200 TL ADSL Modem Önerisi

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Şu an kullanmakta olduğum TP-Link TD-W8151N modemi Wi-Fi'de gereksiz bir yavaşlatma uyguluyor. Kabloluda bir sıkıntı yok ama. Hem yeni hem de çekim kalitesi olarak güzel bir modem arıyorum. İnternet hızım 12-15 Mbps arası değişiyor. Yani ADSL. Bütçem 200 TL ama mümkünse 100-150 TL olursa daha iyi olur.

Şu an kullanmakta olduğum Zyxel VMG1312-B10D'yi öneririm.
Peki hocam ben bu modemde hız sınırlaması yapabiliyor muyum? Mesela kablosuz maksimum 5 Mbps kullansın. Ethernet 2 portu 3 Mbps kullansın gibi?
Bu modemi öneririm. Kendim de bizzat kullanıyorum.
TP-LINK TD-W8960N 300MBPS KABLOSUZ 4 PORT ADSL2+ MODEM
Dostum önerin için teşekkür ederim. Ama ZYXEL VMG1312-B10D 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM bu ürün 60 TL fiyat farkı ile fiber+ USB desteğine sahip. O yüzden bunu düşünüyorum teşekkürler.

Peki hocam ben bu modemde hız sınırlaması yapabiliyor muyum? Mesela kablosuz maksimum 5 Mbps kullansın. Ethernet 2 portu 3 Mbps kullansın gibi?
Evet, yapabiliyorsunuz.
1525168533816.png

İngilizce olduğuna bakmayın, Türkçe olarak geliyor.
Güncel olsun diye Global sürümü kurmuştum zamanında.

Ancak LAN portlarına tek tek Qos atamıyorsunuz. Genel olarak LAN portuna Qos atabiliyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı