2000-2500 TL GTA 5 için i7 2600 Sistem Yükseltme

ScaniAşk

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle birkaç gündür benzer konular açtığım için forum yönetiminden özür diliyorum. Ama istediğim cevapları bir türlü alamadım ve bu konuda artık kafama takılan her şeyi tek seferde sormayı ve bana gereken cevabı almayı umuyorum. Anlayışınız için teşekkürler.
Arkadaşlar direk konuya giriyorum. Elimde 2000-2500 TL'lik bir bütçe var. Ve ben bu bütçeyle GTA V gibi sistem gerektiren bir oyunu ultrada sıkıntısız oynamak istiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın sıfırdan sistem kurmayacağız. Sistem özelliklerim:

• Intel(R) Core(TM) -i7-2600 CPU @3.40 GHz
  • 8,00 GB
  • 64 Bit İşletim Sistemi
  • Şuanki Ekran Kartım: Zotac NVIDIA GeForce GTX 650 (Yaklaşık Toplam Bellek= 3522)
  • Anakart Modeli: ASUS p8H 61-MLE
  • Philips 226vl 1920x1080 (32bit) 60hz monitör
  • Çok düşük bir güç kaynağı (%100 yenisi alınacak. TAvsiyeyi siz vereceksiniz artık.)
  • TX Gama Kasa (Bunu özellikle belirttim yeni alınacak parçalara uygun yeni bir kasa gerekebilir.)
Evet arkadaşlar sizden asıl ricam ise 2000-2500 TL bütçeyle bu sistemi yükselteceğiz. Ve isteğimiz GTA V gibi sistem isteyen bir oyunu sıkıntısız ultra ayarlarda rahatça oynayabilmek. Bunun için artık yeni bir Ekran Kartı, güç kaynağı, işlemci soğutucu, belki yeni bir kasa, belki yeni bir monitör gerekiyor. Ben fazla anlamadığım için bu konuyu açıyorum. Çünkü asıl soruma bir türlü cevap alamadım birkaç gündür. Evet arkadaşlar A dan Z'ye ne gerekiyorsa bana yazarsanız çok memnun olacağım. Hiçbir detayı atlamadan ne gerekiyorsa yazın lütfen. Bu arada bana anakartım monitörüm işlemcim felan yetersizmiş gibi geliyor. Özellikle yeni bir ekran kartı için. Bu darboğaz denen olaylar felan olur mu ? İşlemcimin 2600 olması kötü anlamına mı geliyor ? Bana önereceğiniz parçalar yukarıdaki sistemimle uyumlu olsun lütfen arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Arkadaşlar cevap bekliyorum. Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bir yardım ediversin bana lütfen. Ona göre satın alacağım

Son düzenleme:
Sistemin hala güzel bir sistem. İkinci elde iyi fiyata satabileceğini düşünüyorum. Sonra elindeki 2500 lirayı da ekleyip taş bir sistem toplarız.

Öteki türlü update ile maddi olarak daha zararlı çıkarsın.

Sistemin hala güzel bir sistem. İkinci elde iyi fiyata satabileceğini düşünüyorum. Sonra elindeki 2500 lirayı da ekleyip taş bir sistem toplarız.

Öteki türlü update ile maddi olarak daha zararlı çıkarsın.
Bu dediğiniz gerçekten daha önce hiç aklıma gelmemişti. (Esprisine felan soylemiyorum.) Benim kafamda şu anki sistemi yükseltmek vardı hep. Benim şu an ki sistemim tahmini ne kadar eder ve de ben bu sistemi nasıl kime ne yolla satabilirim ? Diyelimki 1000 TL etti. Toplam 3500 TL oldu. 3500'e yeni çıkan bütün oyunları (GTA V gibi işte) ultrada sıfır kasma sıfır sıkıntıyla oynatacak bir sistem kurulabilir mi ? Çünkü önerdiğiniz fikir biraz tehlikeli gibi sonra öylece ortada kalmayayım :) Siz bana şu an ki sistemimin ne kadar edeceğini tahmini olarak hesaplayın bende toplam bütçeyi hesaplayıp ya yeni bir konu açayım sistem toplama diye ya da siz bana bir sistem toplayın nasıl olur :)

Arkadaşlar sonuç olarak şu ikisi arasında kaldım:
Sapphire R9 390 NITRO TRI-X OC 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı [1284 TL]
ZALMAN Z11 PLUS HF1 MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA [292 TL]
THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI [320 TL]
COOLER MASTER TPC 775/1150/1155/1156/1366/2011&AM2/AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCU [187 TL]
Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD [233 TL]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sapphire NITRO R9 390X Tri-X 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı [1487 TL]
ZALMAN Z11 PLUS HF1 MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA [292 TL]
THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI [320 TL]
Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD [233 TL]

Sizce hangisini seçmeliyim bu artık final anı gibi son kararım olacak, günlerdir canım çıktı araştırmaktan :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı