200 Mbps internet eve yetmiyor

ircoas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Islemci:AMD Ryzen™5 7600X
Anakart:GIGABYTE B650M DS3H
Ram:XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL40
Kasa/PSU:XIGMATEK COCKPIT X-POWER 700W 80PLUS
Ekran Karti:ZOTAC GeForce RTX 4070 TWIN EDGE OC
Sivi Sogutma:COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2
SSD:CRUCIAL P3 1TB
Meslek
Ogrenci
Merhaba senelerdir cozulemeyen bir problem var. Türk Telekom'un 200Mbps internet paketine gecis yaptik. İnternet yetmiyor diye salonda Xiaomi router var. Ancak benim modemin bulundugu yerdeki PC'yi açınca salondaki internet 80 Mbps alabiliyorken router ile bir sure sonra durup dururken tamamen kesiliyor odadaki PC internet kullanmamasina ragmen. Odamdaki PC'nin hizini yariladim gene ise yaramadi. İnternet hizini yukselttik olmadi. Biz buna nasıl bir cozum bulabiliriz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240707_173214_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240707_173214_Samsung Notes.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba senelerdir cozulemeyen bir problem var. Türk Telekom'un 200Mbps internet paketine gecis yaptik. İnternet yetmiyor diye salonda Xiaomi router var. Ancak benim modemin bulundugu yerdeki PC'yi açınca salondaki internet 80 Mbps alabiliyorken router ile bir sure sonra durup dururken tamamen kesiliyor odadaki PC internet kullanmamasina ragmen. Odamdaki PC'nin hizini yariladim gene ise yaramadi. İnternet hizini yukselttik olmadi. Biz buna nasıl bir cozum bulabiliriz?

Hocam interneti direkt olarak prizden almanıza yarayan cihazlar var. Arada mesafe problemi olmadan hızın tamamını verebiliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam interneti direkt olarak prizden almanıza yarayan cihazlar var. Arada mesafe problemi olmadan hızın tamamını verebiliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasil kullanicam hocam bunu? Ve nereye takmam gerekiyor çekmeyen yer salona mi?

Nasil kullanacağım hocam bunu? Ve nereye takmam gerekiyor çekmeyen yer salona mi?

Hocam tam olarak benim de bildiğim bir konu değil cihaza sahip değilim ama cihazın yaptığı şey kısaca evin elektrik kablolarını kullanarak interneti kablodan aktarmak, eski bakır kablolu internet altyapıları gibi. İçinden çıkan 2 cihazdan birini modeme bağlayıp prize takıyorsunuzdur diğerini de evin istediğiniz bir yerine takıp ya Ethernet portuyla ya da kablosuz router görevi görerek interneti veriyordur.

Hocam tam olarak benim de bildiğim bir konu değil cihaza sahip değilim ama cihazın yaptığı şey kısaca evin elektrik kablolarını kullanarak interneti kablodan aktarmak, eski bakır kablolu internet altyapıları gibi. İçinden çıkan 2 cihazdan birini modeme bağlayıp prize takıyorsunuzdur diğerini de evin istediğiniz bir yerine takıp ya Ethernet portuyla ya da kablosuz router görevi görerek interneti veriyordur.
Tesekkurler hocam.

Aynı faz üzerinde olması gerekmez mi odayı ve salonu besleyen fazlar farklı olabilir.

Hocam o kadar teknik bilgim yok ancak adamlar bu şekilde piyasaya sürdüyse ve sorun çıkmadıysa bence problem yoktur.

Dediğim şekilde evde bulunan 3 faz üzerinden 1 adaptör hangi faza bağlıysa diğer adaptörde aynı faz hattındakı prize bağlanmalıdır örneğin cıhazın biri faz 1 diğeri faz 3 priz hattında olursa internet erişimi sağlanamaycaktır @ircoas bilginize hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı