Hocam şunu atlıyorsunuz, Türkiye'ye geldiğinde yaklaşık %20 kadar da vergi çıkacak buna. Yani Eclipse mont kur dalgalanması, alım satım kuru farkı ve kargo ücreti ile yaklaşık 5100 + %20 vergi 1020 TL'den toplamda 6120 TL'ye geliyor ki bu montu TR'de 7200 bulmak mümkün ve taksit imkanı/beden yanlışlığı vs. Riski de cabası.
Ben ilgili siteden alpinestars ketchum mont aldım, TR fiyatı 28.400 TL iken 15.000 TL'ye geldi, Almanya'dan Türkiye'ye gelecek bir yakınımın adresine yolladım ürünümü, gelirken aldı vergi vs de ödememiş oldum... Böyle bir imkan yoksa FC moto vergilerden ve TR distribütör indirimleri kovalanırsa çok mantıklıya gelmiyor.
Ancak ilettiğin ürünler için sana katılıyorum, Revit-Clover-spidi-alpinestars-dainese gibi ürünlerin beğendiğin modellerini almasını öneririm arkadaşıma ben de. Bu listeye bütçeye göre held, klim vs. de eklenebilir.
Kask için muhakkak Hjc'ye bakılabilir, TR fiyatları neredeyse Avrupa fiyatlarına yakın ve F/P kask. Muhakkak bot ya da motosiklet ayakkabısı al. Ama giyeceksen al, örneğin giymeyeceğin sıdı bot yerine, giyeceğin Forma/Dainese'nin yarım ayakkabılarını al, en azından topuk ve parmak korumaları olur.
Pantolon için yerli markalar TECH90/4Riders yeterli olacaktır.
Eldiven için ben yazlık Clover kullanıyorum, held, spidi, alpinestars, dainese, Revit markalara bakabilirsin.
Benim ilk önerim, yurt dışına giden tanıdığın varsa tax Free vs ile ona aldırman, ikinci önerim ise TR'de motosiklet mağazalarına gidip, beğendiğin modellerden 2-3 kombin yapıp modelleri Sahibinden'de ya da Facebook ekipman satış gruplarında kovalaman, birçok insan bir heves ile alıp 2-3 kullanımda satıyor.
Yazım biraz uzun oldu, umarım yardımcı olacak şeyler sunabilmişimdir.