20.000TL'ye kadar hazır sistem tavsiyesi

21 bin TL oluyor öyle de 4060 Ti'lı ghost PC ile aynı, o 16'yı değiştirmemek sıkıntı olur mu cidden?

Şöyle söyleyebilirim. Senin son attığım sitem ekran kartı bandında bir tık iyi ama işlemci ve jenerasyon olarak geride o yüzden performansları aynı olur 21 bine benim attığım sistemi 32 GB RAM'e çıkarın. Hem DDR5 sisteminiz olsun hem de dediğim gibi geleceğe yönelik bir sistem olur.

Şöyle söyleyebilirim. Senin son attığım sitem ekran kartı bandında bir tık iyi ama işlemci ve jenerasyon olarak geride o yüzden performansları aynı olur 21 bine benim attığım sistemi 32 GB RAM'e çıkarın. Hem DDR5 sisteminiz olsun hem de dediğim gibi geleceğe yönelik bir sistem olur.

Tek modül RAM oyundan oyuna %5 ve %10 arası FPS değeri fark ettirir. Ama 32 GB RAM daha kullanışlı birkaç sene içerisinde zaten bilgisayarlarda 16 GB RAM'ler de yerini 32'ye bırakmaya başlayacak o yüzden bir kaybınız olmaz 32GB dual channel yaparak hatta ilerde sizi olası fazla masraftan kurtarır benim attığım sistem

Son düzenleme:

Tek modül RAM oyundan oyuna %5 ve %10 arası FPS değeri fark ettirir. Ama 32 GB RAM daha kullanışlı birkaç sene içerisinde zaten bilgisayarlarda 16 GB RAM'ler de yerini 32'ye bırakmaya başlayacak o yüzden bir kaybınız olmaz 32GB dual channel yaparak hatta ilerde sizi olası fazla masraftan kurtarır benim attığım sistem
işlemcisi ve ramleri ile her türlü 4060TI'lı ve son attığım 6700XT'li den daha mantıklı diyosunuz yani. Yine de 32 gb ddr5 olmasına rağmen 16x16 5200mhz ve cl40 , cl40 olması biraz sıkıntı değil mi? 20.000 bin tl'lere çıkmak da pek istemiyorum daha ucuz sistemlere göre (ilk attığım 12.000 tllik sistem vb.) göre çok bir farkı yoksa.

İşlemcisi ve RAM'leri ile her türlü 4060 Ti'lı ve son attığım 6700XT'liden daha mantıklı diyosunuz yani. Yine de 32 GB DDR5 olmasına rağmen 16x16 5200MHz ve CL40, CL40 olması biraz sıkıntı değil mi? 20.000 bin TL'lere çıkmak da pek istemiyorum daha ucuz sistemlere göre (ilk attığım 12.000 TL'lik sistem vb.) Göre çok bir farkı yoksa.

Ucuz sistemler veya sizin attığınız sistemlerin ortak yani genellikle kullan at olmasıdır birkaç sene kullanırsın ve işi bittiğinde sistem yükseltme yapmak istersen elinde kalir upgrade yapmak için neredeyse tüm parçaları değiştirmen gerekir. Ekonomi malum o yüzden ben öyle bilgisayar öneremem etrafımda çok fazla insana da sistem topladım ve hiçbiri mağdur olmadı 5200MHz olması da öyle tahmin ettiğiniz gibi fark etmez hatta 16 GB 6000 MHz'den daha iyi performans alırsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ucuz sistemler veya sizin attığınız sistemlerin ortak yani genellikle kullan at olmasıdır birkaç sene kullanırsın ve işi bittiğinde sistem yükseltme yapmak istersen elinde kalir upgrade yapmak için neredeyse tüm parçaları değiştirmen gerekir. Ekonomi malum o yüzden ben öyle bilgisayar öneremem etrafımda çok fazla insana da sistem topladım ve hiçbiri mağdur olmadı 5200MHz olması da öyle tahmin ettiğiniz gibi fark etmez hatta 16 GB 6000 MHz'den daha iyi performans alırsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

yani 20'ye çıkabilirsem 32 gb yapmam daha iyi olur ki aynı sistemin direkt 32 versiyonu da var 400 tl daha ucuza : https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...nvme-m2-ssd-rx6650xt-oyun-bilgisayari-p-37558 ama çıkamazsam da 18.500 tl'ye 16 GB olan versiyonu hala diğer attıklarımdan daha mantıklı mıdır?

PC almayı düşünüyorum bütçem maksimum 20.000TL, (ekipmanım var) ne kadar düşük olursa o kadar iyi ama uzun süre götürecek bir PC istiyorum.
Hangisi daha mantıklı sizce? (Fiyatları göz önünde bulundurarak).

1 - DA-C5/ RYZEN 5 5500/ RX 6600 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYAR diğerleri ile arasında neredeyse 10 bin TL var o yüzden aralarında çok bir fark yoksa en mantıklısı bu gibi, bu mantıklıysa yapılabilecek özelleştirmeleri yazabilirsiniz. RX 6600 ve RTX 3060 arasında çok fark var mı? R5 5500 pişman eder mi?

2 - https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...nvme-m2-ssd-rtx3060-oyun-bilgisayari-p-39849?

3 - Hero 5A-RTX4060 - Game Garaj

4 - Ghost Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4060TI – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
4 al geç. 4 alamazsan 3 düşün.

Yani 20'ye çıkabilirsem 32 GB yapmam daha iyi olur ki aynı sistemin direkt 32 versiyonu da var 400 TL daha ucuza: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...nvme-m2-ssd-rx6650xt-oyun-bilgisayari-p-37558 ama çıkamazsam da 18.500 TL'ye 16 GB olan versiyonu hala diğer attıklarımdan daha mantıklı mıdır?

32 GB Versiyonu 400TL Daha ucuzsa onu alın direk

Bu videoda gördüğünüz gibi 32 GB DDR4 4000MHz 16 GB 6000 MHz olan RAM'leri tokatlıyor. O yüzden endişelenmeyin Özellikle 3A oyunlarda RAM'lerin 32 olması çok daha önemli şu an

Technopat Haberler

Geri
Yukarı