20 bin TL sermaye ile ne iş yapılabilir?

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Arkadaşlar yazın, 20.000 TL sermaye ile iş kurmak istiyorum, ne yapmamı önerirsiniz? Tam tutar mı bilmiyorum ama aklımda çiğ köfte dükkanı açmak var. Başka neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışından hediyelik, elektronik, mutfak araç gereçleri getirip. Arkadaş ortamlarında tanıtıp satabilirsin. Bir arkadaş kulaklık satıyordu fabrikada işçilere.

Arkadaşlar yazın, 20.000 TL sermaye ile iş kurmak istiyorum, ne yapmamı önerirsiniz? Tam tutar mı bilmiyorum ama aklımda çiğ köfte dükkanı açmak var. Başka neler önerirsiniz?

Çiğ köfteciyi nereye açamayı düşündüğüne göre tutma ihtimali değişir.
Ama benim önerim yurt dışından ürün getirtip türkiyede trenyol hepsiburada gibi uygulamalarda daha hızlı kargo ile satmak ben bu konuda uğraşmadığımdan yurt dışından getirtilen ürün türkiyede satılması illegalmi legalmi bilmiyorum onu araştırıp yapmayı deneyin.

İşi kurmadan önce o işin ilk önce çıraklığını yapın bir süre. Daha sonra karar verin derim.
Üstelik 20.000₺ sadece dükkanın bir aylık kirasına gider. Malzeme, elektrik v.s. bunlara hiç para yetmez ki.

Çiğköfte dükkanı için 20k bence biraz az. Eğer yeteneğiniz varsa düğün fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Düğün öncesi sahilde fotoğraf çekilen çiftler vs. fazlaca var. 17-18k'ya güzel bir makine alıp geri kalan parayla da fotoğraflara montaj yapabilecek birisini ayarlarsınız. Biraz zahmetlidir ama arkadaşım drone çekimi yaparak bir düğünde 3-4k para + bahşiş alıyor. Normal fotoğrafçılık yapan da ona yakın bir şey alıyordur.

Düşünülebilir.

@atogrimers 20 bin TL'ye dükkanın 1 aylık kirasını ödersin.

Çiğ köfte dükkanı için 20k bence biraz az. Eğer yeteneğiniz varsa düğün fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Düğün öncesi sahilde fotoğraf çekilen çiftler vs. fazlaca var. 17-18K'ya güzel bir makine alıp geri kalan parayla da fotoğraflara montaj yapabilecek birisini ayarlarsınız. Biraz zahmetlidir ama arkadaşım drone çekimi yaparak bir düğünde 3-4K para + bahşiş alıyor. Normal fotoğrafçılık yapan da ona yakın bir şey alıyordur.

Düşünülebilir.

Herkes işini yapmalı bence. Ne yazık ki her eline kamera alan fotoğrafçı olmuyor.

Herkes işini yapmalı bence. Ne yazık ki her eline kamera alan fotoğrafçı olmuyor.
Elbette öyle. Herkes işini yapmalı. "Eğer yeteneğiniz varsa" dememin sebebi de bu :). Makine aldım fotoğrafçı oldum değil olay. Bilgi birikimi varsa yapılabilecek bir iş elbette.

Çiğköfte dükkanı için 20k bence biraz az. Eğer yeteneğiniz varsa düğün fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Düğün öncesi sahilde fotoğraf çekilen çiftler vs. fazlaca var. 17-18k'ya güzel bir makine alıp geri kalan parayla da fotoğraflara montaj yapabilecek birisini ayarlarsınız. Biraz zahmetlidir ama arkadaşım drone çekimi yaparak bir düğünde 3-4k para + bahşiş alıyor. Normal fotoğrafçılık yapan da ona yakın bir şey alıyordur.

Düşünülebilir.
Hocam konuda yazmayı unuttum 15 yaşındayım yasal olur mu yaşım için düğün fotoğrafçılığı yapmak? Bir de düğün fotoğrafçılığı için kira lazım mı yoksa evimde çalışabilir miyim?

Hocam konuda yazmayı unuttum 15 yaşındayım yasal olur mu yaşım için düğün fotoğrafçılığı yapmak? Bir de düğün fotoğrafçılığı için kira lazım mı yoksa evimde çalışabilir miyim?
Yasal olur mu kısmına bir şey diyemem :D Bu yaşta birine bu konuda iş vereceklerini de zannetmiyorum gerçi. Hadi verdiler diyelim, sizi tutan kişi tanıdığım der ona iş vermek istedim der.

Kiraya gerek yok sadece düğün yapacak insanları önceden bulmanız gerekiyor. Öyle anlaşmalı bir şekilde yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı