20 gün özürlü 9 gün özürsüz devamsızlık ile geçilir mi?

(5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır. Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler hariç olmak üzere devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve istemeleri halinde bu öğrencilerin kayıtları mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarılır. Bu öğrenciler istemeleri halinde bir sonraki eğitim ve öğretim yılında önceki okulunda ayrıldıkları sınıf seviyesinden eğitimlerine devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtları yapılır. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik derslere özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi ders yılı içinde devam etmesi gereken sürenin altıda birinden, işletmede mesleki eğitimde ise 3308 sayılı Kanun hükümlerine göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin toplamından fazla olamaz. Bu fıkra kapsamında toplam devamsızlık süresinin 60 güne çıkabildiği durumlarda teorik derslere devamsızlık süresi teorik ders süresinin üçte birini geçemez. Devamsızlık süresini aşan öğrencilerin sözleşmeleri fesih edilerek sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak yasal temsilcisine ve işletmeye, 18 yaşından büyükler için kendisine de bildirilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.


Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 36 fıkra 5. Eminim. Aklınıza takılan farklı bir soru var mı? @guls5n. Konuyla alakalı.
 

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 36 fıkra 5. eminim. Aklınıza takılan farklı bir soru var mı? @guls5n. Konuyla alakalı.

Hayır. Teşekkürler.
 
Özürlü devamsızlık 20 olursa kalırsın.

(5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır

İzinli için toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece bir sınır yok, yanlış biliyorsunuz.
 
@guls5n rica ederim. Eğitim ile alakalı aklınıza takılan bir soru olursa konu açarak beni etiketleyin, halledelim.

Fark ettim. Her eğitim ile ilgili bir soru sorulduğunda sizi etiketlemişler.
Özürlü devamsızlık 20 olursa kalırsın.

Şöyle ki benim özürlü devamsızlığım 14 özürsüz ise 10'du. Perşembe günü tek bir rapor ile gittim özürsüzü özürlüye geçirmek için. 10 olmasından korktum. Neyse müdür yardımcısına "bu hafta da yok yazılacak mıyız? " diye sormuştum. O da "istersen gelme ama yok yazılacaksın." dedi. Beni 6 gün yok yazdı, çarşambaya kadar gelmeyebilirsin dedi. Bir problem olmadığını söyledi. Kendisi yaptı 20 günü. Benim normalde 14 olucaktı. Bir sorun yok dedi.Ama yine de benim aklıma takıldı sorayım dedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı