HDD'de dönen parçalar var. Bu HDD'yi daha yavaş yapıyor. HDD sallandığında veri aktarımı hızında sorunlar oluşabilir. Ama SSD'de sallandığında veri aktarımı sorunu yaşanmaz. SSD'lerde dönen parçalar yoktur.
Daha fazlası için buna bakabilirsin.
Merhabalar. Ben bilgisayarda yeni sayılırım. SSD ne işe yarar ve HDD ile farkı nedir? 2500 TL'lik oyun bilgisayarı toplaması yapılmış ve SSD'ye işletim sistemi kurulmuş 2TB Biçimlendirilmiş bir HDD'yi sata ile bağladığımda direk içine oyun felan kurabilecek miyim yoksa onu da D: şeklinde mi...
Arkadaşlar bilgisayarımda şu an 7200 RPM 1 TB HDD var. Yani hem oyunları hem de Windows'u çalıştırıyor. SSD alınca Windows'un yükü SSD'de olacak. Yani sadece oyunların yükü HDD'de kalacak. Ne gibi artısı olur bu durumun oyunlara yoksa sadece Windows hizmetleri mi hızlanır?
SSD ve HDD arasındaki farkı merak ettim ben, bilgisayar alacağım yakın zamanda. SSD : Patriot 240GB Burst Okuma 555MB-Yazma 500 MB SATA SSD (PBU240GS25SSDR) HDD: WD 1TB Blue 64MB 7200RPM (WD10EZEX) Harddisk Bunları almaya karar verdim ancak diğerleri ile birlikte biraz tuzlu oluyor örneğin HDD...
www.technopat.net
Bunları inceleyerek arasında ne farklar var öğrenebilirsin. Kolay gelsin.
1 senedir kullanıyorum bende sorun teşkil etmedi. Türkçe cortana gelmeden de hiç kusura bakmasınlar. Son olarak 3-4 kez format attım bios a kazındı yanı key hiç benden key istemedi windows