Güzel alet. Intel işlemci iyidir.
Kısaca anlatayım Intel 12450H da 8 gerçek çekirdek var 10 nm olduğu için AMD göre 10 derece sıcak çalışıyor. Ama Intel AMD göre ısıya daha dayanıklı işlemci. Aldığın alet Intel işlemci olursa 85-95derecelerde Acer.
AMD 7535HS 6nm birim watt performansı daha yüksek ve serin ama 6 gerçek çekirdek var. 73-83 arası daha serin çalışıyor. Lenovo.
2 işlemcide gündelikte birbirine yakın performans farkı hissetmezsin.
2. olarak 95 watt üzerinde FPS artışı olmuyor misal 95W 100FPS aldın oyun 140 150watt da 103 alırsın maksimum.
Attığın alet güzel ama 10 derce sıcak çalışır sorun olur mu hayır. Bir tık fazla fan sesi çıkarır.
Ben 9 taksit peşin fiyatına Amazon'dan.
Elektronik: Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ryzen 5 7535HS RTX4050 laptop 21.799 TL bu cihazı aldım bana takviye RAM ile 22300TL 2480 X9 taksitle geldi. 2bin TL de maximum puan verdi. Lenovo aldım.
Arkadaşa yine benzer bir kampanya ile 6ay önce 18000TL Acer 3050 modelini aldık.
Lenovo'nın Wi-Fi kartı kronik sorunlu. Bu kartı ASUS bazı modellerine de takmışlar. Çözümü ASUS formunda buldum. Yüzde 90 çözdüm.
sorun yazılımsal, el ile sürücü kurmanız lazımMIŞ,bende artık sorun yok Umarım öyledir ama burada asıl sıkıntı asus un driverleri hala eski tutması gösterilebilir myasus programı bende bir işe yaramıyor mesela sadece eylül ayı gibi aldığımda bios güncellemesi çıkmıştı o kadar onun dışında...
www.technopat.net
Acer da sıcak çalışıyor. Kararı sen ver. MSI serin ama watt değerleri düşük tek fan. Performanstan kısmışlar. ASUS da sıcak çalışıyor.
Soruna dönecek olursam sana fiyat ve taksit seçeneği en uygunu al. Acer Nitro 5serisi tutulan bir seri. İyidir güzeldir. Ama 2 taksit.
Ben Lenovo'nın parasını faize yatırdım 600TL faiz verecek. Neredeyse taksit bitene kadar 2000TL daha ucuza gelir bana. 2bin de puanla 18000 4050ALDIm.
Kararı sen ver. Her cihazın kendine göre artısı eksisi var. Elektronik biraz şans işi.
Şu anda en sorunsuz ısı dışında Acer. Ama ilerlemeli oyun daha çok oynarım dersen
Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007WTR i5-12450HX 8 GB 512 GB SSD RTX4050 15.6" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Bunu alırdım. Sanki Intel işlemcide olsa da bir tık daha iyi soğutması var Lenovo'ların.
Şu an yeni cihaz alacak olsam yine Lenovo alma ihtimalim yüksek. Neden bilmiyorum ama Lenovo sanki daha sağlam cihazlar üretiyor gibi geliyor. Kasası ağır ve sağlam hissiyatı güzel. Lenovo serin serinlik iyidir.