F1 sürücüsü olmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

arastirmaciyazar

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, az önce Instagram’da izlediğim bir Formula 1 Reels videosundan çok etkilendim ve Formula 1 sürücüsü olmaya karar verdim. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam maalesef Türkiye'de Formula hakkında eğitim alabileceğin hiçbir yer yok diye biliyorum. Başlayan çoğu kişi de erken yaşta GO-kart ile başlıyor.

Aylık aile gelirin 10 milyon liranın üzerindeyse seve seve yurtdışı kurslarına gidip sıkı fiziksel çalışmalar ile bu yaştan sonra en fazla Formula-e klasmanında mücadele edebilirsin gibi geliyor.

Ferrari Formula 1 resmi Instagram hesabına bir mektup yazsam nasıl olur sizce, çok istediğimi eğer beni kabul ederlerse büyük başarılar getireceğime inandığımı, Ferrari'yi F1'de tekrar 1 numara yapacağımı içeren bir mesaj?
Gönder bence de. Görürlerse insanların gününü şenlendirmekten sevap kazanırsın. Spagettilerini yerken senden bahsedeceklerinden emin olabilirsin.

Son düzenleme:
21 yaşında üniversite öğrencisiyim.
Emin misiniz? Konuyu okuduğumda ilkokulda her gördüğü mesleğe özenen bir çocuk figürü canlandı gözümde.

Bahsettiğiniz şey o kadar basit değil. Hem çocukluğunuzda iyi bir geçmiş ve eğitim hem de bu konuda bir yeteneğiniz olmalı. Ayrıca belli bir maddi güçte.

Zengin olsa ne olacak? Goatifi/Mazespin diye dalga geçtiklerimizin bile 21 yaşına gelene kadar 8-10 yıllık ciddi bir yarış kariyerleri vardı. Bu arkadaşın babası milyarder olsa ve 13 yaş civarında buna yönelmek istese hâlâ şansı olabilirdi. Ferrari satmaz ama hadi değerinin 2 katı fiyata sattı diyelim, babası 15 milyar dolar kadar para verip Ferrari F1 takımını satın almadığı sürece de böyle bir şansı hiç olamayacak. Böyle bir şansı olduğunda da zaten arabayla gireceği ilk hızlı virajda boynundan yukarısını geride bırakır. Bahsettiği şeyden haberi yok bu kişinin.

Birisi çıkıp Cem Bölükbaşı F2'ye kadar yükseldi derse diye peşin olarak yazayım; Cem 9 yaşından 14 yaşına kadar o yaş gruplarında ciddi bir yarış kariyerine sahip. İyi sonuçlar aldığı sezonlar var ama muhtemelen ailesinin maddi gücü yetmediği için devam edememiş olabilir. Cem'in 2009 yılında 3. bitirdiği karting mini serisinde sadece 1 yıl sonra bu yılın DTM şampiyonu Ayhancan Güven şampiyon oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı