20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı

Aynı sorun bende de var anakart ve kasa kargodaydı bekliyorum gelir dendi.
Giriş çıkışlar kasıt sanırım seyahatlerdi.
Yük taşıyan araçların giriş çıkışında sorun olmayacak diye anladım ben. Şöyle dedi: "Lojijstik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır"
Bu haberle beni ve benim gibi olanları rahatlattın şu an.
Lojistik için giriş çıkışlar serbest. Sadece seyehat için yasaklama geldi.
Ben niyeyse sadece gıda ve benzeri acil ihtiyaçların taşımacılığına izin verilecek gibi anladım dinlerken.. İnşallah yanlış anlamışımdır.

Ben ne diyorum? Yorumumu okuyun! Devlet yanlısı değilim, muhalefeti de sevmiyorum, iktidarı da, ben sadece kim iyi bir şey yaparsa onun yanındayım, devlet sağlık açısından iyi bir karar verdi, ve ben devletin yanındayım.
İnanın virüs ilk ortaya çıktığında o bahsettiğiniz hiçbir şeyden memnun olmayan kişiler, devletimiz olayı çok iyi yönetiyor yazıp tebrik ediyorlardı. Bu virüsün siyasete bağlanamayacağını herkes biliyor.
İnanmıyorsanız şu konuya bakabilirsiniz;

Türkiye onlar kadar zengin bir ülke olmadığı için olabilir mi? Dediğim gibi devlete milyarlarca dolar değerinde bağış yaparsanız onlarda bunu yaparlar, ben devlet yanlısı değilim sadece sinirimi bozuyorsunuz, devlet sokağa çıkma yasağı getiriyorsa tebrik edin, şikayet etmeyin, madem bu ülkeyi beğenmiyorsunuz, virüsten sonra ülkeden gidip Fransa, İngiltere gibi zengin ülkelere yerleşebilirsiniz?
Turkiye’nin o ulkeler kadar zengin olmadigini biliyorum merak etme, ben virus ile mucadelede ki her hamle olarak dusunuyorum. Ulkeyi begenme ne alaka bu konuyla simdi tek amaciniz konuyu saptirmak, siz hukumeti desteklersiniz ben desteklemem, bu ulkeden nefret ediyorum mu demek oluyor? Sinir oluyorsaniz yardim alin birinden insan gibi konusmayi ogrenin saygiyla. Ne yapip yapmayacagimida sizden ogrenecek degilim.

Turkiye’nin o ulkeler kadar zengin olmadigini biliyorum merak etme, ben her virus ile mucadelede ki her hamle olarak dusunuyorum. Ulkeyi begenme ne alaka bu konuyla simdi tek amaciniz konuyu saptirmak, siz hukumeti desteklersiniz ben desteklemem, bu ulkeden nefret ediyorum mu demek oluyor? Sinir oluyorsaniz yardim alin birinden insan gibi konusmayi ogren. Ne yapip yapmayacagimida sizden ogrenecek degilim.
O zaman devletin yaptığı doğru kararı da tebrik edin, insanları düşündüğü için yasak getirdiler, devleti tebrik edin, devleti tebrik etmeyecekseniz, sağlık bakanı ve bu yasak için yardım eden insanları tebrik edin, adamlar sağlığı düşünüyorlar, ha Avrupa'da işler bizden çok daha kötü, yine de elinden geldikçe önlem almaya çalışan bir devlet var, ekonomi kötü bir şey demiyorum ama, sonuç olarak devletin yaptıkları başarılı, insanları düşünmekte suç değil herhalde

Ben niyeyse sadece gıda ve benzeri acil ihtiyaçların taşımacılığına izin verilecek gibi anladım dinlerken.. İnşallah yanlış anlamışımdır.
Haberlerden teyit ettim.
"Gıda ilaç temizlik malzemesi gibi maddelerle, genelgeyle belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacak.
Yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit görüşmeleri devam edecek."
Kargolar devam edecek demek oluyor sanırım.

O zaman devletin yaptığı doğru kararı da tebrik edin, insanları düşündüğü için yasak getirdiler, devleti tebrik edin, devleti tebrik etmeyecekseniz, sağlık bakanı ve bu yasak için yardım eden insanları tebrik edin, adamlar sağlığı düşünüyorlar, ha Avrupa'da işler bizden çok daha kötü, yine de elinden geldikçe önlem almaya çalışan bir devlet var, ekonomi kötü bir şey demiyorum ama, sonuç olarak devletin yaptıkları başarılı, insanları düşünmekte suç değil herhalde

"Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabilecek."

Salgın çıkmadan önce 1 litre Duru kolonya almıştık. Şu an yararını fazla fazla görüyoruz. BİM'e 'hijyen noktası' adı altında müşteriler için ücretsiz dezenfektan koymuşlar. İsteyen -sıvı sabunluk sistemi gibi -basıp dezenfektan alıyor. Yani dezenfektan bir BİM kadar yakın. :D
Kolonya ve dezenfektan işi tamam olsa bile maskeyi nereden bulacağız? Zar zor bulabileceğimiz bir maskenin kalitesini nereden bileceğiz? Her yerde bahsi geçen 3M N95 tek kullanımlık maskeler nerelerde? Bazı kişilerin rahatlıkla erişebildiği bu maskeler ne oldu da ortadan kayboldu? Kaliteli maskeleri acaba uzaylılar mı kaçırdı? (!) Maskeyi bırak eldivenler de ortadan kayboldu. Her şeyden kutu kutu stoklamayanların ne günahı vardı?
Devlet sesimizi duysun! Maske, eldiven, dezenfektan ve kolonyası bulunmayanların, devlet tarafından -az önce saydıklarımdan hangisi bir ailede bulunmuyorsa- o ihtiyacının ücretsiz karşılanması gerekir. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı