20 bin TL civarına nasıl bir ses sistemi yapılabilir?

Merhaba, bu ses sistemi işinden anlamayan biriyim. Sesin olabildiğince net ve yüksek olmasını istiyorum. Chatgpt ile birlikte bir ses sistemi yaptık. Araba olarak nasip olursa Polo olacak.

JBL 627F'leri For-X XAE-804 amfi ile kullanıyorum 1 haftadır, fiyatına göre gayet güzel iş yapıyor ancak amfisiz kullanmak çok verimli olmuyor. 45RMS düşük gibi gelse de araç teypleri tam besleyemiyor. O teybe vereceğiniz parayla bunları kullanmak için 4 kanallı bir amfi almanız çok daha iyi olur.

Ayrıca attığınız amfiyi JBL'leri de beslemek için kullanmayı düşünüyorsanız mono amfi ile koaksiyel hoparlör beslemek olmaz, mono amfi subwoofer içindir. Eğer gerçekten verim almak istiyorsanız 4 kanallı bir amfi alıp onun yanına da subwoofer beslemek için mono amfi almanız gerekiyor. İki amfi çalıştırmak istiyorsanız da en azından 72 amper bir akü kullanmanız iyi olur.

Soundmax amfi biraz soru işareti, dediğim gibi öncelikle 4 kanal bir amfi alıp hoparlörleri beslemeyi düşünmeniz lazım. Subwoofer ise Polo gibi küçük bir araba için aşırı abartılı olmuş. Temiz ses istiyorsanız çok daha düşük güç çeken bir amfi kullanın çünkü attığınız gibi olanların işlevi sadece cam, kapı titretmek ve çevreye rahatsızlık vermek. Müzik kalitesi olarak hiçbir işe yaramazlar. Eğer temiz ve nispeten yüksek ses istiyorsanız şöyle bir sistem düşünebilirsiniz:

Focal'ler tizler konusunda JBL'den çok daha başarılı ama basslar biraz daha sönük. Zaten subwoofer kullanacağınız için ön hoparlörlerdeki bassların çok dolgun olmasına gerek yok, belli frekans altını sadece subwoofer çalacağı için çok önemli değil. Amfi konusunda For-X fiyatına göre güzel iş yapıyor. Yukarıdaki iki For-X amfiyi de dinledim, 4 kanal olanı kendi aracımda da kullanıyorum.

500 RMS subwoofer gerçekten çok fazla. Attığım Alpine'ın 20cm 120 RMS olanını arkadaşım kullanıyor, o bile yeterince güçlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı