20 - 30 bin TL'ye sistem önerisi

9060 anakart değiştir öneri vermiş arkadaş zaten onları uygula alabilirsin öyle.
Yok hocam şu 3 fanlı Asus hoşuma gitti

9060 anakart değiştir öneri vermiş arkadaş zaten onları uygula alabilirsin öyle.
Arkadaşın topladığı sistemmi daha iyi seninkimi daha iyi ?

Hazır sistem isterseniz eğer yukarıda paylaşılan hazır sisteme şunları ekleyerek;
Anakartı 540₺ farkla Gigabyte S2H'a, güç kaynağını-kasayı da 1215₺ fark ile Deepcool 700W güç kaynağı olan modele seçin. Toplam 35.250₺ oluyor. MSI 750W güç kaynağı olan kasa da var ona da bakabilirsiniz.
Ancak şunu unutmayın, kasanın içerisinde hangi güç kaynağını kullandıklarını bilmediğimizden dolayı bu kesin alınır diyemem. Hazır güç kaynaklı kasalarda böyle sorunlar var maalesef bilginiz olsun.

Toplama sistem isterseniz de:

İşlemci:
5800₺

Ram:
1950₺

Anakart:
4100₺

Ekran kartı:
17.500₺

İkinci alternatif:
18.500₺

Bütçeyi 1000₺ daha artırma imkanınız varsa buna da bakabilirsiniz.

M2 SSD:
2400₺

Hava soğutucu:
1000₺

Kasa - Güç kaynağı:
3500₺

Bu şekilde hem kasa hemde güç kaynağını birlikte alarak biraz daha tasarruf edebilirsiniz ancak ben güç kaynağını alırken kasanın içinde gelenle birlikte alınmasını çok önermiyorum. Alınmaz demiyorum ama ayrı ayrı almak daha sağlıklı olur derim.

Dilerseniz güç kaynağını alın sadece şimdilik, uzay montaj dediğimiz yani masanız üzerinde sistemin montajını yapıp kullanın bir süre, daha sonra bütçenize göre yeni bir kasaya geçersiniz:
3100₺

Bu şekilde sistemin toplam fiyatı 36.000₺'yi gördü. Olabildiğince kaliteli parçaları seçmeye çalıştım. Tek bir eksik, dediğim gibi eğer biraz daha bütçeyi zorlayabilirseniz Asus ekran kartını almaya çalışın. Sapphire iyi markadır ancak pulse modellerinin soğutmasına kötü demiyorum ancak varsa bütçe tercih edilmemesinden yanayım.

Ha bu arada, mutlaka 16GB VRAM'li ekran kartı seçmeye çalışın. Nvidia olacak diye gidip 5060 Ti 8GB modelini almayın kesinlikle.

7800XT'mi 9060 XT 16 GB'mı daha iyi derseniz de, bildiğim kadarıyla 7800XT, çok az bir miktar daha güçlü biliyorum yani aralarında çok fazla performans farkı yoktur ama tam emin değilim. Güncellik açısından ben 9060XT'yi tercih ederdim.
Hocam 7500f yerine 8500f nasıl fiyat farkı çok yok

Son düzenleme:
@Mikest
8400F olmasın o :)
Bütçe varsa 7500F öneririm, gerçekten oyunlarda gözle görülür farkı var ikisi arasında. Bütçeyi sistemin son hali zorluyorsa eğer düşünülebilir ancak 1080p'de 9060 xt ile biraz darboğaz yaşanabilir bilginiz olsun.

@Mikest
8400F olmasın o :)
Bütçe varsa 7500F öneririm, gerçekten oyunlarda gözle görülür farkı var ikisi arasında. Bütçeyi sistemin son hali zorluyorsa eğer düşünülebilir ancak 1080p'de 9060 xt ile biraz darboğaz yaşanabilir bilginiz olsun.
Hangi işlemci ile darboğaz yaşanmaz 8400f daha pahalı bu arada

Hangi işlemci ile darboğaz yaşanmaz 8400f daha pahalı bu arada
7500F, 8400F'e göre daha güçlü bir işlemcidir. 7500F ile 1080P'de, oyun içi "en yüksek grafiklerde" darboğaz yaşamadan (olsa bile bu farkı ciddi bir oranda hissetirmeden- performans kaybı çok fazla olmayan bir oran olması lazım) 9060XT 16GB modelini rahatlıkla kullanabileceğinizi düşünüyorum. Net bilgi için daha detaylı araştırma yapabilirsiniz.

7500F, 8400F'e göre daha güçlü bir işlemcidir. 7500F ile 1080P'de, oyun içi "en yüksek grafiklerde" darboğaz yaşamadan (olsa bile bu farkı ciddi bir oranda hissetirmeden- performans kaybı çok fazla olmayan bir oran olması lazım) 9060XT 16GB modelini rahatlıkla kullanabileceğinizi düşünüyorum. Net bilgi için daha detaylı araştırma yapabilirsiniz.

8400f dediğim bu iki tane var pahalı olan bu aralarında ne fark var bilmiyorum ama

Bide bioastar diye ana kart markası ilk defa duydum aralında fiyat çok fiyat farkı olmayan başka daha iyi anakart önerin varmı yoksa önderdigin iyimi bu arada bi kaç kişiye sordum 7500f ile asus rx9060 XT ile darboğaz yaşanmaz mış

Son düzenleme:

8400f dediğim bu iki tane var pahalı olan bu aralarında ne fark var bilmiyorum ama

Bide bioastar diye ana kart markası ilk defa duydum aralında fiyat çok fiyat farkı olmayan başka daha iyi anakart önerin varmı yoksa önderdigin iyimi
İşlemciler kutulu satıldığında biraz daha pahalı fiyatda olurlar ama bunlar aşmış, şu işlemciye 10.000₺ istemek nedir ya, inanamıyorum gerçekten.
Buyrun bakın, satılan malzeme aynı. Sadece kutusu ve içerisinde fan çıkmıyor.

Anakart konusuna gelecek olursak, Biostar aslında iyi bir markadır aslında. 4 senedir kendi sistemimde B550MH kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım ben.

Biostar dışında şu modele bakabilirsiniz:
Daha 3-4 gün önce 4300₺'ydi.

Açıkcası ben sadece marka yüzünden böyle sürekli karşımıza çıkan markaları tercih etmeyi çok mantıklı bulmuyorum. Önerdiğim Biostar modelinde tam 192 GB RAM takabiliyorsun ki bu çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Üstelik 4 tane RAM yuvası var, o yüzden ileride yükseltmek de kolay. Asus’ta ise sadece 2 yuva var, yükseltme yaparken ram konusunda biraz dez avantajı var.

Ram dışında da aslında öyle çokta farkları yok gibi görünüyor. Buradan aralarında ki farklara bakabilirsiniz:

İşlemciler kutulu satıldığında biraz daha pahalı fiyatda olurlar ama bunlar aşmış, şu işlemciye 10.000₺ istemek nedir ya, inanamıyorum gerçekten.
Buyrun bakın, satılan malzeme aynı. Sadece kutusu ve içerisinde fan çıkmıyor.

Anakart konusuna gelecek olursak, Biostar aslında iyi bir markadır aslında. 4 senedir kendi sistemimde B550MH kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım ben.

Biostar dışında şu modele bakabilirsiniz:
Daha 3-4 gün önce 4300₺'ydi.

Açıkcası ben sadece marka yüzünden böyle sürekli karşımıza çıkan markaları tercih etmeyi çok mantıklı bulmuyorum. Önerdiğim Biostar modelinde tam 192 GB RAM takabiliyorsun ki bu çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Üstelik 4 tane RAM yuvası var, o yüzden ileride yükseltmek de kolay. Asus’ta ise sadece 2 yuva var, yükseltme yaparken ram konusunda biraz dez avantajı var.

Ram dışında da aslında öyle çokta farkları yok gibi görünüyor. Buradan aralarında ki farklara bakabilirsiniz:

Bu anakart nasıl olur ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı