20-24 bin TL'ye laptop önerisi

skerty

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle bir dizüstü bilgisayara geçmek istiyorum ve masaüstü bilgisayara kıyasla laptoplara karşı bilgi birikimim zayıf, bundan dolayı laptop seçerken karar veremiyorum. Bütçem 20-24K arası daha çok gündelik kullanımda ve oyun için kullanacağım, öneriniz nedir?

Oyun ve günlük kullanım ise ideal,

Lenovo 90 watt diyor bende 60watt çalışıyor. Realtek 8852 Wi-Fi kartı var çok sorunlu. Online oyunlar oynanmaz oluyor.

Yoksa güzel PC ısınmıyor.

Lenovo 90 watt diyor bende 60watt çalışıyor. Realtek 8852 Wi-Fi kartı var çok sorunlu. Online oyunlar oynanmaz oluyor.

Yoksa güzel PC ısınmıyor.
watt değeri sanırım önemli lenovo ideapad gaming 3 nasıldır acaba yoksa msi mı almalıyım

MSI al. Çok da kafaya takma. Benim 5.5 yıllık MSI 1haftalık Lenovo'dan daha iyi ve sorunsuz. Sözde 4050 var ama 5 dolarlık Wi-Fi kartı yüzünden nette oyunlar takılıyor. LoL oynanmaz. Wi-Fi kartı çok kötü. Hayattan soğudum. Hala MSI kullanıyorum.
MSI da sıkıntısı kasası sağlam değil. Benim menteşe 2 kere kırıldı. Ama devre kartı tasarımı çok iyi kaliteli. Lenovo kasa sağlam ama parçaları sorunlu.

GPU wat 90 çıkartamadım çünkü o seçeneği işretlersen sorumluluğun sana ait olduğunu garanti dışı kalabilir uyarısı veriyor.

Yazılımla bakınca 60watt gözüküyor. Biliyorum 90 otomatik çıkıyor mu?

Şu laptopa bir bakabilir misiniz nasıl.

Güzel alet. Intel işlemci iyidir.

Kısaca anlatayım Intel 12450H da 8 gerçek çekirdek var 10 nm olduğu için AMD göre 10 derece sıcak çalışıyor. Ama Intel AMD göre ısıya daha dayanıklı işlemci. Aldığın alet Intel işlemci olursa 85-95derecelerde Acer.
AMD 7535HS 6nm birim watt performansı daha yüksek ve serin ama 6 gerçek çekirdek var. 73-83 arası daha serin çalışıyor. Lenovo.
2 işlemcide gündelikte birbirine yakın performans farkı hissetmezsin.
2. olarak 95 watt üzerinde FPS artışı olmuyor misal 95W 100FPS aldın oyun 140 150watt da 103 alırsın maksimum.

Attığın alet güzel ama 10 derce sıcak çalışır sorun olur mu hayır. Bir tık fazla fan sesi çıkarır.

Ben 9 taksit peşin fiyatına Amazon'dan.
Elektronik: Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ryzen 5 7535HS RTX4050 laptop 21.799 TL bu cihazı aldım bana takviye RAM ile 22300TL 2480 X9 taksitle geldi. 2bin TL de maximum puan verdi. Lenovo aldım.
Arkadaşa yine benzer bir kampanya ile 6ay önce 18000TL Acer 3050 modelini aldık.

Lenovo'nın Wi-Fi kartı kronik sorunlu. Bu kartı ASUS bazı modellerine de takmışlar. Çözümü ASUS formunda buldum. Yüzde 90 çözdüm.

Acer da sıcak çalışıyor. Kararı sen ver. MSI serin ama watt değerleri düşük tek fan. Performanstan kısmışlar. ASUS da sıcak çalışıyor.

Soruna dönecek olursam sana fiyat ve taksit seçeneği en uygunu al. Acer Nitro 5serisi tutulan bir seri. İyidir güzeldir. Ama 2 taksit.

Ben Lenovo'nın parasını faize yatırdım 600TL faiz verecek. Neredeyse taksit bitene kadar 2000TL daha ucuza gelir bana. 2bin de puanla 18000 4050ALDIm.

Kararı sen ver. Her cihazın kendine göre artısı eksisi var. Elektronik biraz şans işi.
Şu anda en sorunsuz ısı dışında Acer. Ama ilerlemeli oyun daha çok oynarım dersen Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007WTR i5-12450HX 8 GB 512 GB SSD RTX4050 15.6" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Bunu alırdım. Sanki Intel işlemcide olsa da bir tık daha iyi soğutması var Lenovo'ların.
Şu an yeni cihaz alacak olsam yine Lenovo alma ihtimalim yüksek. Neden bilmiyorum ama Lenovo sanki daha sağlam cihazlar üretiyor gibi geliyor. Kasası ağır ve sağlam hissiyatı güzel. Lenovo serin serinlik iyidir.

Son düzenleme:
Güzel alet. Intel işlemci iyidir.

Kısaca anlatayım Intel 12450H da 8 gerçek çekirdek var 10 nm olduğu için AMD göre 10 derece sıcak çalışıyor. Ama Intel AMD göre ısıya daha dayanıklı işlemci. Aldığın alet Intel işlemci olursa 85-95derecelerde Acer.
AMD 7535HS 6nm birim watt performansı daha yüksek ve serin ama 6 gerçek çekirdek var. 73-83 arası daha serin çalışıyor. Lenovo.
2 işlemcide gündelikte birbirine yakın performans farkı hissetmezsin.
2. olarak 95 watt üzerinde FPS artışı olmuyor misal 95W 100FPS aldın oyun 140 150watt da 103 alırsın maksimum.

Attığın alet güzel ama 10 derce sıcak çalışır sorun olur mu hayır. Bir tık fazla fan sesi çıkarır.

Ben 9 taksit peşin fiyatına Amazon'dan.
Elektronik: Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ryzen 5 7535HS RTX4050 laptop 21.799 TL bu cihazı aldım bana takviye RAM ile 22300TL 2480 X9 taksitle geldi. 2bin TL de maximum puan verdi. Lenovo aldım.
Arkadaşa yine benzer bir kampanya ile 6ay önce 18000TL Acer 3050 modelini aldık.

Lenovo'nın Wi-Fi kartı kronik sorunlu. Bu kartı ASUS bazı modellerine de takmışlar. Çözümü ASUS formunda buldum. Yüzde 90 çözdüm.

Acer da sıcak çalışıyor. Kararı sen ver. MSI serin ama watt değerleri düşük tek fan. Performanstan kısmışlar. ASUS da sıcak çalışıyor.

Soruna dönecek olursam sana fiyat ve taksit seçeneği en uygunu al. Acer Nitro 5serisi tutulan bir seri. İyidir güzeldir. Ama 2 taksit.

Ben Lenovo'nın parasını faize yatırdım 600TL faiz verecek. Neredeyse taksit bitene kadar 2000TL daha ucuza gelir bana. 2bin de puanla 18000 4050ALDIm.

Kararı sen ver. Her cihazın kendine göre artısı eksisi var. Elektronik biraz şans işi.
Şu anda en sorunsuz ısı dışında Acer. Ama ilerlemeli oyun daha çok oynarım dersen Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007WTR i5-12450HX 8 GB 512 GB SSD RTX4050 15.6" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Bunu alırdım. Sanki Intel işlemcide olsa da bir tık daha iyi soğutması var Lenovo'ların.
Şu an yeni cihaz alacak olsam yine Lenovo alma ihtimalim yüksek. Neden bilmiyorum ama Lenovo sanki daha sağlam cihazlar üretiyor gibi geliyor. Kasası ağır ve sağlam hissiyatı güzel. Lenovo serin serinlik iyidir.

Vaktini ayırdığın ve sorumu cevapladığın için teşekkür ederim.
AMD işlemci yerine Intel işlemciyi tercih ederim aradaki derece farkı benim için çok önemli değil.
Bunun dışında Lenovo'nın Wi-Fi kartının sorunu kafamı çok karıştırdı ben rekabete dayalı Online oyunlar oynayan birisiyim örnek vermek istersem LoL, CS2, Valorant gibi oyunlarda benim ping sorunu veya laglanma yaşamak kesinlikle istemem. Bu sorun kesin olarak her Lenovo'larda oluyor mu? Varsa da bu sorunun çözümü var mı ve benim oyun zevkimin ne kadarını etkiler acaba.
Çünkü gönlüm Lenovo'dan yana.
Ayrıca arkadaşım yakın bir zamanda Lenovo ideapad gaming 3 i5 10.nesil 3050 satın aldı ve soğutmasından çok memnun bunun yanında oyun performansıda gayet yeterliymiş.

Vaktini ayırdığın ve sorumu cevapladığın için teşekkür ederim.
AMD işlemci yerine Intel işlemciyi tercih ederim aradaki derece farkı benim için çok önemli değil.
Bunun dışında Lenovo'nın Wi-Fi kartının sorunu kafamı çok karıştırdı ben rekabete dayalı Online oyunlar oynayan birisiyim örnek vermek istersem LoL, CS2, Valorant gibi oyunlarda benim ping sorunu veya laglanma yaşamak kesinlikle istemem. Bu sorun kesin olarak her Lenovo'larda oluyor mu? Varsa da bu sorunun çözümü var mı ve benim oyun zevkimin ne kadarını etkiler acaba.
Çünkü gönlüm Lenovo'dan yana.
Ayrıca arkadaşım yakın bir zamanda Lenovo IdeaPad Gaming 3 i5 10.nesil 3050 satın aldı ve soğutmasından çok memnun bunun yanında oyun performansıda gayet yeterliymiş.

Wi-Fi kartı değiştirmek. Bu sorun Realtek 8852 olan her marka alette olabiliyor. Ama firmalar da farklı Wi-Fi kartları kullanabilir. Genelde Intel kullanılıyor. Sondaki seri numarasını yazıp içindeki parçalardan kontrol etmek gerek. Şimdilik ASUS Lenovo ve HP bazı modellerinde gördüm. Büyük ihtimal çoğu insan da ekran kartı ya da işlemci takılması sanıyordur.

Ben Wi-Fi saldırganlığını kapattım yüzde 90 düzeldi. Ama ara ara yine de donma yapıyor. 3 gündür deniyorum şu anda oynanır seviyede. Ping çok fazla patlamıyor. Patlasa bile karakter hareket etmeye devam ediyor paket kayıpları düzeldi.

Intel daha mantıklı. Benim de ilk tercihim. Lenovo MSI soğutmasını aratmadı. Ve sesiz. Diğer her şeyi güzel.

Bence kasa kalitesi MSI'dan daha iyi.

Fiyat güzel. 23

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı