hjc gibi kaskların Türkiye satış fiyatları çok uçuk. Bir tık daha parasını hak eden kasklara yönelmeni öneririm.
Bu arada ekipmanların hepsini Bulgaristandan getirtecegim arkadaşım ile.

Merhaba, marka bilgim gerçekten 0 olduğu için pek anlayamadım kusura bakmayın lütfen. Shoei de Asya malı sizin diğer kötü olarak alandırdiginiz Asya malları neler acaba? Parasını hak eden diye kastettiğiniz kasklar için biraz örnek verirseniz çok mutlu olurum, teşekkür ederim değerli cevabınız için.

Bu arada ekipmanların hepsini Bulgaristan'dan getirtecegim arkadaşım ile.

Kask olarak bunları seçtim l beden alacağım hepsi güzele benziyor siz de bir yorum yaparsanız sevinirim @Giray Han @mars0009 @Beijo
1.Scorpion Exo-1400 Evo 2 Air Solid Helmet

2.Shark Spartan RS Blank Helmet

3.Bell Qualifier DLX Mips Solid ProTint Helmet

4.Nolan N60-6 Sport Silver Edition Helmet from Nolan

5.Airoh ST 501 Color Helmet

3 ve 1 numara ayrı hoşuma gitti. Özellikle 3 numaranın visörünün fotokromik olması çok hoş bence.
Sizce bu kasklardan hangisi daha iyi olacaktır?

Son düzenleme:

Bu arada ekipmanların hepsini Bulgaristan'dan getirtecegim arkadaşım ile.

Kask olarak bunları seçtim l beden alacağım hepsi güzele benziyor siz de bir yorum yaparsanız sevinirim @Giray Han @mars0009 @Beijo
1.Scorpion Exo-1400 Evo 2 Air Solid Helmet

2.Shark Spartan RS Blank Helmet

3.Bell Qualifier DLX Mips Solid ProTint Helmet

4.Nolan N60-6 Sport Silver Edition Helmet from Nolan

5.Airoh ST 501 Color Helmet

3 ve 1 numara ayrı hoşuma gitti. Özellikle 3 numaranın visörünün fotokromik olması çok hoş bence.
Sizce bu kasklardan hangisi daha iyi olacaktır?

Exo EVO 2 Air Carbon kullanıcısı olarak 1. seçeneği şiddetle öneririm.

En iyi fiyat performans Sport touring kaskıdır. Düşünmeden alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı