20 Yıllık Bisiklet Bakımı

evaemars

Hectopat
Merhabalar, benim bir bisikletim var 95-98 sıralarında dayıma 900 kron karşılığında alınmış bir dağ bisikletidir. Şansıma 6 yıl önce Çorum'dan Antalya'ya getirtmiştik sonra bazı ailevi meselelersen falan ben anneannem gilin yanına Çorum'a geri döndüm. Bisikleti alamadım. Babamda sağolsun yaz kış balkona koymuş. 2 sene önce içeri aldık...
Herneyse ben bu bisikleti yaptıracağım da tahmini hangi parçalar gitmiştir ( lastik kesin ) ve bunların hangi markasını ne fiyata satın almalıyım?
(Mobildeyim resim atamıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Zincirler, vitesler, frenler buyuk ihtimalle eskimistir. Hala kullanilabilecek olanlari test edin. Bisikletin zincir yagini degistirmeyi unutmayin ki daha kolay vites atsin. Yagini degistirince bir nebze de olsa daha kolay test edebilirsiniz diye dusunuyorum. Marka konusunda isi daha da iyilere birakmak amaciyla susuyorum.

Castello Terminator bisikletimi depodan çıkarttım. Öncelikle makine kazalıydı. Çatı kattan düştü ve aynakol hasar gördü. (Yıl 1997 bu arada.) Aile büyüklerinden, özellikle dayından, bisikletin kaza durumunu öğren. Selesi rahat değildir o bisikletin. Lastikler, frenler ve aktarım organlarının bakımını aksatma.

Parçaların neden gittiğini düşündüğünü anlamadım. Bisiklet sağlamsa bir şeyi değiştirmene gerek yok. Yağlı bir pas sökücü sprey alacaksın, mekanik aksamları yağlayacaksın. Zincir için de sıvı gress al yağla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı