20 gün sonra 11.sınıf olmak

doekes

Centipat
Daha fazla  
Evet, başlıktaki gibi 20 gün sonra 11 oluyorum, yani lise 3. Aslında 20 değil, 18 veya 19 neyse bu önemli değil. Asıl mevzu şimdi konuşacaklarım.

Yaz tatili bitti sayılır ve ben şahsen spora gitmekten ve 1-2 tane ameliyat olmaktan başka pek bir şey yapmadım. Ailem benden ümidi kestiklerini, benden bir şey olmayacağını düşünüyorlar. Üniversitede istediğim bölüme yerleşemeyeceğim tarzında şeyler söylüyorlar. Bu arada asker olmak istiyorum.

Bunları buraya yazmamın sebebi çok sıkıldım ve bunaldım. Bazen ben de düşünüyorum acaba haklılar mı diye şahsen ama bilemiyorum. Yani tatilin amacı dinlenmek değil mi? Okul açılınca zaten yoğun tempoda çalışacağım ve kendimden eminim. Sizlerden istediğim şey ise benim artık lise 3'ün başından itibaren nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair gerek eleştiri, gerekse öneri veya motivasyon olarak destek. Üniversitede iyi yerlere gelmiş veya normal hayatında bir şeyler başarmış tecrübeli forum büyüklerinden destek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, başlıktaki gibi 20 gün sonra 11 oluyorum, yani lise 3. Aslında 20 değil, 18 veya 19 neyse bu önemli değil. Asıl mevzu şimdi konuşacaklarım.

Yaz tatili bitti sayılır ve ben şahsen spora gitmekten ve 1-2 tane ameliyat olmaktan başka pek bir şey yapmadım. Ailem benden ümidi kestiklerini, benden bir şey olmayacağını düşünüyorlar. Üniversitede istediğim bölüme yerleşemeyeceğim tarzında şeyler söylüyorlar. Bu arada asker olmak istiyorum.

Bunları buraya yazmamın sebebi çok sıkıldım ve bunaldım. Bazen ben de düşünüyorum acaba haklılar mı diye şahsen ama bilemiyorum. Yani tatilin amacı dinlenmek değil mi? Okul açılınca zaten yoğun tempoda çalışacağım ve kendimden eminim. Sizlerden istediğim şey ise benim artık lise 3'ün başından itibaren nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair gerek eleştiri, gerekse öneri veya motivasyon olarak destek. Üniversitede iyi yerlere gelmiş veya normal hayatında bir şeyler başarmış tecrübeli forum büyüklerinden destek istiyorum.
Yazık, daha 16 yaşındaki bir çocuğa bu kadar baskı yapılıyor :D 2 sene sonra bunların ve üniversite sınavının ne kadar gereksiz stres yaptığını, aslında bu kadar düşünmeye gerek olmadığını anlayacaklardır, sen de anlayacaksındır. Mutluluğuna odaklan sadece. Body'ye devam, he birde mutlaka güzel bir kız arkadaş edin :) Liseyi boş geçirme.

Evet, başlıktaki gibi 20 gün sonra 11 oluyorum, yani lise 3. aslında 20 değil, 18 veya 19 neyse bu önemli değil. Asıl mevzu şimdi konuşacaklarım.

Ailene tepki göster kavga et. Daha 11. sınıfın başında böyle saçma sapan bir baskıya giriyorlarsa ileride başına ciddi bela olurlar. Daha yolun çok başındasın dert edecek bir şey yok.

Sen ne yapmak istiyorsun, ne olmak istiyorsun önce onu söyle ona göre yardımcı olmaya çalışalım. Aileni kafana takma, o sonraki iş.

Yani tabii 8-9 ay okula gidiyorsun sana 3 ay tatil veriyorlar. Ama sen şuan Lisede okuyorsun. Yaz tatilinde de kendini ders olarak çalıştırman lazım. Bunları hep yap demiyorum. Oyun da oyna, dışarı da çık, spora da git her şeyi yap, özgürsün. Fakat dediğim gibi diğer sene okulu bitireceksin. Üniversite için sınavlar karşına gelecek. Eğer iyi bir gelecek iyi bir meslek sahibi olmak istiyorsan çalışmalısın. (Ama hep değil)

Ailen öyle diyor diye sen kafanda ''Acaba doğru mu söylüyorlar?'' ''Başarabilecek miyim?'' diye senaryolar kurma. Pes etme. Bu senin kendi hayatın ve hayatını sen yönetiyorsun. Ailen ne diyorsa desin. Senin mesleğin ne ise ona odaklan ve onları takma.

Yazık, daha 16 yaşındaki bir çocuğa bu kadar baskı yapılıyor :D 2 sene sonra bunların ve üniversite sınavının ne kadar gereksiz stres yaptığını, aslında bu kadar düşünmeye gerek olmadığını anlayacaklardır, sen de anlayacaksındır. Mutluluğuna odaklan sadece. Body'ye devam, he bir de mutlaka güzel bir kız arkadaş edin :) liseyi boş geçirme.

Vallaha sormayın ya sorsan bir de yapmıyoruz derler.

Ailene tepki göster kavga et. Daha 11. sınıfın başında böyle saçma sapan bir baskıya giriyorlarsa ileride başına ciddi bela olurlar. Daha yolun çok başındasın dert edecek bir şey yok.

Cevap verince terbiyesiz ahlaksız oluyorum.

Sen ne yapmak istiyorsun, ne olmak istiyorsun önce onu söyle ona göre yardımcı olmaya çalışalım. Aileni kafana takma, o sonraki iş.

Ben subay olmak istiyorum.

12. Sınıfta girilmiyormuydu YKS’ye ailenin bence aklı karıştı.

Yani tabii 8-9 ay okula gidiyorsun sana 3 ay tatil veriyorlar. Ama sen şu an lisede okuyorsun. Yaz tatilinde de kendini ders olarak çalıştırman lazım. Bunları hep yap demiyorum. Oyun da oyna, dışarı da çık, spora da git her şeyi yap, özgürsün. Fakat dediğim gibi diğer sene okulu bitireceksin. Üniversite için sınavlar karşına gelecek. Eğer iyi bir gelecek iyi bir meslek sahibi olmak istiyorsan çalışmalısın. (ama hep değil)

Ailen öyle diyor diye sen kafanda "acaba doğru mu söylüyorlar?" "başarabilecek miyim?" diye senaryolar kurma. Pes etme. Bu senin kendi hayatın ve hayatını sen yönetiyorsun. Ailen ne diyorsa desin. Senin mesleğin ne ise ona odaklan ve onları takma.

Ben hep asker olmak istedim ve umarımda olacağım ama yani özellikle son zamanlarda neden konu açsam ucu derslerime bağlanıyor bir de beni dinlemiyorlar üstüne aşağıyolar yaptığım sporu bazen gereksiz hayatımın devamında işime yaramayacak gibi konuşuyolar uyuz oluyorum böyle yaptıklarında.

12. sınıfta girilmiyor muydu YKS'ye ailenin bence aklı karıştı.

LGS'de çok iyi bir başarı gösteremedim yalan yok çok da çalışmadım şimdi de sanki dünyanın kaderi bana bağlıymış gibi baskı kuruyolar.

Ben hep asker olmak istedim ve umarımda olacağım ama yani özellikle son zamanlarda neden konu açsam ucu derslerime bağlanıyor bir de beni dinlemiyorlar üstüne aşağıyolar yaptığım sporu bazen gereksiz hayatımın devamında işime yaramayacak gibi konuşuyolar uyuz oluyorum böyle yaptıklarında.
Türk aileleri işte ne beklersiniz ki? Benim de zamanım öyle geçti. Benim mesleğim yazılımcı olmaktı. Matematiğim kötü diye olamazsın diyorlardı. Şuan oldum ve oyun yapma aşamasına gireceğim.

LGS'de çok iyi bir başarı gösteremedim yalan yok çok da çalışmadım şimdi de sanki dünyanın kaderi bana bağlıymış gibi baskı kuruyolar.
LGS senin okul hayatını bitirmiyor. LGS bana göre o kadar boş sınav ki anlatamam. Çünkü OBP ile alan okullar da var LGS puanı alan okullarda var. OBP puanın yüksekse LGS boş.

Türk aileleri işte ne beklersiniz ki? Benim de zamanım öyle geçti. Benim mesleğim yazılımcı olmaktı. Matematiğim kötü diye olamazsın diyorlardı. Şu an oldum ve oyun yapma aşamasına gireceğim.

LGS senin okul hayatını bitirmiyor. LGS bana göre o kadar boş sınav ki anlatamam. Çünkü OBP ile alan okullar da var LGS puanı alan okullarda var. OBP puanın yüksekse LGS boş.

İlin en yüksek OBP'li okulundayım zatende anlatamıyorum bazı şeyleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı