2000-2200 TL PC Toplama

bRKk06

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bütçem 2000 - 2200 arası. Sizden istediğim bana bu bütçe aralığında oyun odaklı bir PC toplama önerisi.
Sizlerin yardımını bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemle benim yukarıdaki topladığım PC'nin yarısı kadar ancak performans alınır. APU ile 1050-4460 ikilisini geçmeniz imkansız. Oyun için çok uygun bir sistem değil bu.

Eklemeyi unutmuşum:
Sabit disk:500 Gb Hdd Sata3 7200rpm Seagate 3,5" Harddısk St3500413as - n11.com
Toplam:2350TL
 
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2400G vs Intel Core i5-4460
Tabii ki ekran kartı olarak daha güçlü ama ekran kartını sonra alabilir. Önü açık denilebilecek bir sistem. 16GB RAM'e kadar yükseltilebilir ekran kartı takılabilir ve aynı zamanda daha ucuz. Ayrıca PUBG bile oynatıyor. 1080p Very Low ayarlarda 45-55 F/S arası performansı görüyoruz, hadi RAM'ler yavaş diyelim, en kötü 40-50 olsun.
 
Son düzenleme:
UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2400G vs Intel Core i5-4460
Tabii ki ekran kartı olarak daha güçlü ama ekran kartını sonra alabilir. Önü açık denilebilecek bir sistem. 16GB RAM'e kadar yükseltilebilir ekran kartı takılabilir ve aynı zamanda daha ucuz. Ayrıca PUBG bile oynatıyor.
Benim topladığım sistem de 16GB'a kadar RAM destekliyor, APU sistem ile bir yerden sonra tıkanırsınız. Şuan ekran kartı fiyatlarının da aşırı arttığı dönemlerden birindeyiz. Yanı arkadaş ileride şimdi alabileceği bir ekran kartından daha düşük bir ekran kartı alacak ve bu da performans kaybına yol açacak. PUBG konusuna gelirsek, o sistemle PUBG'den en düşük ayarlarda maksimum 35 FPS alınabilir. Fakat 4460+1050 ikilisi ile orta ayarlarda rahatlıkla 40FPS üstü alınabilir.
 
Testler, var kardeşim aç bak. RAM frekansı fark ettirse bile 5 F/S düştüm Hadi bilemedim 10 F/S al sana hala 35-45 F/S performansı görülüyor. Ama APU karşıtı çok insan var yenilikten anlamıyorlar. Ayrıca baştan ekran kartı almak eskisini atıp yenisini almaktan karlı değil mi. Yazın Nvidia 2000 serisi çıkacak o zaman arkadaş alır kendine bir ekran kartı rahatlar. Ayrıca kasanda PSU'nun +80 sertifikasını göremedim aynı zamanda oldukça daha dayanıklı ve estetik kasa seçtiğimi düşünüyoruma ama bu kişiye kalmış. Ayrıca dikkatini çekerim DDR3 sistem kurmuşsun. Benim kuruduğum sistem 32GB RAM destekliyor, yani güncellikte asla tartışma yok, yenilenebilirlikte de olmadığını düşüyorum. Burada konu sahibi kararını verecek şu anda 5 F/S fazla mı? Sonra da kullanıp ilerde ekran kartı ekleyerek 5'in küsuratlı katı kadar F/S alacağı bir sistemi mi? Arkadaşın konusunu daha kirletmeyelim.
 
Son düzenleme:
Testler, var kardeşim aç bak. RAM frekansı fark ettirse bile 5 F/S düştüm Hadi bilemedim 10 F/S al sana hala 35-45 F/S performansı görülüyor. Ama APU karşıtı çok insan var yenilikten anlamıyorlar. Ayrıca baştan ekran kartı almak eskisini atıp yenisini almaktan karlı değil mi. Yazın Nvidia 2000 serisi çıkacak o zaman arkadaş alır kendine bir ekran kartı rahatlar. Ayrıca kasanda PSU'nun +80 sertifikasını göremedim aynı zamanda oldukça daha dayanıklı ve estetik kasa seçtiğimi düşünüyoruma ama bu kişiye kalmış. Arkadaşın konusunu daha kirletmeyelim. Ayrıca dikkatini çekerim DDR3 sistem kurmuşsun.
Bırakın bu güncellik safsatalarını. Güncel sistem kurmuşsun ama performans olarak benimkinin yarısı. Adam oyun oynayacağını söylüyor ne yapsın güçsüz güncel sistemi. Sen şimdi sırf güncel diye HD 7850 yerine R7 240 mı alırsın?
 
Hayır ama daha yükseltilebilirse aynı zamanda daha ucuz ise alırım.
Hayır ama daha yükseltilebilirse aynı zamanda daha ucuz ise alırım.
Deminki mesajımı iyi okumamışsınız galiba yine de bir alıntı yapayım:
"Şuan ekran kartı fiyatlarının da aşırı arttığı dönemlerden birindeyiz. Yanı arkadaş ileride şimdi alabileceği bir ekran kartından daha düşük bir ekran kartı alacak ve bu da performans kaybına yol açacak"
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı