2000-2500 TL 2K monitör önerisi

espN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün bir konu açmıştım 2000 lira monitör önerisi olarak fakat sanırım fikir değiştirme durumundayım. 144Hz monitör almamayı düşünüyordum fakat baktığım 32" monitörler kullanım olarak çok büyük gelebileceğinden 27" monitörlere yönelmem daha mantıklı geldi. Genel olarak 2K 27 inc bir monitör arayışındayım IPS, TN, VA paneller hakkında inanılmaz bir bilgim yok. Rekabetçi oyunlar oynarım fakat esporcu olma gibi bir niyetim yok oyundan keyif almaya bakarım, Office programları kullanan, mühendislik yazımları kullanan, arada dizi film izleyen bir insanım. Hangi paneli tercih etmem gerekiyor? Monitör önerileriniz neler? 27" ve 2K olması benim öncelikli tercihim, 60-75-144 HZ olabilir ama bütçeyi çok da zorlamak istemiyorum.

Kendim bakarken gördüğüm şöyle bir monitör var incelemesini bulamadım. Sizin düşünceleriniz neler?

Tabii her türlü öneriye açığım. Önerdiğiniz MSI için ilk mesajdaki Samsung ile 300 TL'lik bir farka değer mi? Online oyunları severim ama 4ms ile 1ms arasındaki farkı anlayabilecek kapasitede olduğumu düşünmüyorum. Hatta bu yüzden gerçekten görüntü kalitesi olarak çok daha iyi bir model varsa ona yönelebilirim. Bu arada i7 6700 GTX1070 bir sistemim var. Monitörü daha çok geleceğe yatırım olarak düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bütçemi aştığı için bakmayacağım ama teşekkür ederim.

O paralara istediginiz ozelliklerde monitör bulmak biraz zor doğrusu. Istediginiz fiyat aralıkların da bir monitör istiyorsaniz bir şeyler noksan kalabilir MS olsun HZ olsun vs gibi seyler. O fiyatlara cikinca acele etmemek gerekiyor pisman olabiliyorsunuz keşke 300 400 TL daha verseydim diye biliyorsunuz. Karar sizin umarim diger arkadaşlar daha uygun cihazlar tavsiye eder.

MSI ile Samsung arasında çok kalite farkı olduğunu sanmıyorum. İkisi de VA ve 8 bit. Samsung'un renk gamutlarına ulaşmasam da MSI'ın değerleri çok uçuk olmadığından yakın olacaklardır.

Başka alternatif bulamadım.

75Hz'e inerseniz hem daha iyi renk renk kaliteli hem daha uygun fiyat hem de IPS monitörler önerebilirim. Ama sisteminiz 2K 144Hz'lik bir şey ise 75Hz'de harcanmış olur.

Önceki mesajda belirtmiştim i7 6700 ve GTX1070 var şu an bilgisayarımda. 144Hz'i zorunluluk olarak görmüyorum. 75 Hz hatta 60Hz bile olabilir.

Önceki mesajda belirtmiştim i7 6700 ve GTX1070 var şu an bilgisayarımda. 144Hz'i zorunluluk olarak görmüyorum. 75 Hz hatta 60Hz bile olabilir.
Kendi kullandığım, çok kaliteli renklere sahip ama 23,6" monitör:

27" ve 1.07 milyar renk sunuyor. Renk gamutları Philips'den düşük olsa da sundugu renk destegi ipe bu acigi fazlasiyla kapatip one bile geciyor.

İkisi de IPS, ikisi de renk olarak digerlerinden daha kalitelidir.

Eğer sitede yazıyorsa kusura bakmayın fakat koduyla arattığımda Acer için 144Hz değerini gördüm sitede doğru mudur?

Eğer sitede yazıyorsa kusura bakmayın fakat koduyla arattığımda Acer için 144Hz değerini gördüm sitede doğru mudur?
Muhtemelen VG270 Series diye geçtiğinden öyle karşılaştınız. VG270'lerden arasında en yüksek çözunürlük ve Hz'i yazarlar. Muhtemelen 4K da yazıyordur.

Attığım 2K 75Hz bir model.

Muhtemelen VG270 series diye geçtiğinden öyle karşılaştınız. VG270'lerden arasında en yüksek çözunürlük ve Hz'i yazarlar. Muhtemelen 4K'da yazıyordur.

Attığım 2K 75Hz bir model.

Çok fazla rahatsız ettim sizi ama benim gibi sıradan bir kullanıcı için Acer mi tercih ederdiniz yoksa Samsung'u mu? İki model arasında kaldım.

Çok fazla rahatsız ettim sizi ama benim gibi sıradan bir kullanıcı için Acer mi tercih ederdiniz yoksa Samsung'u mu? İki model arasında kaldım.
Estağfurullah, bunun için üyeyim bu foruma

GTX 1070'in 2K 144Hz için düşük kaldığını düşünüyorum. (CS:GO ve Valorant gibi hafif rekabetçi oyublar oynuyorsanız başka bir cevabım var*)

Ayriyeten günlük işlerde de iyi bir görüş açısı ve renk zenginliği isteyeceğimden ACER'ı alırdım.

*Yukarıda bahsettiğim farklı cevap ise Samsung. Bu oyunlarda rahatlıkla 144FPS+ alacağınızdan oradaki akıcılık iki monitörün arasındaki renk kalitesi farkından hem çok ama çok daha fazla belli olacaktır (2 kat akıcılık var) hem de daha çok zevk verecektir.

Bu durumda Samsung kesinlikle.

PUBG gibi optimizasyon porblemli/grafiği iyi rekabetçi oyunlarda ise Acer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…