20 bin TL 2K monitör önerisi

Hocam 1Kdan 2K ya geçtim. 2K monitörümde görüntüyü 1K yaptığım zaman aşırı battı bana bilmiyorum benle de alakalı olabilir ama cidden görüntü bozuldu yani.

Hocam 1Kdan 2K ya geçtim. 2K monitörümde görüntüyü 1K yaptığım zaman aşırı battı bana bilmiyorum benimle de alakalı olabilir ama cidden görüntü bozuldu yani.
Ben de bundan bahsediyorum hocam. 4K alınca her oyunu 4K oynamak zorunda kalacağız sonuçta 2K’ya düşürünce kalite farkı göze battıktan sonra keyfi kaçar oyunun. O yüzden 2K istedim en başta.

Ben de bundan bahsediyorum hocam. 4K alınca her oyunu 4K oynamak zorunda kalacağız sonuçta 2K’ya düşürünce kalite farkı göze battıktan sonra keyfi kaçar oyunun. O yüzden 2K istedim en başta.
o zaman öyle yapın hocam.

160 Hz biraz az kalıyor sanki.

Vallahi hocam çok iyi gerçekten de almak istiyorum ama yoğun uzun süreli kullanımda sorunlar çıkardığı için pek istemiyorum. Bu sorunları hâlâ devam ediyor değil mi?

Yeni nesil OLED'lerde bilinen problemlerin birçoğu giderilmiş veya azaltılmış durumda. Bu monitörün 4K modelinde coil whine problemi varmış mesela ama 2K olanda sorun yaşayan görmedim. OLED yanığı problemi de büyük ölçüde azaltılmış ama sabit görüntülerle kullanmaktan kaçınmakta fayda var tabii.

Hocam peki yukarıda dediğim hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yine de değer mi 4K almaya?

OLED için de bahsettiğim şeyler büyük sorunlar teşkil eder mi? Uzun ömürlü değil diyorlar yoğun kullanıyorsanız birkaç saatte bir kapatıp dinlendirin diyorlar.

O zaman öyle yapın hocam.

160 Hz biraz az kalıyor sanki.

Bu arada Neo G7 fiyatı düşmüş. Gerçek HDR deneyimi verebilecek bir monitör. Bütçeniz çıkarsa öncelikli olarak onu öneririm. OLED harici bütçesinde daha iyi görüntü kalitesi sunabilecek bir monitör yok.

Valla hocam çok iyi gerçekten de almak istiyorum ama yoğun uzun süreli kullanımda sorunlar çıkardığı için pek istemiyorum. Bu sorunları hâlâ devam ediyor değil mi?
Oled yeni teknoloji biraz daha gelişmesi gerekiyor. Oled bakımı can sıkıcı düşünsene oyun sırasında bakım uyarısı verdiğini. O yüzden bende Oled tercih etmedim. Renkleri çok iyi gösteriyor doğru ona söz söylenemez. Ama diğer konularda Oled yanması bakımı gibi şeyler bilemiyorum.

Sabit görüntüden kastınız mesela bilgisayarı masaüstü açık bir şekilde bırakıp gitmek mi?

Onun dışında sabit olmayan görüntü de herhalde oyun oynarkenki zamandır . Uzun süre sabit olmayan görüntüde kullanınca ne olur? 6-7 saatten fazla bir süre söz konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…