20.000TL'ye kadar işlemci önerisi

Bütçe
20000

YNewflag

Hectopat
Merhaba, elimde i5-12400F, 3080, MSI Pro B660M DDR4 LGA 1700 anakartlı bir sistem var. İşlemci ağırlıklı oyunları daha fazla oynadığım için işlemciyi değiştirmek istiyorum almışken de güzel bir şey almak istiyorum. i9 14900K almayı düşünüyorum başka bir tavsiyeniz varsa yazarsanız sevinirim. (Anakartı değiştirip AMD işlemci almak da bir seçenek ama anakartı değiştirecek kadar fark var mı arasında bilmiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçenizi verimli kullanmak istiyorsanız, AMD Ryzen 9 7950X3D veya Ryzen 7 7800X3D gibi AMD işlemciler performans açısından çok güçlü ve fiyat/performans olarak avantajlıdır. Ayrıca, AMD'nin yeni AM5 soketi ile anakartınızı değiştirme seçeneğiniz de bulunuyor.

Eğer bütçenizi verimli kullanmak istiyorsanız, AMD Ryzen 9 7950X3D veya Ryzen 7 7800X3D gibi AMD işlemciler performans açısından çok güçlü ve fiyat/performans olarak avantajlıdır. Ayrıca, AMD'nin yeni AM5 soketi ile anakartınızı değiştirme seçeneğiniz de bulunuyor.
Aslında AMD’ye geçmek isterim ama AMD’ye geçtiğimde işlemciyle beraber ana kartımı, ayrıca RAM’i de değiştirmem gerekecek çünkü elimde 2x16 DDR4 var. Bu yüzden kararsız kaldım aradaki maliyete değer mi intelle amd arasındaki fark bilemedim, kararsız kaldım.

Aslında AMD'ye geçmek isterim ama AMD'ye geçtiğimde işlemciyle beraber ana kartımı, ayrıca RAM'i de değiştirmem gerekecek çünkü elimde 2x16 DDR4 var. Bu yüzden kararsız kaldım aradaki maliyete değer mi Intel'le AMD arasındaki fark bilemedim, kararsız kaldım.

Yani karar tabii sizde ama herkesin bildiği üzere AMD oyun sektöründe tam bir dev yani sizde oyun için istiyorsanız geçeceksindir bir gün ondan kaynaklı ufak bir para birikimi ile AMD tarafına geçebilirsin bence.

Yani karar tabii sizde ama herkesin bildiği üzere AMD oyun sektöründe tam bir dev yani sizde oyun için istiyorsanız geçeceksindir bir gün ondan kaynaklı ufak bir para birikimi ile AMD tarafına geçebilirsin bence.
Öyle yapacağım gibi görünüyor oyun için alacağım, teşekkürler. Başka tavsiyesi olan varsa yazarsa sevinirim.

AMD geçme düşünceniz varsa kesinlikle geçin derim. Ryzen 7 7800x3D kullanıcısı olarak zahmete katlandığınıza değeceğinden şüpheniz olmasın.

14900K gereksiz fazla güç tüketen ve ısınan bir işlemci uzak durun. i7 14700K alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı