20 bin TL'ye laptop öneri

Bütçe
20 bin TL

Yaralı Şifacı

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 20 bin TL bütçe ile laptop arıyorum. 2.el ve sıfır önerilere açığım.
  • Laptopta genel olarak sunum hazırlama, makale okuma, ders çalışma gibi işler yapacağım.
  • Oyun amaçlı almayacağım, elimdeki masaüstü bilgisayar bunun için gayet yeterli.

Apple'ın M2 MacBook'ları hoşuma gitti açıkçası ama alışabilir miyim bilmiyorum. Açıkçası alacağım laptop un uzun ömürlü olması benim açımdan çok iyi olur. 21 bin TL'ye M.2 8/256, 128 pil devirli ve %96 pil sağlığı olan bir laptop buldum. Fiyatı son fiyat. Bu laptop için ne düşünüyorsunuz?

M2 MacBook iyi seçim, pil sağlığı %96 ve 128 döngü güzel. Sunum, ders, makale için fazlasıyla yeter. MacOS’a alışmak biraz zaman alabilir ama zor değil.

Fiyat da 21 bin TL için makul, uzun ömürlü olur. Eğer rahat edebileceksen bence al.

Windows istiyorsan Lenovo ThinkPad veya Dell’in i5/i7 modellerine bakabilirsin, onlar da sağlamdır ama pil M2 kadar iyi olmaz.

Yardım lazım olursa çekinme!

Hocam M1 lerede bakabilirsiniz Windows isterseniz Huawei Matebook D15 veya D16 öneririm.

Hocam aslında alışırım gibime geliyor, çevremde bir arkadaşım kullanıyor MacBook. Kabaca o zaman incelediğimde biraz karışık gelmişti ama alışmak mümkün olur gibime geliyor. Lenovo ve Dell'i not ettim hocam, teşekkürler.

Hocam şimdi inceledim, gayet hoşuma gitti. Listeye not ettim.

Hocam M1 lerede bakabilirsiniz Windows isterseniz Huawei Matebook D15 veya D16 öneririm.

Hocam M1'leri inceledim. 16 GB belleğe sahip olanları da hoşuma gitti. M2'de 8 GB bellek olması benim için fazla sıkıntı yaratmaz gibime geliyor. Peki sizce 16 GB RAM olan M1 mi yoksa 8 GB RAM olan M2 mi daha uzun ömürlü olur? Huawei'lere hocam nedense içim ısınmıyor.

Hocam şimdi baktım, aslında çok güzel bir laptop gibi gözüküyor ama içime sinmedi. Öneriniz için teşekkür ederim.

Mac'lerin ideal çalışması için 16 GB RAM'e ihtiyacı var ve m1'de alınmaz Mac alma bence.

Mac'lerin ideal çalışması için 16 GB RAM'e ihtiyacı var ve m1'de alınmaz Mac alma bence.

Hocam Mac'lerde RAM olayı Windows'lardaki gibi değil 2017 MacBook Pro 8 GB RAM modelini kullanıyorum gayet yetiyor M1 de gayet alınabilir fiyatına göre güzel uzun ömürlü bir bilgisayar.
Ayrıca Mac'larin ideal çalışması için 16 GB RAM'e ihtiyacı yok bu kurala nasıl vardınız bilmiyorum. Eğer gidip 500 katmanlı bir Photoshop dosyası hazırlıyorsan 32 bile alırsın ama günlük işler için 8 GB RAM kafi bir RAM.

Hocam eğer RAM ağırlıklı uygulamalar kullanacaksanız 16 alın (Adobe uygulamaları örneğin) veya M1 işlemci sizin işinizi görüyorsa m1'in 16 GB RAM olan modelini almanız daha iyi olur. Tavsiyem M1 16 GB, M1 ile M.2 arasında çok da fazla bir fark yok 16 GB daha uzun ömürlü daha hızlı olur.
Mac'e de rahat alışırsınız hocam ben ilk kullandığımda çok garipsedim 1-2 haftaya alışınca sıkıntı olmuyor rahat geliyor.
Forumda da konusu açılmış bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:

8 GB RAM'le anca Excel ve Chrome açarsın paylaşımlı ekran kartları kullanıyorlar onlar sizin kullandığınız Intel'li yani 2 GB paylaşılıyor ama m1'in ekran kartı 6 GB paylaşıyor aradaki farkı anladınız mı? Eğer eski olsaydı 8 GB yeterli olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…