200 bin TL'ye sistem önerisi

Bütçe
200.000

Vedrayna

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir bilgisayar toplayacağım. Oyun tasarımı öğrencisiyim hem kullandığım uygulamalarda rahat edeceğim(Unreal Engine, 3D modelleme uygulamaları, animasyon vb.) Hem de beni uzun süre götürecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. 200.000 TL bütçem var tamamını kullanmak zorunda değilim tabii ki. Çok bilgili değilim bu konuda, bir arkadaşımla şöyle bir liste yaptık nasıl değişiklikler yapılabilir sormak istedim. Çok farklı önerileriniz varsa onları da duymak isterim. Teşekkürler şimdiden.

Toplama1.png

5090 bu kadar yakınken 4090'a o parayı vermeyin bence 5090 en geç 1 aya çıkar zaten.
Onunla ilgili şöyle bir problem var 200.000 tl en zorlanmış bütçem 5090 zorlayabilir diye düşünüyorum. İtopyada da farklı bir sistem listesi çıkarttırdım 198bin civarı 5090 la ne kadar oldur dediğimde ise ciddi bir fiyat farkı söylediler. Tahmini bir fiyat farkı söylediler tabi ama çıkabileceğim miktarlar değildi malesef bu yüzden 4090lı düşündük

Bence çok aciliyeti yoksa 5000 serisini beklemek daha mantıklı. 4000 serisinin en iyi kartı olmayan RTX 4080 bile, 3000 serisinin en iyisi olan 3090 Ti'dan daha yüksek FPS veriyor ve daha güncel bir teknoloji.

Bu mantıkla hareket edersek, örneğin RTX 5080'in RTX 4090'dan bile daha iyi performans sunacağını tahmin ediyorum. Yani 5000 serisinin en üst modeli bütçenizi aşsa bile, daha uygun fiyatlı bir 5000 serisi modeli alarak RTX 4090'dan daha yüksek performans veya aynı performansta daha güncel teknolojiye sahip olabilirsiniz.

Tabii bunlar kesin böyle olacak demiyorum, eski nesil kartların geçişlerine bakarak benim yorumum. Acelen yoksa yeni nesil ekran kartlarını beklemek en iyisi bence.

Onunla ilgili şöyle bir problem var 200.000 TL en zorlanmış bütçem 5090 zorlayabilir diye düşünüyorum. İtopya'da da farklı bir sistem listesi çıkarttırdım 198bin civarı 5090 la ne kadar oldur dediğimde ise ciddi bir fiyat farkı söylediler. Tahmini bir fiyat farkı söylediler tabii ama çıkabileceğim miktarlar değildi maalesef bu yüzden 4090'lı düşündük.

Daha çıkmamış kartın fiyatını neye göre vermişler ki :D, 4090 üretimi durduğu için fiyatları da tırmanmış hocam. Yaz döneminde 75K'ya gördüğümü hatırlıyorum 4090'ı. Ayrıca bence bu bütçede bu tür yerlerden almak zorunda değilsiniz kendiniz de toplayabilirsiniz, gördüğüm kadarıyla bazı parçaları pahalıya bile saymışlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı