200 Mbps internette bilgisayar 70-80 alıyor

emrullah.ylmz

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
İş analisti
Merhaba arkadaşlar,

Yeni adresime altyapısı fiber olan Vodafone ev interneti bağlattırdım. Kendilerinin vermiş oldukları modem "Nokia g-1425G-B" modelinde lan portları gigabite kadar destekleyen bir modem.

Ana modem salonda, masaüstü bilgisayarım arka odada olacak şekilde ana modemden CAT6 Ethernet kablosu ile "https://www.hepsiburada.com/tp-link...ough-powerline-baslangic-kiti-pm-HB00000VQ3HU" bu PowerLine ürünlerini kullanarak arka odaya interneti taşıdım. PowerLine kitleri doğrudan prize taktım, uzatma kablosu vb. gibi durumlar da yok.

Arka oda ve devamında da internetin çekebilmesi için de "AC2100 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router" bu modemi arka odaya köprü modunda bağladım. Modemden de masaüstü bilgisayarıma yine CAT6 kablosu ile interneti çektim.

Eve ilk taşındığımda 100 Mbps fiber internet sahibi idim ve bu sistem ile internetimin ortalama 70-80 Mbps kadarını masaüstü bilgisayarımdan kablolu olarak alabiliyordum. Dün internet paketimi 200 Mbps olarak güncellettim. Modemlere Wi-Fi ile bağlanan cihazlarımda hiçbir sorun yok, ortalama olarak 190-200 arası hız alabiliyorum.

Ancak masaüstü cihazımda, bu sefer aynı sistem ile 200 Mbps olan internetin yalnızca 100-110 kadarına erişebiliyorum, hatta ara ara 70-80'e düşüyor.
BIOS güncellemesi, Ethernet kablosu değişikliği, driver güncellemesi, aygıt yönetici ayarlarından internet hızını 1Gbps sabitleme vs gibi tüm işlemleri gerçekleştirdim ancak bir değişiklik olmadı.

Konu hakkında değerli yardımlarınız, bana yol gösterici olacaktır.

Son olarak masaüstü PC özelliklerimi de ileteyim, belki BIOS ayarları kurcalama vs tavsiyeniz olur.
ASUS PRIME B650-PLUS 6400MHz(OC) DDR5
AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 5nm İşlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla bağlantı olduğu için kesiliyor gibime geldi ping değeriniz de normalden yüksek olabilir hatta.

Selamlar, aksine çok saçma bir şekilde 5-6 ping alıyorum biliyor musunuz? İnanın süreci ben de anlamlandıramadım.

Ek olarak, aynı bağlantı sayısı ile 100 Mbps iken 80 - 90 giden internet neden 200 Mbps iken 100-110'lara kadar insin ki? Yaşanan kayıp bir anda 10-20'lerden 80-90'lara çıkıyor.

Son düzenleme:
Selamlar, aksine çok saçma bir şekilde 5-6 ping alıyorum biliyor musunuz? İnanın süreci ben de anlamlandıramadım.

Ek olarak, aynı bağlantı sayısı ile 100 Mbps iken 80 - 90 giden internet neden 200 Mbps iken 100-110'lara kadar insin ki? Yaşanan kayıp bir anda 10-20'lerden 80-90'lara çıkıyor.

Kablo ve bağlantı sayınız nedir? Bundan ötürü ise zaten pek bir şey yapamayız uzun tek bir kablo kullanmak haricinde, şimdilik elimizdekilere bakarsak güncellemeleri yaptığınızı söylediniz ama yazdıklarınız arasında PowerLine kitini güncellediğinize dair bir şey görmedim TP-Link'in sitesine bakınca ona ait yazılımlar da gördüm ancak bu versiyon 4 (v4) için kutunun üzerinden kontrol edebilmeniz lazım ancak sıkıntı çıkacağını pek sanmıyorum. Gene olmazsa PowerLine yerine doğrudan rootera bağlanma ve/veya mesh şeklinde kullanmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı