200 bin liraya MacBook mu yoksa bilgisayar toplamak mı?

Bütçe
200 bin lira

mcs11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda genellikle Adobe programları yüklü ve bu programlar ile ilgileniyorum, bu programlarda çalışmalar yapıyorum fakat çalışmaların boyutu büyük oluyor. 1920x1080 boyutlarında değil de 19200x10800 tarzında çalışmalar bunlar. Dolayısıyla iyi bir sisteme ihtiyacım oluyor. Mevcut bilgisayarım artık beni götürmüyor.

200 bin liraya kadar bir bütçe oluşturabileceğimi tahmin ediyorum.

MacBook olarak baktığımda "16 çekirdekli CPU’ya, 40 çekirdekli GPU’ya ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip Apple M3 Max çip, 128GB birleşik bellek" bir MacBook 185 bin lira. Bu bilgisayar her işimi sorunsuz şekilde halledebilir mi? Yoksa masaüstü toplamak daha mı mantıklı?

Oyun oynamak gibi bir gayem yok. Dediğim gibi amaç sadece iş için bilgisayarı kullanmak. Bu paraya bir masaüstü toplasam o daha iyi bir performans verebilir mi yoksa bu işler için MacBook en doğru seçim mi olur?

Bu konuda deneyimli arkadaşların görüşlerini bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Hocam şu an piyasadaki en üst segment PC'yi toplasanız (ki tavsiyem) 140 150k civarı yapıyor. Kalan parayada yine küçük işleri vs. halletmek için bir MacBook alabilirsiniz.

MacBook alabilirsiniz bence. Adobe gibi programlar için güzel bir seçim.

Evet konuştuğum kişiler de MacBook bilgisayarların bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor, yorum için teşekkür ederim.

Hocam şu an piyasadaki en üst segment PC'yi toplasanız (ki tavsiyem) 140 150k civarı yapıyor. Kalan parayada yine küçük işleri vs. halletmek için bir MacBook alabilirsiniz.
Bu yorum biraz düşüncemi değiştirdi ama kalan parayla satın alınacak MacBook pek yapacağım çalışmaları kaldırmaz gibime geliyor o yüzden yine topladığım bilgisayardan hallederim işlerimi. MacBook kadar iyi olur mu bilgisayar toplamak performans açısından bu konuda kararsızım yoksa fiyat ve özgürlük olarak bilgisayar toplamak çok daha iyi tabii. Teşekkür ederim yorum için.

Evet konuştuğum kişiler de MacBook bilgisayarların bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor, yorum için teşekkür ederim.

Bu yorum biraz düşüncemi değiştirdi ama kalan parayla satın alınacak MacBook pek yapacağım çalışmaları kaldırmaz gibime geliyor o yüzden yine topladığım bilgisayardan hallederim işlerimi. MacBook kadar iyi olur mu bilgisayar toplamak performans açısından bu konuda kararsızım yoksa fiyat ve özgürlük olarak bilgisayar toplamak çok daha iyi tabii. Teşekkür ederim yorum için.

MacBook'tan çok daha hızlı çalışacaktır. MacBook bir tık daha profesyonelce hazırlanmış bir para tuzağı bana kalırsa. Kalan parayla alacağınız MacBook'tan kastım hani bir yere götürüp ufak notlar veya müşterilerinizin yanında küçük çalışmalar gibiydi daha çok.

Hocam inşallah MacBook almamışsınızdır. 200 bine halen daha cillop gibi masaüstü dizersin üstelik 100 bin liraya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı