PC almayı düşünüyorum bütçem maksimum 20.000TL, (ekipmanım var) ne kadar düşük olursa o kadar iyi ama uzun süre götürecek bir PC istiyorum.
Hangisi daha mantıklı sizce? (Fiyatları göz önünde bulundurarak).
4. seçenek en iyisi ama ben uzun ömürlü bir şey istiyorum ileride yükseltme yaparım zaten diyorsanız bu sistemde gayet mantıklı bir tercih çünkü AM5. Ghost ne kadar çok iyi olsa da AM4 yani önü kapalı bir sistem.
Bu arada benim tavsiye ettiğim sistemde karar kılarsanız tek tavsiyem SSD kapasitesini 1TB olarak ayarlayın 500GB depolama olan ne kadar tanıdığım varsa işkence çekiyor.
Eğer 22 bin çıkarım diyorsanız ghost en iyisi ama onun dışında benim tavsiye edebileceğim sistem budur.
Bu arada benim tavsiye ettiğim sistemde karar kılarsanız tek tavsiyem SSD kapasitesini 1TB olarak ayarlayın 500GB depolama olan ne kadar tanıdığım varsa işkence çekiyor.
Ryzen 5 7500F şu anda 7600 ve 7600X muhadili bir işlemci. 6650XT ise güç bakımından 3060 Ti'dan 1 tık önde. Bu sistemi alırsan 4060 kadar performans almazsın ama ileride sistem yükseltme etmek istersen sadece güç kaynağı ve ekran kartı yenileyerek kurtarırsın. Öbür türlü ise Ghost'ta falan direk tüm sistemi at yenisini al durumu var AM4 olduğu için ekran kartı değişmek istesen işlemci yetmeyecek işlemci desen bu sefer anakart RAM de peşinden geliyor PSU desen gücü yetmeyecek falan çok uğraştırır.
4. seçenek en iyisi ama ben uzun ömürlü bir şey istiyorum ileride yükseltme yaparım zaten diyorsanız bu sistemde gayet mantıklı bir tercih çünkü AM5. Ghost ne kadar çok iyi olsa da AM4 yani önü kapalı bir sistem.
4060'a değmez bence 4060 ve 6650XT arasında FPS olarak neredeyse fark yok DLSS desen FSR 3 geleceği için onun da bir esprisi kalmadı artık. Dediğim gibi ileri dönük uzun süre masrafsız bir sistem istiyorsanız benim dediğimi alın 6650XT zaten 3-4 sene rahat götürür sizi daha sonrasında ekran kartı PSU upgrade ile 3-4 sene daha kullanmaya devam edersiniz.
4060'a değmez bence 4060 ve 6650XT arasında FPS olarak neredeyse fark yok DLSS desen FSR 3 geleceği için onun da bir esprisi kalmadı artık. Dediğim gibi ileri dönük uzun süre masrafsız bir sistem istiyorsanız benim dediğimi alın 6650XT zaten 3-4 sene rahat götürür sizi daha sonrasında ekran kartı PSU upgrade ile 3-4 sene daha kullanmaya devam edersiniz.
IMOLA-3060Ti oyuncu bilgisayarı INTEL i3-12100F ve ASUS tuf RTX 3060Ti ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.