20 yaşındaki bir araba alınır mı?

Dostum ben sana sadece şu kadar söyleyeyim, 21 yıllık emektarım geçen 400 bini devirdi. Şimdi biraz mantıklı düşün 15-20 yıllık arabaların 150 binde olma şansı sence kaçtır ?
Soruyu şöyle revize edelim, 15-20 yıllık 150 bin km de olduğu iddia edilen arabaların sence yüzde kaçı gerçekten 150 bin km de olabilir ?
Çok çok nadirdir arabayı pek kullanmayıpta bu km lerde saklayabilen insanlar, o araçlarda zaten dış görünüşüyle, kondisyonuyla kendini belli eder.

Ha benim aracım gibi tek sahibinden özenle kullanılmış bakımları aksatılmamış, bu 400 bin km boyunca motoruna sadece 1 kere revizyon&rektefiye yapılmış, kronik sorunları olmayan, olsa da ekonomik olarak seni dara sokmayacak bir araç olursa (genelde japon) alınabilir. 1.9 dizel borası olan bi arkadaş vardı, arabayı sürmeye korkardı aldığı para kadarda para harcamıştır, hani arabanın dinamiklerini hissedecek bir sürüş yapmayı geç, sakin sakin gitmeye bile çekinirdi.

Bence alınacak araç için bütçenin %10 kadarıyla çok ciddi bir bakım yaptırılıp nispeten uzun yıllar sorunsuzca kullanabilmek mümkün olur.
 
Dostum ben sana sadece şu kadar söyleyeyim, 21 yıllık emektarım geçen 400 bini devirdi. Şimdi biraz mantıklı düşün 15-20 yıllık arabaların 150 binde olma şansı sence kaçtır?
Soruyu şöyle revize edelim, 15-20 yıllık 150 bin km de olduğu iddia edilen arabaların sence yüzde kaçı gerçekten 150 bin km de olabilir?
Çok çok nadirdir arabayı pek kullanmayıpta bu kmlerde saklayabilen insanlar, o araçlarda zaten dış görünüşüyle, kondisyonuyla kendini belli eder.

Ha benim aracım gibi tek sahibinden özenle kullanılmış bakımları aksatılmamış, bu 400 bin km boyunca motoruna sadece 1 kere revizyon&rektifiye yapılmış, kronik sorunları olmayan, olsa da ekonomik olarak seni dara sokmayacak bir araç olursa (genelde Japon) alınabilir. 1.9 dizel borası olan bir arkadaş vardı, arabayı sürmeye korkardı aldığı para kadar da para harcamıştır, hani arabanın dinamiklerini hissedecek bir sürüş yapmayı geç, sakin sakin gitmeye bile çekinirdi.

Bence alınacak araç için bütçenin %10 kadarıyla çok ciddi bir bakım yaptırılıp nispeten uzun yıllar sorunsuzca kullanabilmek mümkün olur.

Başkan senin aracın markası ne.
 
Başkan senin aracın markası ne.
2001 Toyota Corolla Sol Special, ufak bi kafa karışıklığı yaşamışım, 21 değil 23 yıllık emektar 😁
Şöyle söyliyim daha 1 kere klima gazı bile basılmadı en düşük fan hızında en soğuğu açınca millet üşüdük kapat diyor.
Sorunsuzluk arıyosan en mantıklı seçim.
 
2001 Toyota Corolla sol Special, ufak bir kafa karışıklığı yaşamışım, 21 değil 23 yıllık emektar 😁
Şöyle söyleyeyim daha 1 kere klima gazı bile basılmadı en düşük fan hızında en soğuğu açınca millet üşüdük kapat diyor.
Sorunsuzluk arıyosan en mantıklı seçim.

Toyota'lar sağlam ya hor kullanılmazsa dediğiniz gibi 23 yıl sıkıntısız binilir.
 
Eski araba bakımlı da olsa masraf çıkarmaya gebedir. Her ne kadar araba bakımlı olsa da arabanın üstünde "Ömürlük" pek çok parça vardır. 20 yaş ise bir arabanın ömründen fazlasıdır. Normalde değişmesi ön görülmeyen pek çok parçanın değişmesi gerekebilir. Üstüne bir de rutin masrafları olan bir araba alırsanız o zaman üzücü olur. Yoksa motoru yürüyeni sağlam bir araba alırsanız ayda yılda bir eskiyen parça değiştirmek yorucu olmaz.
Aracı alırken yukarıda bir arkadaşın dediği gibi aracın ederinin %10'u kadar bir parayı her daim kenarda hazır tutun. Olası masrafları o paradan yaptırırsınız.
 
Toyota'lar sağlam ya hor kullanılmazsa dediğiniz gibi 23 yıl sıkıntısız binilir.
Aynen öyle hocam, hondalarda bu kategoride ama biraz markanın imajı, biraz sonradan eklenebilecek modifiye parçaları fazlalığından falan ele düşmüş durumda. Toyota biraz daha "Cool Daddy" arabası olduğundan kullanıcı kitlesi tarafından hırpalanmamış oluyor.
Hemde 4 ileri baya kara düzen otomatik şanzıman mevcut, değişim meğişim hak getire.

Maalesef ! bu yaşlardaki arabalar 400-600 bandına alınabiliyor, benim 500 bütçem olsa 400-450 binine japon kovalarım, kalan 50 biniyle a'dan z'ye bakım araya sığıyorsa bi 50 bine de sıfırdan şöyle çiçek gibi boyatır sorunsuzca binerim.

@Nomrukan güzel özetlemiş bende katılıyorum kendisine.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı