20 bin TL AMD işlemcili NVIDIA ekran kartlı sistem önerisi

Bold Pilot

Kilopat
Yer
Bişkek/Kırgızistan
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, arkadaşıma PC alacağız. Maksimum 20-21 bin TL civarına sistem önerir misiniz? Tercihen AMD işlemci ve NVIDIA ekran kartı daha iyi olur fakat tüm alternatifleri görmek isteriz.

Bütçe artar mı?
Hocam konuştum arkadaşla 23k'ya kadar zorlayabilirmiş. Benim de isteğim işlemci olarak en kötü 5600 veya 12400F olması. 4 Core bir işlemci almak istemiyoruz. Ekran kartı da 4060 ve üzeri olursa tadından yenmez. Her ne kadar 8GB istemesek te bu bütçede başka seçenek yok sanırım. Tabii 25K'ya kadar olan seçenekleri de değerlendirmeye alabiliriz.
Birkaç tane de 5060'a sahip sistem görmüştüm sanki.
Yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

5060'lı sistemler evet, var ama parça kalitesinden kısmaya değecek bir kart değil 5060 bana kalırsa.

Arkadaşın yerinde olsam attığım sisteme insan gibi bi' soğutucu ekler, daha da uğraşmaz bunu alır geçerdim açıkçası. Olmadı dediğim gibi parça kalitesine dikkat etmenizle birlikte 4060 Ti, NVIDIA kriterinden vazgeçerseniz eğer pek hazzetmesem de B580 ve 5600'lü bir şey düşürmeye çalışırsınız. 8 GB GPU almaktan kurtulmuş olursunuz hem.

5060'lı sistemler evet, var ama parça kalitesinden kısmaya değecek bir kart değil 5060 bana kalırsa.

Arkadaşın yerinde olsam attığım sisteme insan gibi bi' soğutucu ekler, daha da uğraşmaz bunu alır geçerdim açıkçası. Olmadı dediğim gibi parça kalitesine dikkat etmenizle birlikte 4060 Ti, NVIDIA kriterinden vazgeçerseniz eğer pek hazzetmesem de B580 ve 5600'lü bir şey düşürmeye çalışırsınız. 8 GB GPU almaktan kurtulmuş olursunuz hem.
Peki hocam 4060Ti alıp i3 14100F almaya değer mi? Gpu daha iyi evet ama misal Rust gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda fark etmez mi 4 çekirdek ile 6 çekirdek farkı?

@ardacanci Hocam şu sistemi buldum fiyatı da güzel geldi. Almışken güncel bir ekran kartı alsın.

Ahaha EasterGamers ta videosunu attı şimdi :D

Son düzenleme:
Dün gece yoktu bu sistem, evet. Parça kalitesinden de kısılmadığına göre sadece soğutucu ekleyip alıp geçebilir arkadaşın. Artık duruma göre PS 120 SE veya direkt en ucuz olan olabilir soğutucu.

Peki hocam 4060 Ti alıp i3 14100F almaya değer mi? GPU daha iyi evet ama misal Rust gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda fark etmez mi 4 çekirdek ile 6 çekirdek farkı?

Yani 4C ile 6C arasındaki farkı geçtim özellikle işlemci bazlı oyunlar oynanıyorsa işlemciden kısıp ekran kartına yüklenmek mantıklı olmaz tahmin edebileceğin üzere. Sanıyorum ki son attığın sistemden de vazgeçmezsiniz zaten.

Hayırlı olsun şimdiden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı