Bütçe
21000

Bu sistemin yanına RX6800 alabilirsin.
İçinde monitörde var onu çıkarırsak 17.3k ekran kartına kalıyor ve bunu alabilirsin.

Hocam bu sistem için sıvı soğutma mı almalıyım yoksa kule tipi yeterli olur mu?

@Lory7 hocam sıfır RX 6900 XT alırsam bütçe fazla çıkıyor bazı parçalardan kısıp daha iyi bir sistem yapabiliri miyiz daha ucuz olması için çünkü toplam bütçem 50 bin TL ve bu bütçeye sistem-monitör-klavye-kulaklık-masa-koltuk alacağım ve sıfır RX 6900XT alırsam koltuğu ve masayı alamıyorum bu işlemci içinde tahminimce sıvı soğutma almam gerekecek bütçeme göre bir sistem nasıl ayarlayabiliriz.

Son düzenleme:

İşlemci olarak bunu al o halde.
Bunun için kule tipi yeter, buna bakabilirsin.

İkinci el 12K civarına 6900XT hatta 3090 bile bulabilirsin.

Sistemdeki düşürülebilecek parçalar SSD ve PSU.
SSD olarak buna:
PSU olarak buna bakabilirsin:

Şimdi 50k bütçen var.
İkinci el 6900XT ile bu sistem sana 30k ya geliyor.
Eğer 2.el almak içine sinmezse 6800XT alırsın.

Monitör olarak bunu alırsın:

Kaldı geriye 10k çevre bileşenleri olarak:
3K koltuk.
1K masa.
2K klavye.
2K kulaklık alırsın.

Çevre bileşenlerine karar vermediysen @550519 hocam yardımcı olabilir.

Hocam öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
2.el alabilirim sıkıntı yok ama güvenilir satıcı lazım ben bir tane buldum acaba bakabilir misiniz?
SSD ve PSU düşürebilirim.
Monitör için 10 bin TL fazla değil mi?
Monitör'den biraz bütçe kıssak PSU ve SSD'yi düşürmeden bu sistemi toplayabilir miyiz?
Klavye olarak Corsair K55 RGB Pro XT modelini düşünüyorum.
Kulaklık olarak da SteelSeries Arctis Nova 1 düşünüyorum.
Ama @550519 hocamın kulaklık ve klavye önermesi çok iyi olur.

@Lory7 hocam bir de bunu bulabildim sizce güvenilir midir?
Alsam sorun çıkar mı?

@Lory7
https://www.amazon.com.tr/Viewsonic-VX2718-2KPC-MHD-Monitörü-Adaptive-Hoparlör/dp/B08DLC9HBG/ref=cm_cr_arp_d_pb_opt?ie=UTF8azon.com.tr/gp/css/order-history?ref_=nav_orders_first
Bu monitör alınır mı?

Bunu buldum hocam bir de.
Bir de bu.

Son olarak bunu buldum hocam.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Rica ederim

Yani 2K ya sıfır ve daha iyi bir model varken bence mantıksız olur. Güvenilirliğide belli değil zaten.

SSD ve PSU düşürebilirim.

Aslında bunu yapmanı pek önermem çünkü fark vererek aldığın PSU ve SSD çok daha iyi ama bütçe yetmiyorsa düşürebilirsin.

Monitör için 10 bin TL fazla değil mi?
Monitör'den biraz bütçe kıssak PSU ve SSD'yi düşürmeden bu sistemi toplayabilir miyiz?

Hayır, QHD ve çok güzel renklere sahip bir monitör. Fazla geldiyse bunada bakabilirsin ama mağaza stoku var sadece.
Bu sisteme 1080p yakışmaz.

Klavye olarak Corsair K55 RGB Pro XT modelini düşünüyorum.
Kulaklık olarak da SteelSeries Arctis Nova 1 düşünüyorum.
Ama @550519 hocamın kulaklık ve klavye önermesi çok iyi olur.

Klavye olarak epomaker bak.
Fare olarak da V3 Pro.
Masa olarak kendin seçersin.
Koltuk olarak hawk v6.
Mouse pad olaram ise porge yeterli.
Bu bütçeye mambrane klavye de yakışmaz ama mambrane istiyorsan K55 alabilirsin.

Site pek güvenilir gelmedi ve siteden 2. el ürün almanı tavsiye etmem.

Monitör linki yanlış sanırım.

2. el alırken oturduğun ilden, elden teslim almaya dikkat et. En güvenilir yol budur.

Gaming türkiye dolandırıcı bu arada.

Hocam parça düşürmez isem ve attığınız fiyata yakın bir monitör alırsam mecbur 2.el ekran kartı almak zorunda kalıyorum.
Yaşadığım şehirde maalesef satan yok 2.el bulabilirsem sistemi sorunsuz şekilde ve kaliteli parçalarla almış olacağım.

Monitör bu hocam.

O halde sana en önemli 2. el alışveriş taktiğini veriyorum:
Sahibinden Param Güvende ile al. Almadan önce satıcı ile diyalog kur ve konuşmasından nasıl biri olduğunu anlarsın. Samimi gelirse alabilirsin ama Param Güvende ile almaya kesinlikle dikkat et.
Model olarak Sapphire Nitro+, XFX merc bulabilirsin yaygın modellerdir bunlar.

Attığın monitöre baktım. VA panel ve bolca ghosting bulunduran bir monitör. Eğer oyun oynayacaksan almanı tavsiye etmem.

Peki hocam 7-8 bin TL bandında 2K monitör bulabilir miyiz?
(Sizi de uğraştırdım kusura bakmayın)

Bu bütçe ile gidip 3070 alma. 8 GB VRAM, bu tarz güçlü kartlar için saçma durumda. Önümüzdeki zamanlarda yetersiz gelmeye başlayacak, hatta başladı. RX 6800 gayet iyidir.

Bu monitör nasıl hocam.
2.el ekran kartını sorunsuz alırsam sistem tamamlanacak.
(Sonunda 7-8 yıllık bekleyiş ve para biriktirme sonucu hayalimdeki sistem alacağım)

Bu bütçe ile gidip 3070 alma. 8 GB VRAM, bu tarz güçlü kartlar için saçma durumda. Önümüzdeki zamanlarda yetersiz gelmeye başlayacak, hatta başladı. RX 6800 gayet iyidir.

Yok hocam 3070 almam paramın son kuruşunu hak edecek mükemmel sistem dizdim hocalarımın yardımı ile onlara çok teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…