20 bin TL'ye kadar 360Hz monitör öneri

Yani Valorant'ı CS'yi 1280x960 oynuyorum hikayeli oyunlar 1080p oynuyorum. Ama 2K kaldırabilecek işlemci olursa iyi olur ileride monitör değişirim diye
Hocam biraz araştırma yaptım ve 360 hz stabil verecek işlemci en az R7 5800X3D ve bu işlemci Am4 soket, 11.500₺'den başlıyor. Bu parayı AM4 sokete vermek gereksiz bence. Daha uygun işlemciler de yer yer 360 FPS'n altına düşüyor, oyun deneyimini etkiler bu da. Paranız varsa AM5 sokete geçmenizi tavsiye ederim. Net bir bütçe söyleyebilir misiniz işlemci-anakart ikilisi için?

Hocam biraz araştırma yaptım ve 360 Hz stabil verecek işlemci en az R7 5800x3D ve bu işlemci AM4 soket, 11.500₺'den başlıyor. Bu parayı AM4 sokete vermek gereksiz bence. Daha uygun işlemciler de yer yer 360 FPS'n altına düşüyor, oyun deneyimini etkiler bu da. Paranız varsa AM5 sokete geçmenizi tavsiye ederim. Net bir bütçe söyleyebilir misiniz işlemci-anakart ikilisi için?

İkisi için maximum 20k ya çıkabilirim belki elimdeki anakartla işlemciyi satabilirsem daha fazlada olabilir.

Son düzenleme:
Nasıl yani seçeneğim yok.

Dostum şu an arkadaşın sana önerdiği işlemci ve anakart bütçen için en iyisi ve ikisi de AM4 soket. Şu an AMD AM5 soketli işlemciler üretmeye başladı yani AM5 soketli modeller çoğalmaya başladı. Dolayısıyla yeni model işlemciler de AM5 soket olacak ve işlemcini değiştirmek istediğinde anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı