200.000'e yakın shutter sayısı olan kamera alınır mı?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Canon 5D mark 2 buldum internette gezinirken. Aşırı temiz bakılmış ve satıcı sadece vesikalık çekmek için kullanmış anlaşılan. Yanında Canon 50mm F1.8 lens var. Fiyatı lenssiz gövdelerden bile daha ucuz ama shutter sayısı çok fazla 190000 civarında. Normalde 100K gibi bir şey olsa çok kafaya takmazdım ama makinenin tahmini ömrü 150K zaten, shutter değiştirmek ne kadar tutar, ben elektronik cihazları az çok tamir eden biri olarak bu işlemi kendim ya da lokal bir kamera dükkanına shutter parçasını aldıktan sonra götürüp yaptırabilir miyim yoksa Canon'a yollamak mı gerekir? Anladığım kadarıyla en az 1000TL masrafı var eğer bozulursa, tabii bozulmayadabilir sonuçta bende 100K üstüne çekecek değilim yedekte başka kameram var. Full şans meselesi ama fikirlerinizi duymak istedim.

Full frame almak zorunda mısın? Çünkü Full Frame'in lensleri de pahalı olur. A7'i ya da A7 II güzel makinelerdir ama bunlarında lensleri pahalı olur. Temizini de bulmak zor ayrıca bu makinelerin artık. :(

Doğru, Full frame almak tabii ki zorunlu değil ama Samsung NX300M kullanıyorum 800 ISO üstüne çıkınca gökyüzü fotoğraflamak için yetersiz kalıyor, şimdi yeni crop makinenin düşük ışık performansı eski FF olandan daha iyi olacaksa alabilirim.

NE kadar bütçen var acaba?

Ceza aldığım için yazamadım. Sadece gövde için 4000-5000 verebilirim, tek lens ile almayı düşünüyorum kalan lensleri sonradan alacağım. Bir de elimde manüel Pentax K lensler var onları adapte edeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı