2000-2300 TL Sistem Önerisi

Nuc_LeaR

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2015
Mesajlar
447
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci/Karın Tokluğuna Çalışan Stajyer Tercüman
Eski dizüstümün bozulması üzerine yeni bir laptop arayışına girdim ve gözüme Asus X550JK'yı kestirdim. Fakat eski dizüstüm için harcadıgım ekstra paraları düşününce masaüstüne dönmeye karar verdim. PC Toplama işinden pek anlamıyorum. O yüzden bana en fazla 2300 TL olacak bir sistem önerirseniz sevinirim. :) Yalnız benim yeni bir mönitöre ihtiyacım var. Bunu da 2300 TL'lik sisteme eklerseniz güzel olur ya da uygun fiyata mönitörde önerebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sistem olabilir.

2300.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öneriniz için teşekkür ederim. Bunun yanında birde uygun fiyata bir monitör önerirseniz sevinirim. Birde pek anlamıyorum ama söylediğiniz ekran kartı çok iyi ama teknoloji hızla gelişiyor 2 GB ve 128 Bit ekran kartı yeterli mi? Zamanı gelince elbette parça güncellemesi yaparım fakat dediğim gibi teknoloji inanılmaz gelişiyor bu sistemde en azından 2 - 2,5 sene hiç sıkıntı olmadan götürür değil mi?

Başka sistem önerisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
 
Ekran kartını GB miktarına ve Bit değerine göre karşılaştırmak yanlış bir davranış GTX 960 sizi uzun seneler üzmeden götürür emin olabilirsiniz.
 
Bu arada Mönitör için biraz katkı sağlamak adına işlemciyi İ3 4170 yapsak nasıl olur yani çok fazla performans kaybı olur mu? Araştırmalarıma göre İ3 olmasına rağmen tercih edilen bir işlemci.
 
Söylediğiniz parçaların fiyat araştırmasını yapıyorum. Dediğim gibi monitör için işlemciyi İ3 4170 yaptım evet HDD'den azcık kıstım ama benim için önemli değil elimdeki SSD'yi kullanıyorum. Daha önceden alışveriş yaptığım Nova Bilgisayar aklıma geldi. Parçalar orada sanki daha uygunmuş gibi geldi, birkaç kez ofislerinede gittim PC bileşenlerini sisteme kurarken gayet dikkat ediyorlar eğer daha uygun bir yer bulmazsam oradan alacağım. Fakat ekran kartı bölümünde R9 285 Dual-X gözüme ilişti. Hangi kart daha performanslı? Benim için çok fark olmadıgı sürece 3-5 fps çok önemli değil üretici desteği ile ömrü uzun olsun yeter. Forumda herkes bir şey diyor iyice kafam karıştı.

Arkadaşlar üst üste mesaj yazıyorum ama bölüm çok aktif konular acayip hızlı akıyor :mutlu: Üstteki iletiye göre siz olsanız nasıl bir seçim yapardınız?

IMG_20150624_151815.JPG


IMG_20150624_151745.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş güzel bir sistem önerdi ama ben yeniden bir danışmak istedim. Başlıkta da dediğim gibi 2250 TL'ye monitör dahil bir sistem istiyorum. Öncelikle sistemi hemen toplamayacağım onu belirteyim. Eğer sistem için AMD ekran kartı önerirseniz biraz daha bekleyeceğim. Malum R9 300 serisi çıktığı için küçük bir ihtimalde olsa R9 200 serisinin ucuzlamasını umuyorum :D
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı