20 bin TL sistem önerisi

martios

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yaz tatili çalışacağım ve 20 bin TL bandında sistem alacağım fakat hazır sistemlere baktığımda i3 10. nesil vesaire 20 bine satıyorlar. Ben işlemci tarafında AMD öneriyorum ekran kartında NVIDIA. Sistem toplamada pek yetenekli değilim. Bursa'da yaşıyorum ek olarak bir de monitör almam gerek. 15'e veya 17'ye sistem bulursam monitörde alacağım. Eğer sıfır güzel bir sistem bulursam monitörü erteleyeceğim. Şu an bende Turbox 75 Hz monitör var. İkinci el sistem alma tarafında değilim bana önerir misiniz?

Şu anki sistemim.
  • 1050 Ti 4 GB.
  • Ryzen 5 2600X.
  • 8 GB panther RAM.
  • 600W Everest PSU.
  • 128 GB Turbox SSD.
  • 500 GB WD hard disk.
  • A320M-K.
Büyük ihtimal sistem aldıktan sonra eski hard diskimi yeni sisteme takacağım.

Merhaba yaz tatili çalışacağım ve 20 bin TL bandında sistem alacağım fakat hazır sistemlere baktığımda i3 10. nesil vesaire 20 bine satıyorlar. Ben işlemci tarafında AMD öneriyorum ekran kartında NVIDIA. Sistem toplamada pek yetenekli değilim. Bursa'da yaşıyorum ek olarak bir de monitör almam gerek. 15'e veya 17'ye sistem bulursam monitörde alacağım. Eğer sıfır güzel bir sistem bulursam monitörü erteleyeceğim. Şu an bende Turbox 75 Hz monitör var. İkinci el sistem alma tarafında değilim bana önerir misiniz?

Şu anki sistemim.
  • 1050 Ti 4 GB.
  • Ryzen 5 2600X.
  • 8 GB panther RAM.
  • 600W Everest PSU.
  • 128 GB Turbox SSD.
  • 500 GB WD hard disk.
  • A320M-K.
Hocam bu bütçeyle işlemci amd ve gpu nvidia biraz zorlar. İşlemci intel ve gpu amd tercih edin, zaten amd gpular daha çok saf güç üzerine kurulu nvidia gibi yapay zekayla değil daha çok saf güçle boy gösteriyorlar, ayrıca amdde de fsr var dlss gibi, ray tracing zaten ikisindede var. Sadece ray tracing daha kötü fps verir nvidiaya göre.

Hocam bu bütçeyle işlemci amd ve gpu nvidia biraz zorlar. İşlemci intel ve gpu amd tercih edin, zaten amd gpular daha çok saf güç üzerine kurulu nvidia gibi yapay zekayla değil daha çok saf güçle boy gösteriyorlar, ayrıca amdde de fsr var dlss gibi, ray tracing zaten ikisindede var. Sadece ray tracing daha kötü fps verir nvidiaya göre.
Hocam amd nin kısa devre sorunlarından korkuyorum biraz ve fps drop sorunlarından.İşlemci olarak intel ile ilgili hiçbir bilgi bilmiyorum i3 10. nesil eski gibi geliyor

Hocam AMD'nin kısa devre sorunlarından korkuyorum biraz ve FPS düşmesi sorunlarından. İşlemci olarak Intel ile ilgili hiçbir bilgi bilmiyorum i3 10. nesil eski gibi geliyor.

Ayrıca RX 7600 düşünüyordum GPU olarak.

Hocam amd nin kısa devre sorunlarından korkuyorum biraz ve fps drop sorunlarından.İşlemci olarak intel ile ilgili hiçbir bilgi bilmiyorum i3 10. nesil eski gibi geliyor

Ayrıca RX 7600 düşünüyordum GPU olarak.
İnanın ki amd de hala o sorun var diye konuşulsa da ben amd gpu kullanmasam bile internetten biliyorum ki artık o sorunları amd çoğunlukla giderdi. Yaşayan insanlar yok mu var tabii. Ama eskisine göre dediğiniz sorunlar ve driver sorunla vb. sorunları amd baya çözdü. Rx 7600 yerine ayrıca ucuza bulması zor olsa da ucuza bulabilirseniz 6800xt daha iyi olur

Şu anki sistemim.
  • 1050 Ti 4 GB.
  • Ryzen 5 2600X.
  • 8 GB panther RAM.
  • 600W Everest PSU.
  • 128 GB Turbox SSD.
  • 500 GB WD hard disk.
  • A320M-K.

1050 alma AMD al Radeon 5600XT Ryzen 5 4500 16 GB RAM yap onu ve mümkünse HDD takma ciddi performans sıkıntıları yaşarsın.

İnanın ki amd de hala o sorun var diye konuşulsa da ben amd gpu kullanmasam bile internetten biliyorum ki artık o sorunları amd çoğunlukla giderdi. Yaşayan insanlar yok mu var tabii. Ama eskisine göre dediğiniz sorunlar ve driver sorunla vb. sorunları amd baya çözdü. Rx 7600 yerine ayrıca ucuza bulması zor olsa da ucuza bulabilirseniz 6800xt daha iyi olur
Bir de intel işlemciler zaten 14. Nesil sıkıntılı 12. Nesil i3 bile yeter o bütçe için. 11 ve 12. Nesiller kullanılabilir bence. Bütçeyi biraz zorlarım diyorsanız 13. Nesil de gidebilirsiniz. Benim önerim 11. Nesil i7, 12. Nesil i3 veya 12. Nesil i5 olur bu bütçe için. Ama illaki amd diyorsanız, eski soket olacak (am4) R5 5600 veya 5600x gibi seçenekler var. Amd işlemci biraz daha iyi olabilir oyun için, fakat intel ne kadar şuan kötü gözükse de bütçe buildler için ideal seçenek intel.

1050 alma AMD al Radeon 5600XT Ryzen 5 4500 16 GB RAM yap onu ve mümkünse HDD takma ciddi performans sıkıntıları yaşarsın.
1050 şuanki sistemimde var hocam

İnanın ki AMD de hala o sorun var diye konuşulsa da ben AMD GPU kullanmasam bile internetten biliyorum ki artık o sorunları AMD çoğunlukla giderdi. Yaşayan insanlar yok mu var tabii. Ama eskisine göre dediğiniz sorunlar ve driver sorunla vb. sorunları AMD bayağı çözdü. RX 7600 yerine ayrıca ucuza bulması zor olsa da ucuza bulabilirseniz 6800 XT daha iyi olur.

POWERCOLOR FIGHTER RX 7600 8G-F 8GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com böyle bir ekran kartı var hocam öbür işlemci vb şeyleri de geri kalan 10 binle alsam işi kapatırım aslında sizlerin bir önerisi var mı Intel işlemci ve anakart için.

1050 şuanki sistemimde var hocam

POWERCOLOR FIGHTER RX 7600 8G-F 8GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com böyle bir ekran kartı var hocam öbür işlemci vb şeyleri de geri kalan 10 binle alsam işi kapatırım aslında sizlerin bir önerisi var mı Intel işlemci ve anakart için.
O gpu hakkında bilgim olmadığı için internetten baktım en uygun cpuya 7600x diyor, eğer bu şekilde yaparsak darboğaz yaşarsınız. Daha dengeli bir ikili bulmak lazim

Gayet iyi. Dediğiniz grafik kartı ile işlemci darboğaz uyumluluğu
https://"pc"-builds.com/bottleneck-calculator/result/1lk1fW/1/general-tasks/
Bu linkten farklı cozunurluklerde farklı oyunlarda darboğaz oranı ve türünü görebilirsiniz(urldeki tırnak işaretlerini silip yapıştırın)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı