20-25 bin TL işlemci önerisi

GhostOps

Decipat
Makaleler
1
RAM
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32
Merhaba, 2 işlemci arasında kaldım. Aralarında nesil, soket, performans farkı bulunuyor. AMD'nin X3D işlemcileri balon fiyat olduğu için almak istemiyorum açıkçası, RAM sorunu da bulunuyor. Eski nesil alırsam performans farkı olacak, ama bu sefer de soket ve stabil çalışma durumu oluyor, karar veremedim.

ASUS ProArt LC420 420 mm işlemci sıvı soğutucu kullanacağım, yeterli olacağını düşündüğüm için işlemcilere sorun olmayacak. Ekran kartım MSI RTX 4080 Super Gaming X Trio 256 bit GDDR6X 16 GB.

Anakartlar:
MSI MPG Z890 Carbon Wi-Fi 9200MHz (OC) DDR5 soket LGA1851
ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi II 8000MHz (OC) DDR5 soket 1700

AMD için 9800x3d - 7800x3d harici önerilerin anlamı yok. İntel tarafında 13-14700 - 900k larda sorun çıktı bunlarda tavsiye edilmemeli. 9950X alabilirsiniz.

AMD için 9800x3d - 7800x3d harici önerilerin anlamı yok. İntel tarafında 13-14700 - 900k larda sorun çıktı bunlarda tavsiye edilmemeli. 9950X harici seçenek kalmıyor ama 9800x3d tavsiye ederim.

Bu sorunlar ısınma kaynaklı sorunlar diye biliyorum o yüzden 420mm sıvı soğutma kullanacağım.
Tam olarak ısınma kaynaklı değil. Eğer bu işlemcileri alırsanız , normalden daha az performans veriyor olacaklar. Yaşanan olaylardan sonra piyasası nedir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bütçe sizin için bir kriter değil. Dolayısıyla 9950x.

AMD için 9800x3D - 7800x3D harici önerilerin anlamı yok. Intel tarafında 13-14700 - 900klarda sorun çıktı bunlarda tavsiye edilmemeli. 9950X alabilirsiniz.

İşlemci olarak ikisinden birini almayı düşünüyorum, merak eden varsa:

• Intel Core Ultra 7 Processor 265kf.
  • Intel i9-14900KF.

Tam olarak ısınma kaynaklı değil. Eğer bu işlemcileri alırsanız, normalden daha az performans veriyor olacaklar. Yaşanan olaylardan sonra piyasası nedir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bütçe sizin için bir kriter değil. Dolayısıyla 9950X.

"0'dan topluyorum, tek tek. Intel'in render performansı gayet iyi. Grafik tasarım ve edit işleriyle uğraşacağım; arada oyun da oynarım, ama bu benim için çok büyük bir sorun değil. İlk defa masaüstü PC toplayacağım.

Tam olarak ısınma kaynaklı değil. Eğer bu işlemcileri alırsanız, normalden daha az performans veriyor olacaklar. Yaşanan olaylardan sonra piyasası nedir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bütçe sizin için bir kriter değil. Dolayısıyla 9950X.

Öneriniz için teşekkür yine de bir bakayım.

İşlemci olarak ikisinden birini almayı düşünüyorum, merak eden varsa:

• Intel Core Ultra 7 Processor 265KF.
  • Intel i9-14900KF.

"0'dan topluyorum, tek tek. Intel'in render performansı gayet iyi. Grafik tasarım ve edit işleriyle uğraşacağım; arada oyun da oynarım, ama bu benim için çok büyük bir sorun değil. İlk defa masaüstü PC toplayacağım.

Öneriniz için teşekkür yine de bir bakayım.

Intel alacak iseniz bu soket yapısının ömrü 10 ay. 10 ay sonra yeni bir sokete geçileceğini Intel söyledi. Yani bu neslin üzerine bir nesil daha çıkarıp soket değiştirecekler. Benim tavsiyem daha sorunsuz çalışan ve stabil çalışan AMD işlemciler almanız. Fakat Intel alınacak ise yeni çıkan Core Ultra serisinden işlemciler alın. Bozulan eski seri işlemcileri almak mantıksız.

Intel alacak iseniz bu soket yapısının ömrü 10 ay. 10 ay sonra yeni bir sokete geçileceğini Intel söyledi. Yani bu neslin üzerine bir nesil daha çıkarıp soket değiştirecekler. Benim tavsiyem daha sorunsuz çalışan ve stabil çalışan AMD işlemciler almanız. Fakat Intel alınacak ise yeni çıkan Core Ultra serisinden işlemciler alın. Bozulan eski seri işlemcileri almak mantıksız.

Belirtim zaten fakat yeni çıkan işlemciler eski nesli göre performansı iyi değil Windows kaynaklı deniliyor soket değiştirdi diye yenileceğim derdi yok bende alıp ömürlük kullanacağım zaten.

Belirtim zaten fakat yeni çıkan işlemciler eski nesli göre performansı iyi değil Windows kaynaklı deniliyor soket değiştirdi diye yenileceğim derdi yok bende alıp ömürlük kullanacağım zaten.

Yeni seri işlemcileri alın. Eski seri işlemciler kullanacağınız 420 mm sıvı soğutucu ile bile 100 derecede sabit çalışacaktır. Bir iki ay sonraki testler oturmuş testler olur. Eski bozulan, soğutulamayan ve de inanılmaz güç çeken işlemcileri yüzde 5 performans için almak aşırı mantıksız.

Oyun için alacaksan 14700KF al bak rahatına, 15. nesile geçme refreshi hızlandırır intel. Bios ile çözer performans sorununu. Isınma yada oksidasyon sorunu yok 14900KF de olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı